Радев се правил, че нямал нищо общо с кабинета

После дърпал ушите на министрите
203
Радев се правил, че нямал нищо общо с кабинета
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Основен проблем е политическата криза. Това, че нямаме работещ парламент много ни ограничава. Президентът Радев е в шизофренна ситуация - прави се, че няма нищо общо със служебното правителство, а после им дърпа ушите. Аз съм готов на всякакво правителство, за да излезем от кризата. Не съм нерешителен човек, но не размахвам юмрук, а протягам ръка. В момента зеления сертификат изглежда като репресивна мярка, а ваксинирането става насила. 30% от хората са готови да си купят сертификат без да са се ваксинирали". Това заяви кандидат-президентът, подкрепен от ГЕРБ, проф. Анастас Герджиков пред NOVA NEWS.

По думите му не се прави нищо за здравната криза, а 6 месеца са проспани.

За него цените на електроенергията са проблем, защото от тях зависят цените на редица стоки и услуги. Той подкрепи предложението на Радев да се понижат временно емисиите. Но според него хаосът вече е създаден.

"Българският президент трябва да може да наложи нашата гледна точка, да има малко по-твърда политика. Реалистичният срок за преминаване към зелена енергия е 20 години, а в средносрочен план не можем без ТЕЦ "Марица - Изток". Трябва да отложим затварянето й с 15-20 години, до 2040 г. Да се върнем към развиване на ядрената енергетика", изрази мнение той.

Мнението му е, че сред мерките, които могат да се вземат сега са осигуряване на достатъчно електроенергия на пазара, ограничаване на износа, ако се налага, както и помощ за производителите, които трябва да плащат висока цена на битовия ток, а и подпомагане на социално слабите.

Той смята, че те могат само да смекчат шока, истинският проблем е на европейско ниво.

По думите му не се прави нищо за здравната криза, а 6 месеца са проспани.

Проф. Герджиков смята, че битката с корупцията е наложителна и трябва да се наложи атмосфера на нетърпимост срещу нея.

Той подчерта, че не бива да се казва на България да не пречи на евроинтеграцията на РС Македония, а да приканват тях да спазват договорите за добросъседство.

Кандидат-президентът определи репликата на Румен Радев, че Борисов се е скрил под тогата му като "остроумна, но безвкусна". Той се надява след изборите България да бъде успокоена, обединена и изпълнена с надежди.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още по темата: ГерджиковРуме Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
14
 
18
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 2 години
Не искам да гледам повече лъва Рашко, баба Кумица и трикрилния дрешник Спецов. Направо станахме за чудо и приказ.
71
7
 
19
 
! Отговори
А е друг с преди 2 години
А кой се прави че не е кандидат на Герб
70
13
 
22
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Платените гербераски тро лчета на 14ти отиват в контейнера барабар с Буци, Шиши и мазния Герджиков. Факт.
69
5
 
7
 
! Отговори
тест за ковид преди 2 години
До тест за нацията ниА за кражбите в космически размери държавата не е правова?! Що така бе мимета.Търсите нарушения на закона,за да защитите вашите още по-голями нарушения на закона.Смешки.
68
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мъжествеността не се определя от фигурата а от решенията който взима дадения човек бил той *** или мъжкар той няма да ни представлява по култоризъм а ще взима съдбоносни важни решения за България и народа ни другото се нарича фетишизъм Но оставете им Радев щом искат лицеви опори и култоризъм няма защо да се препираме нека и бсп да има човек в властта за равновесие или разнообразие
67
11
 
10
 
! Отговори
ФИЗКУЛТУРНИК преди 2 години
хубаво е, че радев прави 50 лицеви, коремни и изкачва Черни връх, но ДЕСА РАДЕВА МОЖЕ ПОВЕЧЕ, ВИЖТЕ И ФИЗИКАТА
66
14
 
19
 
! Отговори
тест за нацията ни преди 2 години
Ако на Kиро и Радев им се се размине , чл.313 и чл.308 от НК отиват директно в дупката на нужника заедно с конституцията , където е записано че България е ПРАВОВА държава.
65
6
 
15
 
! Отговори
ОЧУДЕН преди 2 години
значи БГ Констуцията била архаична, а какво би казал Кирчо лъжеца за канадската Конституция, каьта еконституционна МОНАРХИЯ под короната на Елизабет 2-ра, когат се е клел дали е кАзАл, че е архаизъм, самостоятелна и независима държава да е васал...
64
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак нищо не разбрах пак все едно е преписвал от някой форум в интернет
63
8
 
9
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
До Жена....Тоя ще е президент ***, нема да ти е фитнес инструктор
62
8
 
19
 
! Отговори
РадеФ преди 2 години
Удивително е качеството на Фелдфебелът Радев, да се прави на разсеян, когато е зацапал г*щите! Така не беше разбрал ,когато се опитаха да прикрият инцидентът с баща му, не беше разбрал за сина си, не беше разбрал за изцепките на жена си, не беше разбрал за перверзията която "протестиращи" проявяваха към българските институции, не беше разбрал и защо го изритаха от Естония като бездомно псе, сега и за мошеника Киро.... Скоро Гешев ще му опресни паметта !
61
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До жена, куxo лeйкo, министър председателя на Нова Зеландия е хомосексуалнистка, но това не и пречи да поддържа един от най - високите стандарти в света. Не и пречи да има одобрението на повечето от населението на Нова Зеландия въпреки, че е втори мандат. Ти като ЖЕНА си пълна нула.
60
14
 
17
 
! Отговори
Фатмакка е шеф на преди 2 години
Кирчо лъжеца и Асен крадеца.
59
9
 
15
 
! Отговори
След като преди 2 години
КС разгледа гражданството на Петков, сега да разгледа и пола на Герджиков.
58
17
 
17
 
! Отговори
Жена преди 2 години
Аз като жена искам ,да попитам , какъв мъж е професора? Отпусната и прегърбена стойка ,с изнесен напред широк женствен таз. Старомодно зализана оредяла косичка. Все пак живеем в модерни времена,а не по времето на Луи Дьо Финес. Вижда се ,че никога не тренирал нищо, явно е че не е вършил никаква мъжка физическа работа, непохватен и женствен. Докато другите момчета са играели футбол ,той е стоял запасан високо отстрани и е гледал безразлично.
57
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По добре спри с проявите ! Ако има балотаж това ще са илишно изхарчени пари обзалагам де че на първи тур едва ли ще стигнеш процентите на герб
56
11
 
15
 
! Отговори
от БГ форумите преди 2 години
Шайка лъжци се е заела да оневини гафа на Радев подменяйки умело казуса със сълзливата история за съдбата на младия и кадърен Кирчо, която лошата и остаряла Конституция е пречупила. А истината е, че Радев е назначил за министър лице, което не отговаря на условията на закона в случая Конституцията. От тук следва, че президента е нарушил закона а назначението е нелегитимно. Президента при встъпването си в длъжност се е клел да спазва Конституцията и законите на РБ, следователно е клетвопрестъпник.
55
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Масово за ГЕРБ, да управлява още поне нови 12 години! Хаир да има за народа!
54
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е кво общо има, като Черепа и Прокопиев му даде списъка с министри. Само кака Корни му даде Янаки Стоилов, но сега го направи конституционен съдия, щото не му хареса решението на КС. Всичко е ясно
53
11
 
9
 
! Отговори
Уточнение преди 2 години
Егати! Герджика има по-голяма глава от Пеевски!