Пореден протест #ГАZwithme тази вечер пред президентството

Протестни акции се планират и в следващите дни
Обновена: 10 авг 2022 20:45 | 10 авг 2022 20:40, Анисия Иванова
341

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Пореден протест се проведе пред президенството срещу подновяване на доставките на природен газ от "Газпром", спрени едностранно от руския монопилист заради отказа на България да се подчини на искането за плащане в рубли.

Организаторите от #ГАZwithme обявиха, че очакват отговори от държавния глава за доставките на газ и премахване на монопола на "Газпром" и "Лукойл".

Протестиращите оповестиха, че са изпратили и седем въпроса към служебното правителство и политиците по актуалните за страната проблеми, като отговори са получени единствено от "Продължаваме промяната" и "Демократична България".

С освиркване на президента Радев и в подкрепа на Украйна започна днешният протест с основни искания да не се връща обвързаността ни с "Газпром" и да се организират честни предсрочни парламентарни избори.

Лидерът на движение БОЕЦ Георги Георгиев, който участва  в днешната проява, заяви че започва подписка за сваляне на Румен Радев като държавен глава.

Участниците в протеста обявиха, че ще отидат в петък следобед, в 16.00 часа, до енергийното министерство и ще накарат министъра да подпише пред тях декларация, че той като министър няма да подписва никакви договори за доставката на руски газ.

След този призив протестиращите започнаха да скандират: "Радев, вън!".

Ето какво споделиха пред БНР част от протестиращите: "В общи линии очакванията са да се организират предсрочните избори и да не се предприемат радикални стъпки, примерно като подписване на нов договор с „Газпром".

"Ако трябва да се идва и да се протестира, да се показва гражданска позиция, общо взето аз и моите приятели сме на протеста именно за това".

"Аз мога кажа, че всъщност съм гласувала за президента Радев. Така че идвам на протеста и с голямо разочарование, защото той, въпреки че не го е казал ясно, че подкрепя Русия и нейната война, но с действията си и с бездействията си това някак си се набива на очи".

Протестни акции се планират също така за утре, и на 12 август.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
4
 
16
 
! Отговори
До228 преди 1 година
Друга песен ще запееш на зима "умнокрасиво-кЕелеме"
217
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До декларация КПКОНПИ "ШЕФА на НАП - СПЕЦОВ , си е купил къща за 1,1 милиона в ДУБАЙ" Ами, Чееерепа ивее там. Този, който каза, че Радев е "истината", а пък Радев му върна жеста, като каза, че вярва на Чееерепчето. Спомняш ли си?
216
0
 
12
 
! Отговори
декларация КПКОНПИ преди 1 година
ШЕФА на НАП - СПЕЦОВ , си е купил къща за 1,1 милиона в ДУБАЙ ......много работливи се извъдиха.....
215
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Танкер Къде е руската "евтина" газ, русофилче?
214
2
 
7
 
! Отговори
Танкер преди 1 година
До ГЛАСУВАЩ. Я!!! Колко е топло зимата без парно и колко е полезно лечебното гладуване.
213
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 222 "Газпром бил спонсор на руските войни.. Ами Хънтър Байдън е спонсор на лаборатории за биологични оръжия.Няма ли плакат и за него?" Къде са тези биологични оръжия? Аз мога да ти покажа, къде са войните на Русия.
212
3
 
16
 
! Отговори
ГЛЕДАЙТЕ преди 1 година
Делян Добрев с разкрития около закупуването на РУСКИ газ и посредниците -- 10.08.2022 г Извадиха фактури - за 3 месеца 200 милиона бакшиш . Двата прословути танкера от лятото въобще не са доставяли газ за нас , продали са ги ------- ЮТУБ
211
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 226 "да поставят на карта цялата държава!" На карта поставихте цялата държава руските петоколонници, които работихте досега, за да може когато Газпром врътне кранчето, България да изпадне ТОЧНО в такава криза, каквато наблюдаваме в момента. И наглеете да обвинявате хора, които не искат това да продължава. Типична тактика на руските престъпници: създават проблема, и след това обвиняват жертвата си, че не може да се справи с него.
210
0
 
0
 
! Отговори
Купувам Продавам преди 1 година
Купувам преден мост за Фиат Мареа. Ако някой има да пише dgd***abv.bgПродавам конски кестени 20.00лв. за килограм. Успешно лекуват разширени вени и синузит.
209
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е да вземем сопите и начупим кратуните на тия"умнокрасиви"сектанти,не може една шепа платени жълтопаветни кеелеменца да поставят на карта цялата държава!
208
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно тия на първата сметка за парно ще ревнат като шестокласнички и цяла България после ще плащаме дълговете на Топлофикация София иначе сега са много отворени така са свикнали тия всичко от държавата два лева не са искали грантояди извратени.
207
3
 
9
 
! Отговори
догласуващ преди 1 година
Настоявам да гласуваш за Киро Т. и К.окорчо, за да свърши най-сетне тази агония без край и да се закрие проекта "Бг Резерват"! Кой ще засели тази територия е без значение, при всички случаи ще се погрижи по-добре за нея от а.боригените, които я населяват днес!
206
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Газпром бил спонсор на руските войни.. Ами Хънтър Байдън е спонсор на лаборатории за биологични оръжия.Няма ли плакат и за него? Кървавия Джо Байдън е заповядал бомбардировките над Белград.Няма ли плакат и за него?
205
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 215 С опорките - в руските форуми.
204
14
 
5
 
! Отговори
ГЛАСУВАЩ преди 1 година
Я!!! Този сайт бил руски!!! Но к'во ли се изненадвам.Кирил Петков изгони много малко руснаци...Не знаех, че руската дума вече била и българска.Да не говорим, че българското значение е изкелефещено, абе, русофоби са окастрили хубавия руски език да измислят значение на български като "ругательное слово"!!!
203
14
 
11
 
! Отговори
Прожектор преди 1 година
Само на няколко стотин километра .от България руснаците водят безумна война в зоната на най-голямата АЕЦ в света с 6 атомни реактора. Вместо да хленчи за руска газ, Радев е длъжен да вземе мерки за защита на страната ни от потенциална ядрена катастрофа !!!
202
11
 
8
 
! Отговори
Агент Шаломов КГБ преди 1 година
Гумен Гaдев се отчита само на мен, великият господар Путин. Какви са тия българи, те нямат думата!
201
5
 
19
 
! Отговори
НАПЪЛНО ОБЪРКАНИ! преди 1 година
Като попрегледа човек новините относно газа разбира, че тези объркани хора в същност протестират не срещу това да купуваме руски газ. Те просто настояват да продължаваме да купуваме с посредници и на по-висока цена. Защото вече стана напълно ясно, че така или иначе газа, който внасяме си е руски. Това е направо медицинска диагноза.
200
1
 
9
 
! Отговори
УМБАЛ Св Наум преди 1 година
До ГЛАСУВАЩ. А аз ще подкрепя този, който върне принудителното настаняване в специализирани лечебни заведения, както и разреши със закон лоботомията и вивисекцията. Вече има остра необходимост от това, четейки такива безумни коментари.
199
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 213 Продължаваш да бягаш от въпроса - Не виждаш ли американските нашествия в суверенни държави и последствията ?