Социолози: Преднината на Радев трудно ще се навакса на балотажа

През юли партиите на промяната имаха 55%, сега имат 54%
18 ное 2021 10:53, Ния Христова
228
 
"На изборите през юли партиите на промяната получиха 55% от гласувалите. Сега тези партии получиха 54%. Гласовете през юли са били 1,5 млн., а сега при по-ниска активност са 1,4 млн. лв. За президент няма прегрупиране – Румен Радев е кандидатът на промяната", каза социологът Юлий Павлов в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Той смята, че преднината на Радев не може да бъде наваксана на балотажа.
 
"Вероятността да не бъде преизбран е под 1% и при това само ако се издъни на дебата. Винаги този, който е печелил на първи тур, печели и втория. Още с издигането на кандидатурата на проф. Анастас Герджиков беше ясно. Няма аналог в световната практика да победиш одобряван президент с кандидат, издигнат в последния момент. Не става", категоричен бе Павлов.
 
Социологът Васил Тончев смята, че по-ниската избирателна активност може да е в полза на проф. Герджиков.
 
"Дори и при дебат няма как единият или другият да обедини хората от единия лагер да отидат в другия. Теоретично проф. Герджиков би могъл да има по-добър резултат, ако има по-ниска активност. Дебатът сам по себе си работи за това да се увеличи активността и би трябвало да носи повече позитиви на Радев, отколкото на проф. Герджиков", отбеляза Тончев.
 
"Виждате какво се случи с партиите, които не успяха да направят кабинет. Всяка от тях понесе щети. Миналия път избирателите видяха най-много вина в ИТН, но и във всички останали, а сега ще бъде ясно кой се отказва. Който се откаже, в следващия парламент няма да го има", подчерта социологът.
 
Според Тончев е възможно да възникне напрежение между евентуалните коалиционни партньори.
 
"Сега мисля, че тръгват по правилния начин – първо да направят групи, дискусии и политики. И да го правят всички заедно, а не да се договарят поотделно. Но все пак: ще поживеем и ще видим", коментира социологът.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
11
 
19
 
! Отговори
от форумите преди 2 години
Разликата между проф. Герджиков и лентяя Радев е от Земята до Небето ! Герджиков е дал много на българската и световна наука , а Радев е изял много пари на България за носенето на една мазна фуражка !!! Професорът е давал и продължава д дава , Фигуранта е вземал само и продължава да взема ,без да е дал НИЩО !!!! Един пилот от селскостопанската авиация е много по-полезен в сравнение с този злобен кариерист !!!
142
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А агитацията за Радев в РС Макефиния също върви с пълна пара. Не случайно там са във възторг от изборните резултати тука.
141
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 143 При разпродажбата на Българската история от лицето Румен Радев, И Турция ще се нареди да си напазарува, но първо ще е Македония. ТАКА мислим.
140
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Агитацията за Герджиков в Турция е вече на лице и върви с пълна пара.В мрежите циркулират плакати на Турски с лицата на кандидатите на ГЕРБ ... мислете
139
1
 
16
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен138 Ако ги нямаше ръцете на тази "мутра", сега нямаше да имаш паричките си,! *** манипулация на БСП отново! Чакай да видим какво ще направи инфлацията и кризите, за които така натрапливо говорите, БСП! И офшорките няма да ти помогнат!..Не можете дори да агитирате нормално хората - непременно трябва да манипулирате и унижавате! Нищо не става от вас! БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
138
6
 
13
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен132 Повтаряш това, което иска БСП! Какво значи хората не искат Герб? КОИ ТОЧНО ХОРА НЕ ИСКАТ ГЕРБ, БСП? Тези, които не могат да влезнат през вратата на ГЕРБ, разбира се! Не можело значи, ГЕРБ да управлявал толкова много, сега трябвало да поуправлява малко и БСП, значи...Малки инфалтилни жалки недоносчета сте всички БСПари! БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
137
6
 
14
 
! Отговори
БИТ ПАЗАР преди 2 години
Радев е отворил сергията на българската история и продава. Даже не на особено високи цени. Македонците са се наредили първи на опашката, но на Радев му требват кинти, тъй че очаква и други купувачи. С историята върви и съответната територия. Иначе е хубаво да си говорим за "президентски" дебат. Много интересно и поучително риалити шоу.
136
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мафията ГЕРБ-ДПС активира всичките си пом ия ри да плюват още несформираното правителство. Страх тресе Банкянския зайчарник.
135
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Парите ми са на сигурно - в ръцете на икономист, а не в ръчичките на крадлива мутра. Това е победа! Отварям си една биричка днес за последно и от утре продължаваме промяната към по-добро. Тя е свързана с много работа и отговорност и аз съм готов да поема по този път! Успех граждани! Дерзайте!
134
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко разду 3 пъти администрацията, за да гласуват за него. Вдигна двойно заплатите на учителите, за да гласуват за него. Сега следващото правителство ще трябва всеки месец да тегли нови заеми, за да покрива тези раздути разходи. Тази година таксата по заемите теглени от държавата беше 6 млд. При тия нови заеми, които натрупаха ГЕРБ и сега служебното правителство при падежа 01.2022 г. държавата трябва да приготви такса по дълга около 8 млд. Това означава нов голям заем през декември или януари, с който да се плащат старите заеми. Това ще е катастрофа, при положение, че ще надминем 70 млд дълг,
133
3
 
4
 
! Отговори
Одеве cpax преди 2 години
Дианоооооо
132
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов изнесе цял самолет с пачки и кюлчета в Саудитска Арабия миналата година. На връщане докара фурми.
131
7
 
6
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен121 И защо ще направиш това, БСП?! Много прос.ти са ти хватките, не прави хората на глу.па.ви като теб, значи..Не само, че ще гласуваш, ами и байрак ще вееш пред урните, не.нор.мал.ни.ко! Такава смо.та.на манипулация ми е противна дори..И какво си мислиш, че стадото ще се юрне след теб да гласува за Радев ли? Не.го.дни.ци сте всички в БСПто! Опичайте си ъкълите, че тези ще ни затрият от картата! БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА! РАДЕВ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА! Имате ли вие малко достойнство?!.
130
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е той Вождът ти като го направиха премиер имаше огромен опит. Особено в това как да паркира колите на шефовете си в СИК.
129
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е толкова сложно какво става на тези избори. Хората не искат ГЕРБ и свързаните с ГЕРБ партии от последното управление на ГЕРБ като ВМРО и останалите. В България няма избиратели на дадена партия, освен малък брой хора. В този смисъл човек като не иска ГЕРБ, гласува за някоя партия, която е против ГЕРБ и има шанс да влезе в парламента. ИТН не оправдаха надеждите на хората за изчегъртването на ГЕРБ и хората против ГЕРБ масово гласуваха сега за Продължаваме промяната.
128
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледах Кирил Петков. Разликата с всички бивши лидери е очебийна. За пръв път имам надежда, че нещо може да се промени. Всички предишни лидери бяха задължително двулични. Те говореха, каквото може би мислеха, но когато излязат от студиото, забравяха всичко, защото знаеха, че е неизпълнимо. Кирил Петков, може би изглежда мечтател, но е здраво стъпил на земята.
127
1
 
11
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Тези същите социолози който предсказвах предните избори ли са? Ако са По добре да мълчат!
126
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този не е професор, а преводач.Нека все пак бъдем коректни, защото така принизяваме истинските професори.
125
3
 
10
 
! Отговори
Човек преди 2 години
С прякор "хазарта" няма място в политиката!
124
6
 
4
 
! Отговори
ГЕРбДжипков преди 2 години
Преди да ме издигне за президент, Бoриcoв мe пoпитa дaли cъм умeн, a aз oтгoвoрих чe cъм. Тoгaвa тoй ми кaзa "Брaвo, мoeтo мoмчe, зaщoтo нaли знaeш чe нa умeн чoвeк ce нaбивa aкъл, a нa прocт чoвeк кOR ce нaбивa." А аз гo пoглeднaх пaлaвo, нaмигнaх му и му кaзaх "E, мoжe би нe cъм чaк тoлкoвa умeн"