Защо този път липсваше кандидат-президентски дебат?

Кампанията била донякъде вяла
12 ное 2021 10:32, Ния Христова
60
Остават два дни до изборите на 14 ноември. Достигнаха ли посланията на политиците до хората?
 
"Кампанията беше донякъде вяла. Не само хората се умориха, даже политиците се умориха какво да кажат на масовата публика. Много партии сякаш разчитаха, че президентската кампания ще им позволи да си увеличат резултата. Президентските избори изсмукаха вниманието, получи се странно преливане към псевдомажоритарни избори", коментира експертът по комуникации Любомир Аламанов в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Според него всяка партия е гледала себе си и собствения си електорат. 
 
"Не може да се очаква никаква креативност и нови послания, защото няма време за тях. Когато има толкова чести избори, партиите предпочитат да минат към механично натрупване на гласове. Това може да се види при БСП - обединиха се партии, които преди са били отделно. Партиите мислят рационално", коментира политологът д-р Теодора Йовчева.
 
"Има нов субект - "Продължаваме промяната", има популярен кандидат-президент. Това би повишило избирателната активност", изтъкна д-р Йовчева.
 
Аламанов изрази надежда скандалът с машините да не окаже влияние на вота.
 
Без правила дебатът се превръща в надмощие на по-арогантния. По този начин Аламанов си обяснява липсата на кандидат-президентски дебат у нас.
 
"Категорично трябваше да има дебат, говорим за избор на държавен глава. След включването на проф. Герджиков и Лозан Панов очакванията за президентски дебат наистина се покачиха. Фактът, че не се случи, за мен е сериозен пропуск. Не позволява на избирателите да преценят тези и визии. Политическото общество загуби от липсата на дебат", заяви д-р Йовчева.
 
Аламанов се съгласи с тезата, че партиите на промяната са се сринали, докато партиите на статуквото са се стабилизирали. 
 
"Защо им е трудно да се обединят на тези субекти? В крайна сметка, БСП припозната ли е като партия на промяната? БСП е единствената партия, заедно със СДС, която от началото на прехода присъства в политическия ни живот. Проучванията показват, че няма да има сериозна промяна", каза още д-р Йовчева.
 
Гледайте цялата дискусия във видеото. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
7
 
! Отговори
Защо без дебат? преди 2 години
как защо? Защото страхливецът радев ( не желая да му пиша името с главна буква!) се покри! както се кри предходните 5 години с изключение на вдигнатото юмруче, в което юмруче Майчето Галева се влюби...по-точно видя шанс да се вмъкне в парламента.
51
0
 
1
 
! Отговори
към к.54 преди 2 години
проф. ГерДжиков -извинявам се!
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие защо сравнявате БГ със САЩ? Има трима кандидат-президенти - ген.Радев, проф.Гержиков, излъчен от ГЕРБ и Л.Панов - от ДБ. За ген.Радев е ясно - бори се за 2-и мандат, а А.Г. е "човекът" на Б.Б., зад когото пък стои Ив.Гешев , с голям процент вероятност нахлул в Президенството по повеля на ББ с цел да покаже кой е Падишахът и кой - омаскреният послушко. Радев показа, че няма да е послушко и пламнаха 11-месечните протести. РР с "човека" на ББ дискусия няма да води.А Л.П. влезе във война с ДБ.
49
2
 
2
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 2 години
При толкова много кандидат-президенти е безмислено да се води дебат. Доказано на практика. На времето така избраха Георги Първанов. Конкурентите му - Петър Стянов, Евгени Бакърджиев, Жорж Ганчев и още няколко се препираха два часа и накрая останаха с пръст в устата. Спечели отсъстващият Първанов.
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Представям си как плешивия чорап ще отговори например дали подкрепя Зеления сертификат . Трябва ли ни втора АЕЦ Колко заем е взело правителството му .... ясно ще се крие като плъх понеже няма шанс дори и срещу Луна
47
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ниския интелект не е единствения проблем на радев Ще трябва да отговаря на конкретни въпроси и да обяви реални политики зад които да застане като мъж какъвто не е Нестава Само общи фрази и див популизъм
46
0
 
6
 
! Отговори
Стойчо преди 2 години
Защото не искат да правят цирк на народа.
45
1
 
3
 
! Отговори
fact преди 2 години
който се яви на дебат - губи
44
2
 
11
 
! Отговори
Диоген преди 2 години
Защото ни липсва Президент!!!
43
2
 
12
 
! Отговори
БГ ГЛАСУВА преди 2 години
СЛУГАТА НА ЧЕРЕПИТЕ СЕ ОТКАЗА ОТ ДЕБАТИ- ТОЙ ЗНАЕ ДА ЧЕТЕ, НО НИЩО НАИЗУСТ- МОЖЕ ДА СЪСКА, НО НЕ И ДА ГОВОРИ, МОЖЕ ПОГРЕБАЛНИ СЛОВА, БЪРЗО ВДИГНА ЦЕНИ НА ХРАНИ, УСЛУГИ, А ОТ ЯНУАРИ И ТОК 4 ПЪТИ НАГОРЕ ЗА ВСИЧКИ ЗА ДА МОГАТ ЧЕРЕПИТЕ ПЛАТИЛИ ЛЕТНИТЕ ПРОТЕСТИ ДА СИ ПРИБЕРАТ МИЛИОНИТЕ- ХА ДА НИ Е ЧЕСТИТ РЕЗИЛ ГАДЕВ КРЕМЛЬОВ ЧЕРЕПОВ.
42
0
 
15
 
! Отговори
У бре преди 2 години
Военен дебат не води! Или командва или го командват!
41
0
 
9
 
! Отговори
А бе преди 2 години
Защо да мъчим пенсионера? Той досега не се е научил, че отсега нататък ли?
40
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щеше да има, ама не беше научил стихотворението за 14-и..
39
1
 
14
 
! Отговори
КОНСТАТАЦИЯ преди 2 години
СТРАХЛИВ ОФИЦЕР С КОМПЛЕКС ЗА МАЛОЦЕННОСТ И МАНИПОЛИРАН ОТ ЧУЖДА ДЪРЖАВА ТОВА Е РАДЕФ ПЪК ВИЕ СИГО УВАЖАВАЙТЕ!!!ААААААА??
38
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И за какво ни е дебат?Президента сме го чували многократно какво му е мнението по много въпроси,а неговият опонент само повтаря спуснатите от ГЕРБ опорки и освен да напада,нищо съществено не сме чули от него.Напротив,винаги се изхлузва от неудобните въпроси.
37
2
 
11
 
! Отговори
в БГ преди 2 години
46-тото НС го обвини в нарушение на Конституцията и той се съгласи и реши да я променя за извършено престъпление ПРЕСТЪПНИКА се кандидатира отново за президент.
36
0
 
10
 
! Отговори
Абсолютно преди 2 години
механично партиите се прехвърлиха към машините и зарязаха електората. Затова кампания нямаше или беше проформа. Някои се опитаха за дъвчат на Боко презерватива, за да избегнат темата с полета на цените, лавината умрели от ковид и заема за милиард и половина в рамките на месец при пълна хазна.
35
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо другите не направиха дебат? Ако толкова им липсва радев да сложат един чорап там и да си представят, че е той. И без това пак толкова ще говори.
34
0
 
5
 
! Отговори
Румба преди 2 години
I hope, that the situation is critical. Точка
33
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като се има в предвид интелектуалното ниво на Румен, което е по-ниско от на тостер, то за него е най-добре просто да се скрие като мишка. Какъвто е.