Радев се правил, че нямал нищо общо с кабинета

После дърпал ушите на министрите
203
Радев се правил, че нямал нищо общо с кабинета
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Основен проблем е политическата криза. Това, че нямаме работещ парламент много ни ограничава. Президентът Радев е в шизофренна ситуация - прави се, че няма нищо общо със служебното правителство, а после им дърпа ушите. Аз съм готов на всякакво правителство, за да излезем от кризата. Не съм нерешителен човек, но не размахвам юмрук, а протягам ръка. В момента зеления сертификат изглежда като репресивна мярка, а ваксинирането става насила. 30% от хората са готови да си купят сертификат без да са се ваксинирали". Това заяви кандидат-президентът, подкрепен от ГЕРБ, проф. Анастас Герджиков пред NOVA NEWS.

По думите му не се прави нищо за здравната криза, а 6 месеца са проспани.

За него цените на електроенергията са проблем, защото от тях зависят цените на редица стоки и услуги. Той подкрепи предложението на Радев да се понижат временно емисиите. Но според него хаосът вече е създаден.

"Българският президент трябва да може да наложи нашата гледна точка, да има малко по-твърда политика. Реалистичният срок за преминаване към зелена енергия е 20 години, а в средносрочен план не можем без ТЕЦ "Марица - Изток". Трябва да отложим затварянето й с 15-20 години, до 2040 г. Да се върнем към развиване на ядрената енергетика", изрази мнение той.

Мнението му е, че сред мерките, които могат да се вземат сега са осигуряване на достатъчно електроенергия на пазара, ограничаване на износа, ако се налага, както и помощ за производителите, които трябва да плащат висока цена на битовия ток, а и подпомагане на социално слабите.

Той смята, че те могат само да смекчат шока, истинският проблем е на европейско ниво.

По думите му не се прави нищо за здравната криза, а 6 месеца са проспани.

Проф. Герджиков смята, че битката с корупцията е наложителна и трябва да се наложи атмосфера на нетърпимост срещу нея.

Той подчерта, че не бива да се казва на България да не пречи на евроинтеграцията на РС Македония, а да приканват тях да спазват договорите за добросъседство.

Кандидат-президентът определи репликата на Румен Радев, че Борисов се е скрил под тогата му като "остроумна, но безвкусна". Той се надява след изборите България да бъде успокоена, обединена и изпълнена с надежди.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още по темата: ГерджиковРуме Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
15
 
16
 
! Отговори
Saki преди 2 години
Професора е камбана , под която се скрил Бойко и му бие мандалото отдолу ,за да звънти.
31
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност кабиненът си е на Радев. Янков дори не смее да се изкаже без да се консултира с Радев. Когато беше срещата на бизнеса с мин. съвет Янков мълча и през цялото време говори Радев, въпреки, че дори не трябва да присъства там.
30
16
 
15
 
! Отговори
да преди 2 години
единият т'равестит Дани Митов за премиер, а другия т' равестит Герджиков за президент?!и после що ГЕРБ губят по 200 000 гласа след всеки вот хахахахахахаха.. а не, бе те хората трева пасат..
29
17
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той Борисов краде 12 г и приспа всички контролни функции на държавата, иска да да обвиняваме Радев. Герджик знаем че си кученце на каишка на Бойко Кюлчето какваго беше Плевнелиева
28
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ушатия бездарник унищожи всички и всичко но другарката Нинова ужким говори че бсп е прозападна соц партия а се оказва че си са старите лъжливи другарчета Девиза на БКП е Дори когато човек от партията греши пак е прав изпратено е но това са си болшевиките старите наши познайници но на 14 левака зелен чорап излита от президентството завинаги в небитието
27
3
 
4
 
! Отговори
Iozeff преди 2 години
Чувам гласове!
26
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербжиков става да си му кавалер за едно страстно танго !
25
1
 
4
 
! Отговори
До 19 преди 2 години
Пак не си ги пило
24
13
 
9
 
! Отговори
Iozeff преди 2 години
До ПЕХОТИНЕЦпПехотинецЪТ-разузнавач безмилостно разкрива агентите на Кремъл! Колко смешен може да бъде един герберски пехотинец!
23
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този човек вече ме отвращава. Нали уж е някакво ниво как си позволи да падне толкова ниско и да повтаря безумните приказки на герб и дпс. Срам за всички студенти в СУ с такъв Ректор.
22
16
 
22
 
! Отговори
България над всичко преди 2 години
Гербджиков е толкова жалък, че няма накъде повече.. абсолютно безличен... пълно клише.. от ГЕРБ дори вече му забраниха да ходи където и да било без техен представител за да не се излага
21
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гласувах за мунчоо преди 5 години когато спечели мандата и няма да повторя повече,хитрите като Костадин Костадинов печелят електорат като се обявяват твърдо против всякви мерки,а верните пуделчета на Брюксел се правят на загрижени за хората!!
20
12
 
19
 
! Отговори
Iozeff преди 2 години
До АнонименРадев много финно,много нежно,без груби изрази и с усмивка ,леко го наби на борисович! И сега идва още по-голямото отмъщение! Най-обичам анонимни герберски *** да се плюнчат по сайтовете! Извинявай ако съм те засегнал с нещо!
19
17
 
11
 
! Отговори
ПЕХОТИНЕЦ преди 2 години
Радев е на ужким НАТО-вски генерал, получил пагоните си от ПлЮвналиев, а всъщност агент на Кремъл, а някой замисля ли се КОЛКО такива има Путин, май че само един, не е далеч денят в който Хамериканците ще си го приберат в чувал
18
9
 
13
 
! Отговори
Протестиращ преди 2 години
Нинова приватизаторката "борец" срещу приватизацията ! Радев се "дистанцира" от това което е назначил ! Кажи му че е другар и го остави те са казали сами за себе си НЕ ЧОВЕК А ЖЕЛЯЗО !!!
17
11
 
16
 
! Отговори
Iozeff преди 2 години
До БългаринПозор,позор ама му го наби на онзи от Бянкя с триста! Айде нема нищо!
16
12
 
20
 
! Отговори
до Изберете жендър преди 2 години
няма да избираме фигуранта
15
23
 
18
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Срам ме е че гласувах за радев!
14
13
 
11
 
! Отговори
Изберете жендър преди 2 години
И България ще прокопса за 666 дни.
13
24
 
23
 
! Отговори
България над всичко преди 2 години
Румен Радев дори не си прави труда да споменава съществуването на това недоразумение без пол от СУ...и това кара марионетката на ГЕРБ да беснее и да си изпуска нервите хахахахахахаха