Как актьори ще променят политиката у нас?

Независимият сектор пострада много, смята Десислава Спасова от ПП
3 ное 2021 10:53, Ния Христова
22
 
Нона Йотова от БСП, Десислава Спасова от "Продължаваме промяната" и Веселин Калановски от "Демократична България" са хора на изкуството, които влизат и в политиката. Какви ще бъдат приоритетите им в следващия парламент?
 
"Трябва да има твърда позиция по въпроса с ваксинацията. Абсолютно съм "за" нея, артистите сме най-дисциплинираните хора. Първи пострадахме и най-малко мрънкаме, повечето колеги са ваксинирани. При тази смъртност мина времето да говорим празни приказки. Единствено масовата ваксинация може да ни помогне", заяви пред Bulgaria ON AIR Йотова.
 
"Върна ми се малко изгубената надежда за нашата професия", сподели представителят на БСП, давайки пример с посещенията си в Русе и Силистра.
 
"Едва ли ще ни попречат политическите различия, когато става дума за каузи за българската култура. Имаме 10-годишен план за развитие, разделен на 4-годишни стратегии и едногодишни планове. Искаме сериозни законодателни промени в Закона за авторското право, в Закона за меценатство, в Закона за радиото и телевизията, в Закона за културното наследство", посочи на свой ред Калановски от ДБ.
 
Искаме да имаме закон за статута на българския творец - за достойно възнаграждение и достойна пенсия, добави актьорът.
 
"В последните години много пострада независимият сектор, това не са само артисти. Ковидът беше само черешката на тортата. Независимият сектор е неглижиран от страшно много години. Трябва да има определена квота за независими представления. Работим на граждански договори, нямаме почти никаква защита", алармира Спасова от "Продължаваме промяната".
 
"Няма истински работещ закон за киното. Крайно време е практици, а не офисджии, да пишат тези закони. Надявам се новото правителство да не работи на принципа: Щом се заговори за култура, хващам се за кобура", изтъкна Спасова.
 
Гледайте целия разговор във видеото. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЯКОЙ ДА ВИДЯ НОНА ЙОТОВА ДА КАЗА ПОНЕ ДВЕ ДУМИ В НС- С ОВЧА МУЦУНА ГЛЕДАЙКИ УМНО И ТОЛКОВА- КАТО НЕ СТАВА ЗА АРТИСТКА ИЛИ ПЕВИЦА- ЕТО НА В НС.
16
0
 
3
 
! Отговори
Не със Слави и Тошко преди 2 години
Нещо ми подсказва, че Слави и сценаристите му и този път ще се опитат да провалят съставянето на правителство. Някой да е чул какво мислят да правят след изборите? Какво ще поискат за да подкрепят коалиционно правителство? Пълно мълчание. И като нищо тези, които са гласували за тях пак ще получат не това, което са очаквали. Ако искате са има редовно правителство след изборите не гласувайте за ИТН.
15
0
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
бездел-ници некадър-ници нямат работа никои не ги търси и тръгнали с политикад се занимават държавата не е длъжна да ви издържа ако сте способни сами сеиздържаите-
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възпитаниците на НАТФИЗ знаем с какво са известни, та д*пелизането им е нещо като призвание :))))
13
1
 
2
 
! Отговори
хаххаах преди 2 години
ДЪРЖАВАТА ИМ Е СЦЕНА или просто ХОРА БЕЗ РАБОТА!!!
12
1
 
7
 
! Отговори
Киро и Асен преди 2 години
Продължаваме разрухата. грешка промяната
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам дали ви е известен факта, че в последното народно събрание, което изкара пълен мандат, най-често срещаната професия на народните представители беше....АРТИСТ.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
артистите сме най-дисциплинираните хора. . . . . и най големите подмазвачи нещо като ресторантьорите ама с артистично образование!
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Актьор от 60те - крива грамофонна плоча с пръщене и прескачания в записите на една игла; Актьор от 90те - запис на виеща разтеглена магнетофонна лента на една глава; Актьор от 2000 - CD disk с генитален запис на комплекса УстаЗадник и пак уста
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честният човек не може да е добър артист. Актьорът е лицедей. Промяната е положителна, ако подобрява благосъстоянието на гражданите. Каква промяна в полза на народа можем да очакваме от лицедеи?
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как актьори ще променят политиката,как ,колкто са актьори толкова са и политици.По-точно циркаджии и то гладни.
6
0
 
6
 
! Отговори
СтраннаБолестАктьор преди 2 години
Плачат за Тодор Живков, а първи се наредиха под синия байрак, където никой не им даде дори гарсониерка да репетират камо ли карта за почивка. Какво авторско право иска актьора? на какво са автори. Абе аре чиба с тия гласови пледжиателутки и пледжиатераси
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Също като чалгарите...
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шутовете или днешни актьори разбират от политика колкото магарето от звездобройство
3
0
 
8
 
! Отговори
Смях! преди 2 години
Актьор, на мястото на човек който си разбира от политика , няма да направи нищо повече освен да се изложи ! Срамота е , че хора които нямат идея какво правят, влизат в политиката !!! И после искаме промяна....пфф
2
1
 
3
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Била със двойно гражданство кадъна ли е агент на Туркия :)))
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Режисьорите ги видяхме как ,сега и актьорите ли,а сценичните работници?