Отрязъци от разписки открити в дома на кандидат - депутат

Рашков: Изправени сме пред множество престъпления против политическите права
18 ное 2021 17:00,
127
Отрязъци от разписки открити в дома на кандидат - депутат
Снимка: БГНЕС

Отрязъци от контролни разписки за гласуване са открити в дома на кандидат народен представител, заяви на брифинг вътрешният министър Бойко Рашков.

Той допълни, че кандидатът за член на 47-мото Народно събрание е от Софийска област.

„Не съм проучил дали е избран от листата на една известна политическа партия. По сигнала е извършена проверка и в дома му са намерени редица следи от това престъпление - не само пари и списъци, а и контролни разписки от машината и финален протокол, за да може да докаже,че е гласувал ДПС”, каза той.

„Изправени сме пред множество престъпления против политическите права на гражданите”, каза Рашков.

Още по темата
„За предходните извънредни парламентарни избори установихме 91 случаи, в които образувахме досъдебни производства като престъпление против изборните права на гражданите. Нито през юли, нито сега твърдим, че сме успели да противодействаме на всички престъпления. Сега за първия тур на изборите се оказа, че постигнахме „рекорд”, защото установените случаи, по които ние и прокуратурата сме приели, че има данни за започване на досъдебно производство против правата на гражданите, делата вече са 122. Това е сериозен ръст”, допълни вътрешният министър.

„Нямаме право да бъдем оптимисти, че след като сме предприели действия ние сме елиминирали това уродливо явление у нас - политиците да си купуват с пари местата в парламента. Не сме решили този въпрос, той остава и аз вбъдеще. Ще продължим да водим битка срещу този вид престъпност у нас. Тя не се различава по същност от която и да е друга у нас. Дълбоко убедени сме, че трябва да водим тази битка”, заключи Рашков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
0
 
! Отговори
машините преди 2 години
За какво се дадоха милиони левове за машини? нали с тях щеше да се спре купуването на гласове? Разкарват машини по света, по дворове и паланки и кво?
83
0
 
1
 
! Отговори
Тото Котуньо преди 2 години
До toti. . Аве, Тоти Кратуньо , Радев се яви на диспут с Герджиков , а Борисов защо не уважи Асен В. , с диспут ???
82
0
 
1
 
! Отговори
gogi преди 2 години
A Rumito Kolarova da poeme oranjeviya kondom
81
1
 
1
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
"- не само пари и списъци, а и контролни разписки от машината и финален протокол, за да може да докаже,че е гласувал ДПС, каза той." Рашков изби рибата, само дето не намери и саморъчно подписано признание как е купен вота. Браво Рашков и наздраве.
80
2
 
1
 
! Отговори
toti преди 2 години
СПЯЩАТА ПРОКУРАТУРА ДА СЕ ХВАНИ ЗА РАШКОВ ЗА КОБУРА И ДА СЕ ИЗПРАВИ СМЕЛО А НЕ ДА СЕ ДУПИ КАТО КУТЕЛО !!!
79
4
 
5
 
! Отговори
Гойко Митич преди 2 години
Великата фраза на бат' Гойко : " И какво да я правим сега ?" спокойно можем да изкажем и днес за вътрешния министър Рашков ! Това нищожество ни вкарва във все по-тежки ситуации и в България , и извън България !!! Няма вече и глаен прокурор , за да защити държавата ! А за обикновения българин дори не си спомнят "великите" ни "политици" !
78
2
 
5
 
! Отговори
коки преди 2 години
Хубавец! Много мила физиономия-имам му пълно доверие. Пък и е възпитаник на старата школа-БКП и ДС (шесто УБО).
77
1
 
7
 
! Отговори
Курдо Коленков преди 2 години
Гойко, ако има разписки извън избирателна секция, а в същото време според комисията няма проблем с преброяването - има голям проблем, и той не е за тоя с разписките.
76
2
 
6
 
! Отговори
С такива преди 2 години
празни приказки, такива големи проблеми създаде на България тоя спиртомер, че няма накъде повече. Тепърва ще видим! Че и манифестация организираха. И вие ги харесвате??? Хак да се ви и фа тмаци и мили ционери. Изберете си ги, та все да ви е вътре.
75
1
 
13
 
! Отговори
+++ преди 2 години
Намерили сте дръжки.Стига с този ченгеджийски пиар.Елате да видите в малките населени места какво става.Кратно увеличение на престъпноста.Заврели сте си главите там отзат и се правите на ни чул ни видял.
74
19
 
10
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Спечелихте уважението на милиони българи г-н Рашков,устояхте на нечовешки натиск,хули,лъжи и манипулации...и стремежа ви към Справедливост...мечтата ви за просперираща България,работата ви в тази посока ви спечели доверието ни...благодарим ви,не сте сам...милиони сме,вдъхнахте ни надежда...Подкрепа...Желаем да сте Министър на МВР в редовно с Парламент!България има нужда от хора като Вас!...троловете плющете си минусите...не ни пречите!
73
3
 
18
 
! Отговори
ДС-ЧЕНГЕ преди 2 години
АЗ ПОДХВЪРЛЯМ СПИСЪЦИ И ПАРИ В ДОМОВЕТЕ НА БЪЛГАРИТЕ..
72
16
 
8
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Подкрепа г-н Рашков...хората го виждат с очите си купуването,но са безсилни...зависима прокуратура...съдебна,ще се борим през гласовете си за да възстановим държавността...искаме строги наказания...променете наказанията....г-н Рашков Министър на МВР в новото правителство!...плюят и лъжат няколко дпс-гроб трола...няма да ни уплашат със служебни минуси и не публикувани постове!Бог да пази България....в неделя масово за Румен Радев...за да имат децата ни...България!...или герджикуглу...
71
2
 
14
 
! Отговори
браво преди 2 години
Този е открил 100 тетрадки с верисии в махалите,Шерлок Холмс може само да му завижда.
70
6
 
7
 
! Отговори
:) преди 2 години
този маймуняк ко ***, следващите избори ДПС 45% ще са, ДПС и гласоводавателите им какво са виновни, като бугарите, избирателите на радко не гласуват, ниска активност на изборите проблема се търси в панталоните на Доган, понеже са свикнали те там да ровят :)
69
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия, които плащат за гласове са ГЕРБ и ДПС, а които плаща за власт, не отива в парламента да оправи България, а себе си. Общо 30% прости, платени и калинки, си е голям проблем за България.
68
8
 
15
 
! Отговори
izh преди 2 години
Евтини милиционерски чалъми. Отчитаме дейност, щото се появи малка заплаха отзад. Два вида фекалии си оспорват призовото място по аромат
67
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САМО КАТО ВИДИШ ЛИЦЕТО И Е СНО НИВОТО НА ВИБРАЦИ И И ЕНЕРГИЯ !ГОЛЯМ КОМУНИСТ ! ЕЙ ТОЯ Е .. ДОЛУ КОМУНИСТИТЕСАМО ГЕРБ
66
1
 
8
 
! Отговори
Монев преди 2 години
До АнонименАбе глупчо червен !Да знаеш какъв те чака , но може тати ти да те прати на запад , не в русия
65
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости на търкалета,намерили демо версия,а пари що да няма,без пари ли да е!Рашков да се концентрира не с дива.шки акции и фантазира,а кои олигарси са си напазарували депутати,че у нас купуването на депутати не е престъпление.Той и Кирча показва зависимости,щом първо акцентира със саморазправа с гл.прокурор,а не с кризите,неадекватноста на ска.пания служебен кабинет,някой да е виждал м-ра на икономиката.А на кои пречи гл.прокурор,кои са маститите обвиняеми и подсъдими с пълни джобове,известно