"Маркет линкс": Президентът ясен на втори тур, ПП изпревари БСП за НС

"Има такъв народ" се срина до 6 място
Обновена: 9 ное 2021 09:12 | 9 ное 2021 09:01, Александър Попов
175
"Маркет линкс": Президентът ясен на втори тур, ПП изпревари БСП за НС
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ-СДС продължават да са първа сила сред тези, които са заявили, че ще гласуват. Те събират 23% при избори днес. Втора е формацията на Кирил Петков и Асен Василев с 16,3 на сто, а БСП се очертава да бъде трета политическа сила с 12.1%, сочи проучването на "Маркет линкс", финансирано и реализирано съвместно от bTV и агенцията, проведено е сред 1112 лица над 18 г. в страната в периода 2–7 ноември по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

ДПС се нарежда на четвърта позиция с малко над 11 процента, "Демократична България" събира 10,5 на сто. "Има такъв народ" на Слави Трифонов се срива до шеста позиция с подкрепа около 10 процента.

На ръба за влизане в парламента остава "Изправи се БГ! Ние идваме" с 4,1%. Под тях са "Възраждане" с 3% и ВМРО с 1,2%.

Вотът за президент

Сред решилите да гласуват Румен Радев събира подкрепа от 46,7 на сто. Това е разлика от повече от 20 пункта пред втория - подкрепеният от ГЕРБ-СДС Анастас Герджиков получава 25,6 процента.

Кандидатът на ДПС Мустафа Карадйъ е трети с 10,3 процента, а председателят на ВКС Лозан Панов, подкрепен от "Демократична България", има 7,7 процента.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов има 2,6 на сто от гласуващите, а певицата Луна Йорданова е шеста по резултат - с около 1,3 процента.

Решаваща за президентския вот е и активността. Почти 5% от гласуващите не са избрали своя кандидат и така е възможно пренареждане.

Данните са от проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и Маркет ЛИНКС, проведено сред 1112 лица над 18 г. в страната в периода 02–07 ноември 2021 г. по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
2
 
! Отговори
зверчовци преди 2 години
Само един крайно невъзпитан анонимен, може така да определя хората
116
22
 
12
 
! Отговори
Пижо преди 2 години
Президентът е ясен още на първи тур. Ясно е и, че ГЕРБ няма да управляват никога повече. Това, което не е ясно е кога мутрата от Банкя ще влезне в затвора, заедно с цялата кохорта мафиоти на ГЕРБ.
115
7
 
12
 
! Отговори
Ние преди 2 години
До az Абсолютно си прав. Ще управлява Нинова и то с две патерици ГЕРБ и ДПС. И ще и се наложи да жертва Радев на балотажа.
114
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак оставаме без правителство... ГЕРБ няма да успеят да се коалират. ПП+БСБ+ДБ ще се опитат, но няма да съберат процентите. ИНТ ще бойкотират всеки опит за коалиция с тях, най-вероятно ще продължат да бръщолевят за суверена. До следващите избори...
113
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПП със зор ще преминат бариерата, какви са тия социолози, не знам...
112
2
 
3
 
! Отговори
Светлио Витков преди 2 години
Аве, мен що ме нема в таа схема? На Радеф чорапите смърдят на изпуснат пор вдовец, а герджика е чифт очи останалото ... сещате се какво.
111
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев направи "тъкачка". Така се нарича в една игра. Ще спечели или той или неговите хора в ПП, а може и той и ПП. Във всички случаи НЯМА ОТЪРВАНЕ ОТ РАДЕВ, за мое съжаление. БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ФУРАЖКИ. НИЕ СМЕ ВЪВ ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ. РАДЕВ НАПРАВИ ВОЕНЕН ПРЕВРАТ С ПОМОЩТА НА НИНОВА.
110
11
 
6
 
! Отговори
Фигуранта Герджиков преди 2 години
Честито колега Радев. Борбата беше жестока, но ти ме победи убедително. Поздравления. Оттеглям се с достойнство.
109
8
 
7
 
! Отговори
Бay преди 2 години
Радев ще спечели, колкото и да ми е мъчно. :(
108
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясно е че кокорчовците ще съставят правителдтво. А както вървят нещата незаобиколимият фактор БСП може да бъде заобиколлен като дупка на пъть
107
1
 
3
 
! Отговори
Монегаск преди 2 години
Познайте защо Карадайов се явява на президентски избори въпреки че е ясно и на последния депесе читак че няма да спечели. Ако не се сещате аз ще ви кажа. Доган иска да покаже колко проццента ще даде на Боце на балотажа и така оня ще склони на коалицийка. Доган ще иска да управялава само енергетиката или пътищата за един мандат и Баце ще не ще ще се съгласи уж в името на стабиността на матряла.
106
3
 
11
 
! Отговори
Събуждане преди 2 години
Сън сънувах, че на 15.11.2021 няма да се събудя със зелените чорапки.
105
17
 
10
 
! Отговори
митко преди 2 години
Трябва и ще има масов антигерб-дпс вот.Мафията Герб-Дпс трябва да бъде изметена и съдена.
104
3
 
15
 
! Отговори
az преди 2 години
До Майор Деянов Радев, падне ли до 40%, пиши го бегал! На втори тур ще изгуби. А, че няма да спечели на първи тур - това е повече от ясно!
103
5
 
20
 
! Отговори
Радеф за смях... преди 2 години
Питали проф. Герджиков : Професоре, ще излезете ли на диспут с г-н Радев ? На което професорът отговорил : " Разбира се , с удоволствие ще се изправя в интелектуален дуел с г- Радев ! Но като гледам, той е без оръжие."
102
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото повече менте машини намират по складовете, толкова повече скача резултата на кирчо и кокорчо
101
2
 
1
 
! Отговори
върбанБрястовСалкъмо преди 2 години
Да се информираш от проучвания за да решиш за кого да гласуваш е същото като да имаш избор от вмирисана и качествена храна и качествената да е малко. И да избереш ***, че даже и отровна, защото ще ти стигне!!!
100
4
 
9
 
! Отговори
az преди 2 години
До Майор Деянов 2 Нищо от написаното от теб не е вярно! Нито победата на Радев е "безпроблемна на първи тур", нито (поне според мен) ще има проблем със съставянето на правителство! Едно е ясно: една от трите партии (ГЕРБ, ДПС, ИТН) ще трябва да влезе в правителството! Понеже ИТН нямат такова намерение - познайте коя от другите две! Ще ви подскажа - няма да е ГЕРБ! Вече година и половина повтарям: следващото правителство ще е на БСП и ДПС! Търси се патерицата!
99
13
 
2
 
! Отговори
Продължаваме ... преди 2 години
Нека да подкрепим Продължаваме Прехода, да може най-после пак да завървим с ускорени крачки по пътя на прехода и реформите, за да може най-после след още 20-30г. да свършим с прехода и да станем като останалите развити държави.
98
13
 
5
 
! Отговори
Борованлиев преди 2 години
Ха-ха партия ГЮБРЕ ще са първи на иборите, но за да направят нещо ше трябва да цалуват ряпата на ДПС. Направо се спуквам от смях като си помисля. Много ще ме изкефи да направят коалиция с pезняците и да видим какво ще разправят тогава гербавите тролчета.