Стефан Янев: България има нужда от правителство с ясно мнозинство

Това е избор за бъдещето на страната, заяви той
14 ное 2021 10:03, Нели Христова
69
Стефан Янев: България има нужда от правителство с ясно мнозинство
Снимка: БГНЕС

"Нашият избор е важен и значим. Трябва да го правим съвсем осъзнато", заяви служебният премиер Стефан Янев, който даде своя вот. "Призовавам българските граждани да отидат до урните и да гласуват, защото това е избор за бъдещето на страната."

Той е категоричен, че всички мерки за сигурността на изборите са направени. " Спекулации са внушенията, че използването на други машини ще опорочи вота. То е достатъчно доказано, както и фактът, че електронният ключ, с който се зареждат програмите във всички устройства за гласуване е притежание на държавата, на ЦИК. Няма никаква възможност допълнителни машини, където и да се намират, чието и притежание да бъдат, да бъдат използвани за вота в днешния ден. Уверявам българските граждани, че няма да бъде допуснат момент или възможност за манипулиране на вота", обяснява Янев.

"Хората трябва да са уверени, че от техния глас зависи нещо, зависи бъдещето на родината", допълни той. Призова хората да бъдат активни.

"Машинното гласуване е достатъчно сигурно. Електронният ключ, с който се зареждат програмите в машините е притежание на ЦИК, няма възможност допълнителни машини да бъдат използвани за вота днес. Уверявам гражданите, че всички мерки от страна на ЦИК и изпълнителната власт са взети, няма да бъде допусната възможност за манипулиране на вота", коментира Янев.

"Още една с допълнителна проверка ще бъде направена, ще бъдат преброени само и единствено разписките в урната, и този общ брой ще бъде сравнен с протокола, който има машината, ако има 100 гласували, в урната трябва да има 100 разписки. Само и единствено това ще бъде проверено, няма да се проверява качеството на разписките, дали са сгъвани, изтъркани", каза още служебният премиер.

Той подчерта, че България има нужда от правителство с ясно мнозинство, което да го подкрепя, което да има ясно развитие за държавата. Служебно правителство може да подготви бюджетна рамка, но не бива да тръгва да прави политики чрез бюджет, допълни Янев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
Ето го и тоя! преди 2 години
Това е вторият превратаджия.
45
1
 
4
 
! Отговори
Янев преди 2 години
Май ме подслушват,в Русия съм , в Русия съм!
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
янеф, още ли имаш усещане. че те подслушват?
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И пак не се разбра ,кой ги е поръчал ,кой ги платил тия 660 машини ,все пак тия 3 милиона някой ги дал за допълнителните машини,които не трябват на никой,кой кум ,кой сват , ама парите са си пари?
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Уверявам гражданите, че всички мерки от страна на ЦИК и изпълнителната власт са взети" Когато слуга на ДС ме "уверява" знам, че се опитва да ме лъже.
41
1
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Ами какво да кажем за янеФ и той като Шефа си направи лапсус заявявайки че България има нужда от Служебно правителство, тези лапсуси както при него така и при фигуранта зачестиха и май гузната им съвест на моменти назовава нещата с истинските им имена..Кирчо пък си позволи да потъпче за пореден път закона провеждайки агитация в изборният в полза на неговият преЦедент радеФ..Ако някой от нас потъпче Конституцията и закона ще си понесе последствията, но това не се отнася за шайката на "почтените"
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЦИК опроверга тоя *** - не се броят само бележките, а гласовете за партиите
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев каза, че се надява на служебно правителство. Защо изменяте думите му?
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БАНКЯНСКИ НИШШАми, защо не идеш да му го отнемеш, ако си толкова смел?
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев, защо назначи дъщеря си в Булгаргаз, а сина си в БЕХ? Те с нещо по различно ли са от останалите българи?
36
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви са тези машини, генерали, джипки, самолети? Вие демократични избори ли правите или военен парад на Червения площад?
35
2
 
9
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Докато е Радев на власт, този ще е служебен премиер и ще има избори до спукване.
34
1
 
5
 
! Отговори
ДА така е преди 2 години
за да може Веднага да въведе Задължителна Ваксинация, защото Машините на Шорос броят в замяна на това Обещание, без Сертификат и Хляб няма да може да си купите! Новият Световен ред вече на 1 вот разстояние от вас - помнете думите ми, после да не се чудите!!
33
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ви ли писна да ви управляват тезифатмаципростациглупаци и чалгари? Не виждате ли, че никой не гласува за тях? Махайте ги всичките!
32
9
 
6
 
! Отговори
БАНКЯНСКИ НИШШ преди 2 години
Кога полицията ще отнеме оръжието от Лоената Топка? Съгласно закона, огнестрелно оръжие се съхранява в метална каса, а не върху чекмеджета с евраци. Отделно, тоя е психично болен, а притежаването на оръжие от такива хора е забранено. Първо му вземете оръжието, а след това другите дела по окрадените милиарди.
31
2
 
10
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
България нема нужда от нищо, генералче, стегай куфарчетата и към Поповица да копаш фъстъците;)))
30
4
 
7
 
! Отговори
Хироу Мустафа преди 2 години
яНЕВ ,кажи за коремните???Там ви е силата с Фурашко Радев...
29
3
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Ц. Българите имат нужда от коалиция, която има балансирани интереси.
28
2
 
5
 
! Отговори
Този Тъпанар преди 2 години
Отново се опита да опорочи преброяването на бюлетините с измислени от него правила.ЦИК веднага го порязоха.Да гласуваме повече такива ричности да не участват в политиката
27
7
 
6
 
! Отговори
5 преди 2 години
Който гласува за ГЕРБ е човек от миналото време!