Карадайъ: Българите заслужават европейски стандарт на живот

Той обвини служебния кабинет, че доверието в изборите е загубено
14 ное 2021 08:40, Нели Христова
47
Карадайъ: Българите заслужават европейски стандарт на живот
Снимка: БГНЕС

"Българските граждани заслужават европейски стандарт на живот. Българските граждани заслужават отговорни, знаещи и можещи политици. Българските граждани заслужават държавници - политици, с държавническо мислене и държавническо поведение." Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, който е и кандидат за президент.

"Секционните комисии са задължени да помагат на избирателите в упражняването на правото им на глас. Това е мое право да поискам секционната комисия да ми помогне при гласуването и право на всеки един български избирател. Това се опитах да покажа чрез вашите камери на българските избиратели - че не е трудно да се гласува на машина. И още повече - че не са длъжни да знаят как да гласуват, защото секционната комисия би трябвало да им съдейства когато пристигнат в секцията за гласуване", обясни той, тъй като поиска инструкции от служителите на комисията, преди да упражни правото си на вот.

"Изборите определят държавните органи. От друга страна държавните органи, които отговарят за изборите, би трябвало да гарантират честността на изборите и да създадат възможност всеки български гражданин да може да гласува така, както е записано в изборния кодекс. В изборния кодекс пише, че гласуването е задължително", добави Карадайъ.

"За съжаление на тези избори видяхме, че този служебен кабинет не само, че не се справи с това, а и създаде съмнение, счупи доверието в честността на изборите. Затова се обръщам към всички български граждани - излезте да гласувате отговорно, за знаещи и можещи политици, отговорни политици и такива с държавническо мислене и поведение", каза още лидерът на ДПС.

Той подкрепи броенето на контролните разписки.

"Сигурно знаете, аз 2009 година съм участвал в правенето на алгоритъма за този вид гласуване. Контролните разписки затова са наречени контролни - те са въведени в процеса, за да има доверие в електронния вот", допълни Мустафа Карадайъ. "Няма логика да я има контролната разписка и да не се брои. За какво ни е тогава?"

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Да, заслужават като тъща ти с двете къщи от рвропрограми.
30
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Представете си българин кандитат за президент на Турция !? Наглост ,наглост ,ама чак пък толкова ........срам нямат
29
2
 
5
 
! Отговори
Меди доганов преди 2 години
Искаме още статии за МЕН, за козъгъзъ, за анаватаната, за дьонметата, за помочаните, за потурнаците и за еничарите! Хората трябва да помнят и да знаят какви не трябва да са!
28
1
 
5
 
! Отговори
Петков преди 2 години
Затова ли,предизборните плакати с номер 17 са с лика на Ахмед Доган. Явно двойните граждани не познават кандидатите на ДПС за президент и за народни представители. Обаче снимката на Агата е гаранция за правилен избор.
27
1
 
3
 
! Отговори
КАКЪВ СТАНДАРТ БЕ! преди 2 години
ДПС-творението на дс и кгб на тези избори има задача да издигне кандидат-президент, който никога няма да бъде избран, на пък ще събере всичките гласове на турците, за да не гласуват за ГЕРБ, защото между турците име много свестни хора. Накрая, то се знае, при балотажа всички турци ще гласуват за Черкезина. А честито евразийски" стандарт!
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според Кара... най-добре изборните секции да ти попълнят бюлетината (или кликнат в машината) вместо теб, и то обезателно за ДПС, и готово!
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как гласуват хората от ДПС като те нито пишат нито говорят български език. Кой и как щрака и ще щрака по машините?
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вай, бу кесикпишка, алманбудала, сюгюн бей гитти завалла!
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
затуй сме се освободили от вас
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гласувам да си върна нормалното от утре да съм на кафе и мол от утре тая държава да е вред и тия повече да не се връщат.Мислете като гласувате мислете
21
1
 
5
 
! Отговори
Ррррр преди 2 години
Ами твойте избиратели не знаят български, затова им трябва,, подпомагане,, от сик. Ти им даде пример.
20
1
 
5
 
! Отговори
БНР преди 2 години
Вчера, по БНР, цитат :"Българските изселници в Турция, които получават български пенсии се превърнаха в богати хора, защото пенсиите им се изплащат евро". Край по темата.
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видяхме го вашия европейски стандарт на живот щом хората тъгуват за бай Тошово време и даже и местните турци също не отричат ча тогава, са живели по добре в пъти
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАААААААААААААААА..........................
17
2
 
7
 
! Отговори
Iozeff преди 2 години
До Сюлейман пашаДоган,пеевски и този убавец дружно ще потеглят къв затвора! Рано или късно ще има правосъдие и за тях! Този *** да не ми говори глупости, а да се скрие някъде ! ДПС са проститутките на банкянския тарикат!
16
2
 
7
 
! Отговори
цццццц преди 2 години
Този бл участвал при разработката на алгоритъма за машинното гласуване, пък беше видно че му е трудно да се справи с машината! Май е участвал толкова колкото шефа му при изготвяне на обосновката за "Цанкв камък"
15
2
 
8
 
! Отговори
Мдааа преди 2 години
А турската лира вчера отбеляза поредния спад. Европейска му работа, а ? :)
14
3
 
12
 
! Отговори
Иванов преди 2 години
Никакъв морал, срам, безчестие...! Наглост до безкрай...!
13
4
 
3
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
,,А бе ганчовски тьпа...нари,и да гласувате и да не гласувате пак ще ви управляват ганчовски никаквици!Никога няма да станете европейци и никога няма да живеете като европейците!" Ако г-н Карадайь беше се изказал така щеше да ти хареса, нали? Какво друго искаш да чуеш?Какьв ти е проблема?
12
5
 
8
 
! Отговори
ПолициятаДАНС убиват преди 2 години
В град Бобов дол полицията изтезава хора за да гласуват за ГЕРБ и Борисов по поръчка от Перник !