БСП: За първи път от 10 г. имаме реална възможност да сме в управлението

Оставката на Нинова няма да ни донесе нищо добро, смята Атанас Зафиров
16 ное 2021 10:05, Анисия Иванова
78

По последни данни след парламентарните избори БСП е четвърта политическа сила с малко над 10% подкрепа. Заради слабото представянето се чуха искания от част от социалистите за оставката на лидера Корнелия Нинова. На този етап такава беше подадена от шефа на предизборния щаб Кристиан Вигенин.

"Актът на Вигенин не бих го определил като оставка, нашият предизборен щаб се формира от избор за избор, така че оттеглянето му е нещо нормално. Днес има заседание на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП. Ще обсъдим резултатите от изборите, трябва да видим в какво състояние е партията. За оставка никога не е късно и не е рано", заяви зам.-председателят на партията Атанас Зафиров пред "България сутрин".

Зам.-председателят на партията е убеден, че за първи път от 10 г. БСП има реална възможност да влезе в управлението на страна.

Според него оставката на Нинова в конкретния момент няма да донесе нищо добро на партията.

Още по темата

"Не съм убеден, че ако хвърлим партията във вътрешнопартийна криза с пряк избор, ще бъдем достатъчно мотивирани и авторитетни на предстоящите преговори за съставяне на правителство. Продължавам да смятам, че Нинова дава всичко от себе си и изведе БСП на нов път", добави Зафиров пред Bulgaria ON AIR.

Той все пак призна, че резултатът на БСП от изборите се разминава с очакванията на левицата.

Според него тези резултати са на фона на безпрецедентно ниска избирателна активност, което е аларма за засилващо се недоверие към политическата система. При много от възрастните избиратели е имало страх от пандемията и от машинното гласуване.

"Очаквахме, че съвпадението на двата избора ще бъде основание за по-масово гласуване. Резултатът е слаб, предстои да направим анализи", каза още социалистът.

"Имаме шанс да участваме в управлението, не за постове, а за реализация на политики. В следващите 10 дни трябва да концентрираме нашите усилия не в разправии, а в преговори за стабилно правителство. Няма линии, по които не можем да отстъпим. Но има приоритети, които ще отстояваме на бъдещите преговори: развитието на ядрената енергетика, социалната политика, доходите на младите семейства, намаляването на ДДС на храни и лекарства", уточни Зафиров.

Той не вижда проблем в издигането на Кирил Петков за министър-председател, но не каза категорично дали левицата е сърдита на президента Румен Радев заради подкрепата, която даде на новия политически проект.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Този говори смешки.
63
2
 
4
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
15. След смъртта на Луканов успешно пришива БГ отново към Русия и Путин. 16. Създава и финансира няколко проруски партии, Атака и Възраждане, както и няколко Руски НПО Русофилите например. 16. Издига за президент руския агент за влияние Р. Радев по заповед на ген. Решетников, резидент на руските служби в БГ. Днес едното ктило на БКП служи на Русия, другото на САЩ. В момента се наблюдава опит за обединение на двете крила за окончателното довършване на това което е останало от БГ. Честито българи.
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При Орешарски не бяха ли в управлението
61
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано Кирил Петков не се хване с Нинова, защото тя ще го провали. Да търси партньори в Да България и ИТН
60
0
 
3
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
11. Чрез структурите на ДС създава мутрите, а по късно и мутренските групировки, както и днешните олигарси по руски модел. 12. Да не пропуснем възродителния процес, а после и ДПС, пак по заповед от Москва. 13. Влезе в съглашение със САЩ, чрез агента за влияние А. Луканов (Убит от бившите си авери от КГБ за предателство) и поставя БГ в същата зависимост но този път към САЩ. 14. Приема и налага "Планът Ран-Ът" който унищожава индустрията селското стопанство и разбива обществото.
59
0
 
5
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
6. Отродява македонските българи и подпомага изграждането на политическата нация Македонци по заповед на Сталин и коминтерна. 7. Подготвя отродяването и заличаването на България, чрез създаването на още 3 политически нации, Шопска, Тракийска и Добруджанска. 8. Два пъти се опитва да заличи България като я присъедини към Русия (СССР). 9. Три пъти фалира държавата за 45 г. управление. След 10.11.1989 г. след дворцов преврат се нароява и създава проксита който задушават нормалното ни развитие.
58
1
 
3
 
! Отговори
Е..БРАВО РАДЕВ! преди 2 години
.....СЛЕД 30-г . УСИЛИЯ ОТ ПСЕВДО-ДЕМОКРАТИТЕ И ГЕРБЕРИТЕ ----САМО ТИ УСПЯ ДА РАЗБИЕШ СТОЛЕТНИЦАТА ДО ПОД 10%-ЕЛЕКТОРАТ......ХА,ХА,ХАААА....САМО ЗА 6-МЕСЕЦА..!-----ВЕРНО САМО ---"КЛИН - КЛИН ИЗБИВА".....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
57
1
 
6
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
Какво ни донесе БСП(БКП). 1. Най-големия терористичен акт в света до 11.09.2001 г. 2. гражданска война от 1923 до 1925 г. Няколко убити български родолюбци и генерали преди ВСВ. 3. След 1925 г. се поставя в услуга на СССР (чужда държава) и работи против интересите на собствения си народ (до ден днешен за Русия). 4. Идва на власт през 1944 г. на щиковете на Червената армия. 5. По заповед на Кремъл организира Народния съд и ликвидира цялата БГ интелигенция и генералитет.
56
0
 
4
 
! Отговори
БСП Бургас преди 2 години
Смъркача на Емфие,докато не смъркаше се мотаеше по Сливен и Ямбол.Дребни далаверки леко мутренски си въртеше.До Бургас е идвал само на море.Добре .че го взе Перуката за заместник ,че взема някой лев.Пропаднал тип.
55
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пожелавам дълги години живот на г-жа Нинова, и може на следващите избори да не минете и 4%
54
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЛАДЕН КОМУНИСТ ВЛАСТ СЪНУВА!!!
53
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЪРЗАТ ДА УПРАВЛЯВАТ ЗАЩОТО ЗНАЯТ,ЧЕ СА ПЪТНИЦИ!!!СЕГА ИЛИ НИКОГА...ОТДЕЛЕН Е ВЪПРОСА ДАЛИ НЯКОЙ ЩЕ ИМ ГО ПОЗВОЛИ!!!
52
2
 
6
 
! Отговори
ф преди 2 години
БСП има реална възможност да е вън от властта, което е добре за България. Дай Боже, това е хубав ден за страната ни.
51
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пионерчетата на Лъжкинова я бранят вкупом от строгата присъда на народния съд. хайде, другарке, яви се на подиума, че твоите те търсят... *** кво ще те правят хич не ни идва на акъла. ;-))))
50
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ, БСП и ДПС трябва да бъдат премахнати от парламента, именно тук идва важността всеки да гласува.
49
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами ще управляват, що да не управляват? Като народът си мисли, че нещо ще промени като не гласува, ще си управляват.
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова е пътник от ръководството на БСП.А въшката Сидеров кога ще си подаде оставката.Трети избори -под половин%.
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че и се хвали даже !?
46
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТЕ НЕ ГО ИСКАТ В СЕЛОТО ТОЙ ЗА ПОПОВАТА КЪЩА ПИТА!!!
45
2
 
8
 
! Отговори
Joko преди 2 години
Наивниците, гласуващи за БКП/БСП са изчезващ вид. Иженарицемите "симпатизанти" вече не могат да бъдат излъгани от оялата се комунистическа олигархия ! С други думи БСП-то са "пътници".