Постът на Кирил Петков не бил червена линия

Настимир Ананиев: Скопие да е в ЕС, но без големи компромиси
18 ное 2021 10:30, Красимир Ангелов
45

"Продължаваме промяната" спечели парламентарните и вече започна преговори за управление с БСП, "Демократична България" и "Има такъв народ". Какво ги обединява и в каква посока се движат преговорите?

"Преговорите се движат много прозрачно за всички. Когато има среща, излиза се на брифинг и се съобщава, че се върви в посока редовен кабинет. Обединение по конкретни политики. България се намира в икономическа, здравна и политическа криза. Служебният кабинет е с вързани ръце, защото няма работещ парламент. Ключово е да има работещ парламент и редовен кабинет", заяви лидерът на "Волт" и мандатоносител Настимир Ананиев пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Той подчерта, че изборите все още не са свършили, като по думите му е от ключово значение хората да излязат да гласуват тази неделя на балотажа и да подкрепят действащия президент Румен Радев.

"Тук имаме битка на модела - кой какво олицетворява. Радев олицетворява протестите. Кандидатът на ГЕРБ и ДПС олицетворява модела, срещу който протестираха 70% от българите", настоя лидерът на "Волт" в студиото на "България сутрин".

Ананиев посочи още, че партиите трябва да намерят нещата, които ги обединяват, след което да сключат детайлно споразумение. Искаме да има детайлност, за да може хората и партиите да знаят какво да очакват, отбеляза той.

"Кирил Петков и Асен Василев показаха много нередности. Хората очакват, че когато някой бъде хванат да изнася милиони в сакове, той ще понесе отговорност. Специализираната прокуратура трябва да се махне, това звено е ненужно", коментира още Ананиев.

Все още не са коментирани конкретни имена за Министерския съвет, но от "Продължаваме промяната" номинират Кирил Петков за премиер и Асен Василев за финансов министър. Това обаче не са "червени линии" и от "Продължаваме промяната" са склонни да отстъпят, уточни Ананиев.

Той коментира и темата за Северна Македония и я определи сред ключовите теми на външната ни политика. Той бе категоричен, че тази тема ще бъде обсъждана в коалиционния формат.

"Искаме РСМ да е част от ЕС, но не с цената на големи компромиси. Имаме споразумение, което от тях не се спазва, но и там има динамика. Македонците като гласуваха срещу Заев, те казаха: Искаме да сме в ЕС, да сме с България в ЕС, очевидно вие не се справяте с тази задача. Ние искаме нормални добросъседски отношения. На Заев му беше вдигнат червен картон, македонците ще се смирят", изрази очакване Ананиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
29
 
! Отговори
ЛИДЕРА НА "ВОЛТ преди 2 години
БЕШЕ ИНСТРУКТОР-КООРДИНТОР , ЗА ЛЮЛИН ОТ ДС/СДС, ЗАЕДНО С ОНЯ КОЙТО СПРЯ МЕТРОТО , АВАРИЙНО ---ОТ КАБИНЕТА НА РАДЕВ!!!!!...АБСОЛЮТНИ КАДРИ НА ДС/БКП!
19
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наистина е ключово да излезем и да накажем хората грубо погазващи законите и конституцията, но претендирайки за нулева корупция.
18
5
 
11
 
! Отговори
С Държавни пари преди 2 години
Извинете ДАНС(уж служба за сигурност) защо ползват Пернишки главорези и наркомани за разчистване на сметки срещу активисти !?
17
6
 
30
 
! Отговори
За мен преди 2 години
КОРУПЦИЯ означава да прегазиш законите за да се облагодетелстваш с власт и пари, да облагодетелстваш от позицията си свои роднини и близки и да не понесеш никаква адекватна отговорност, само защото имаш познанства и финасови възможности за достъп на високо държавно ниво - като Киро Лъжеца дето потъпка Конституцията на България с лъжлива клетва. Може би греша???
16
8
 
17
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
когато израел признае палестина и спре да им праща всеки ден ракети тогава щеговорим за македония не е задължително балканите да са в нато и ес и ние давлизаме в конфликти с русия и с миналото си
15
2
 
29
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 2 години
КИРЕ ТРИВОЛТА ---Е САМО МЮРЕ ЗА ЧАЛГАРИТЕ , БАЛЪЦИТЕ И НАИВНИЦИТЕ ----ЩЕ ГО ЗАМЕСТИ КИРИЛ ЯНЕВ /..ЗА ПО-СИГУРНА ДИКТАТУРА НА РАДЕВ/..... А , ТОВА Е ТОЛКОЗ ПРОСТО И ЛОГИЧНО..ХА,УХА,ХАААААААА....
14
2
 
17
 
! Отговори
Щ. Младши преди 2 години
Опозицията в "Македония",която е още по-радикално овълчена срещу България тълкува червения картон на Заев като добър знак за себе си и предвестник на своя успех! Затова не се надявайте "македонския" мерак за кражби на Българска култура и история да премине,без гърбът му да е опитал вкуса на тоягата!
13
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Социологическите агенции не могат да предвидят крайния резултат. Винаги бъркат с по няколко %. Но да сбъркат с 10-12 % до сега никога не е ило. А точно това се случи на 14ти. До 6 часа вечерта всичко си вървеше нормално и изведнъж след 6 часа вота на ПП скочи с 10%, което беше придружено с радостни вопли. Уплашиха се, че ГЕРБ пак ще спечели и задействаха машините. И ни изработиха. Както и Мадуро вечно печели с неговите машини. НАРОДЕЕЕЕЕ?
12
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Март-април 2022-ра ще има нови избори! И предсрочни, и президентски!
11
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Комунизмът трябва да приключи в неделя!!!" ___________ Ще ми се много, но "Крим е руски..." и лобирането пред ЕС "да свалим санкциите" към Русия .... . Поне е първа стъпка срещу герб-дпс, мафията на кгб-дс.
10
2
 
18
 
! Отговори
Светослав Христосков преди 2 години
Задкулисието продължава да руши държавата като сее омраза. Поставиха един лъжец и един крадец за да задълбочат доверието в държавните институции. И кой, корпорация ли ще изкупи на концесия земята, златните залежи, генномодифицира съзнанието на децата - бъдещите консуматори на ГМО.
9
6
 
28
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
Е, то е ясно какво ще каже този лиззач на радевите топки. Само че Герджиков ИЗОБЩО НЕ Е И НЯМА ДА БЪДЕ проводник на модела Борисов, докато радеф е подла маша в ръцете на ДС, разедини цялата нация, предаде дори БСП и го интересува само едноличната власт. Да не говорим, че е злобен, отмъстителен, дребнав, мнителен, авторитарен и пълен некадърник като цяло.
8
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От да речем 6 млн. избиратели, 267 000 хил. са поискали да ги управлява БСП. И сега БСП ще осъществява промяна, с какво право?
7
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До сега сме имали и премиер-бивш затворник в Чехия. Затворническите власти там още пазят досието му.
6
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунизмът трябва да приключи в неделя!!!
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1 ----- Да, видяхме го ей-сега на сайта им. ДПС Истанбул!
4
2
 
30
 
! Отговори
Изнервен преди 2 години
Баси лицемера, убаво за чувалите, ама когато някой наруши Конституцията и лъже поголовно не е нищо, така ли?
3
2
 
29
 
! Отговори
Бож. преди 2 години
Щом ще правят промяна с Бе Сепе,представете си какво връщане назад се очертава!
2
2
 
33
 
! Отговори
До сега сме имали преди 2 години
всякакви министър председатели с тъмно минало, но нито един дето да е сгазил конституцията с лъжлива клетва пред очите на цял народ и да не му пука.
1
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДПС Истанбул открито агитира за кандидата на ГЕРБ проф. Анастас Герджиков за президент на балотажа в неделя. И го прави на турски, което е нарушение.