Тошко Йорданов: Зеленият сертификат е практична идея, реализирана по нескопосан начин

ИТН продължава подкрепата си за Радев
4 ное 2021 18:46, Нели Христова
89
Тошко Йорданов:  Зеленият сертификат е практична идея, реализирана по нескопосан начин
Снимка: БГНЕС

По отношение на енергийната криза, служебното правителство можеше да действа много по-добре. До следващия кабинет държавата е оставена на спекулативни цени на тока. Дотогава безработните се увеличават, инфлацията расте и т.н. Заради ГЕРБ ние плащаме на ЕРП-тата. Що се касае до препълнените болници – при здравната криза трябваше да се подходи по друг начин. Да има по една инфекциозна болница в град, която да поема COVID болните. Можеше да се подходи по-добре. Зеленият сертификат е една практична идея, реализирана по един много нескопосан начин. Този сертификат беше въведен като условие за пътуване. Това заяви пред бТВ Тошко Йорданов от "Има такъв народ".

По думите му партийната подкрепа за Румен Радев за втори мандат продължава. „Румен Радев имаше доблестта да застане на страната на гражданите по време на протестите. Като президент, в ситуация, в която трябваше да се действа, той постъпи мъжки. Искрено се надявам да има правителство от третия опит. Мотивацията и посоката ни са към смирението. Ще бъдем по-смирени с разговорите си с останалите“, уточни Йорданов.

Според него най-логично е следващото правителство да е коалиционно. Всяка част от коалицията щяла дa има своята тежест спрямо броя на депутатите си, каза той.

По отношение на днешното решение на ВАС, с което бе отменено решението на ЦИК в частта, в която е предвидено след броенето на контролните разписки данните да се вписват в протокол, неразделна част от протокола, отразяващ резултата от гласуването чрез машини, Йорданов обясни, че ЦИК са морално задължени към българските граждани да направят една голяма представителна извадка, за да знаят българите, че всичко е честно.

„Контролните разписки могат да се сравнят с резултата от машините. Това е контролен механизъм, нищо друго. Според Изборния кодекс решението на ЦИК задължаваше всяка комисия да брои разписките. Това щеше да забави процеса безспорно. Водещ щеше да е машинният протокол. Нашите колеги в ЦИК са си взели решението. Те гласуваха първо за 100% сравняване. Снощи са гласували против в чужбина да има 100% сравняване“, каза Йорданов.

По думите му, ако разписките се разминават като бройка, това означава, че някой е махнал разписка. Тоест, тук намесата е на някой от комисията. Но според него това не е водещо в закона. Ако човек е сигурен, че няма бъркане в софтуера, всичко щяло да бъде наред, коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Троянски кон ли сте или не сте?
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоше стига се пеняви! Никой не те пита!
70
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тошко сам се пострига, сам да се обгази! Ненужник!
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До бай Вълчо от Хисара А ПЪК НА ЕДНА ОПАШКА В ЕДНИ МАГАЗИНИ ДА ЗНАЕШ ЕДНИ ХОРА БЕЗ КЛИНИЧНИ ПЪТЕКИ И МАГИСТРАЛИ КАК ПСУВАТ ЕДНИ НЕВНЯТНИЦИ ДЕТО ИЗТЕГЛИЛИ ПАРИТЕ ОТ БАНКИТЕ ЗА МАГИСТРАЛИТЕ И ОТ ТАМ ИМ СЕ ГУБЯТ СЛЕДИТЕ, ТА СЪЩИТЕ ТИЯ НЕВНЯТНИЦИ НЯКОЙ ГИ НАРИЧА МОЗЪЧНА МЪГЛА НЕ УСПЯХА ДА ОТКРИЯТ КОЙ СТРОИ МАГИСТРАЛИ И ПЪТИЩА- 6 МЕСЕЦА ТЕ НЕ МОГАТ ДА РАЗБЕРАТ КОИ СА СТРОИТЕЛИТЕ- ТА ТАЯ МЪГЛА Е СЕРИОЗНО НАЛАЗИЛА ВСИЧКО ОКОЛО РЕЗИЛ ГАДЕВ И ТОЙ ЩЯЛ ДА ПОЕМЕ КЪМ РУСИЯ, ОПА ГРЕШКА, НЯКЪДЕ ПО СВЕТА.
68
4
 
0
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисара преди 2 години
До Ани от пост 72Ани, умственото безсилие води до клинична пътека на едно,, заведение,, в Софияи на 4-ти км. Отиди там Ани и виж как пациентите споменават един професор от Банкя.
67
0
 
5
 
! Отговори
Няма Такава Държава преди 2 години
Предвид коментарите мога само да кажа: Няма такава държава.
66
2
 
8
 
! Отговори
Ей преди 2 години
Ташко африкански, знаеш Ква практична тупалка ще ти дам ? Ооо...лигофрен! Много шефове станахте май.. на всеки според делата маЙмуноо!
65
6
 
5
 
! Отговори
Абе Тоше преди 2 години
Ти лъжеш повече от Кирчо бре! Нали закон щеше да пишеш да няма насила ваксиниране! Ами че тоя зелен сертификат си е насилие! Изнудване!
64
1
 
11
 
! Отговори
минувач преди 2 години
Този е хамав. Не го слушайте. Ако е казал нещо умно, най вероятно е случайно.
63
5
 
10
 
! Отговори
Ани преди 2 години
Както знаем, умственото безсилие води до физическо насилие. Зеления сертификат е демонстрация на безсилието на Бандата на Румен да се справя и контролира вируса. Вместо да контролира вируса посяга на контрол над населението. Но вируса ще продължава да се разпространява до пълно изчезване на баламите които се водят по акъла на Радев и неговата банда.
62
1
 
14
 
! Отговори
Шефа преди 2 години
Тоше ,ти хем си зелен ,хем нескопосан,!
61
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тошко нищо не направихте подиграхте се с хората а сега щели да сте смирени късно е вече има нови сега на тях ще повярваме
60
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малките Бойкофилчета вече са на "линия"?Ами нямаме шанс да пишем против дедо им Борисов! Свирепо ще ни кликат минуси!-:)) Но пък на изборите.ще гласуваме за ПП и генерал Радев! Там "минусите" ви деца,ще са нулеви! -:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
59
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИНТ е партията която размаза ГЕРБ на изборите!! 12 години никой неможа да постигне това!! ФАКТ!!
58
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия живи ли са ??? Че нещо избягаха като бити хубавци!!!! Е това не като концерт в чужбина! Да поплачем заедно!!!!!
57
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха-ха хахахахахахахаха Тоше не говори нещо което не разбираш братче!!! Крепи на Радев дисагите но не се прави че ти пука за България!!!!!!
56
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
" Забавяне на процеса" пълни глупости!300-400 разписки се проверяват най много за 30 мин.Важното е дали има разлика,защото гласуването отразено в разписката се запаметява в същия софтуер който накрая изважда крайния протокол.А в протокола срещу всяка партия са отпечатани само броя на гласувалите в цифри.Решението на ВАС няма никаква логика,още повече поражда съмнения за честността на изборите.Редно е ЦИК да обжалва и да представи доклада от предишните избори за сведение на обществото
55
14
 
3
 
! Отговори
само да вметна преди 2 години
Да така е 56! А на тези избори ПП ще е 2 рата партия Победила ГЕРБ! Но за разлика от ИТН тези млади българи казват какво ще направят! А не като ИТН им дадохме властта и не само Че не казаха какво Ще "правят" но и Не знаеха какво да "правят" с нея! -:)) Тоест властта! -:( Е как да гласуваме 3 път за ***? Слави обърка шоуто си с държавата! Разликата е огромна! Сценаристите му го подведоха! Благодарим на ИТН само за едно,че ни обедини и бихме Мутрата!-:) ПП са на ход вече! -:)))
54
0
 
6
 
! Отговори
Атанас преди 2 години
Непрактичен индивид..но за съжаление сътворен успешно.!
53
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румен Радев имал бил доблестта да застане на страната на гражданите по време на протестите, според Тошко. Протестите на какви граждани бяха? На хиляда има-няма пияни, дрогирани и излязли на разходка в горещите летни нощи граждани. Къде видя този цял народ да протестира? Народа им гледаше изцепките с домати, яйца, риба, подпалване на слама и т.н.