Борисов: „Промяната“ уби България, перфектната буря предстои догодина

Последни издихания има държавата, за да може това да се спре
Обновена: 13 авг 2022 11:52 | 13 авг 2022 11:46, Елка Василева
521
Борисов: „Промяната“ уби България, перфектната буря предстои догодина
Кадър: БНТ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети торовия завод в Димитровград, който спира производство заради високата цена на газа. В единственото предприятие за производство на тор у нас 61 от работниците вече са освободени. Според Борисов отговорност за кризата с цените носи правителството на "Продължаваме промяната".

Още по темата
"Промяната уби България. Аз не знам и няма специалист в света, който да каже как работи един такъв модел, в който трябва да дотираш тока, газа, нафтата, водата с 10% данъци. Но перфектната буря, която ще ни занули докрай, започва догодина. Последни издихания има държавата, за да може това да се спре. Тези са изпратени, за да убият българската енергетика и да ни направят клиент. Само че клиентът трябва да има пари да си плати с нещо. Какво стана с хляба, с дървата за огрев - 300 лв. кубика. Колкото и да се мразим с Радев, той и неговото правителство не го заслужават - виновниците са тези. Аз не знам как се управлява държава на дотации. Такова перпетум мобиле аз не мога да управлявам", каза Борисов, цитиран от БНТ.

Делян Добрев от ГЕРБ допълни, че е разговарял с представители на други предприятия, които също имат намерение да спрат производство заради високите цени на газа. Кризата засяга най-тежко най-енергоемките производства - метарлургия, химическа промишленост, фармацията, пекарните, леярните.

"800 милиона нов кредит, за да се дотира газът - кой ще го върне този кредит? При положение, че КЕВР вдига цената на 290 лв., измамниците играят търг на 320 лв. газ през гръцка фирма. Даваш 800 млн. лв. да купят нещо, което е с 30 лв. по-скъпо от тавана. С кое ще върнеш този кредит като той е на данъкоплатците, на бюджета? Това е два пъти колкото е АМ "Марица", все едно две "Марици" дадоха, все едно да бяхме достроили АМ "Хемус". Къде е, бе, за година и половина - покажете ни един километър магистрала. Няма обход на Хасково, няма обход на Пловдив, а заводите един по един спират", каза Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


521
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
445
6
 
15
 
! Отговори
Аз,съм Българче... преди 1 година
кого лъжеш крадецо?ти ограбваше Народа ни...всякак,през лиляна...през менда...през сачева...през биков...през атанасова...през дончев...усвоявате здраво обслужвайки путин...по нареждане на обслужващите го юнкер,меркел,вебер,шрьодер,превърнали Германия и Франция в...печатници на банкното...който вие обслужващите путин ограбвате,до Народите на ЕСне стига нищо!путин има план,от десетилетия работи използвайки ви нещастници алчни,Бог да пази САЩ!!! или сме крепостни хора,пАсолствАто с минусите моля!
444
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
интересно бойко как вижда държавата, ако беше управлявана по неговия начин, с калинките, с мачлетата, жипката..
443
15
 
4
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Бойко е промяната на промяната. Ще дойде да направи нова промяна.
442
3
 
18
 
! Отговори
ОНЗИ преди 1 година
Нов гл. прокурор на България - ПЪЛНО РАЗСЛЕДВАНЕ НА ТОЗИ И НАКАЗАНИЕ съгласно законите ни !!! Този тип е етикет на демагогията, лъжата и подлостта !!!! БЪЛГАРИТЕ ЧАКАТ НАКАЗАНИЕТО НА ТОЗИ ТИП !!!
441
6
 
31
 
! Отговори
а ти бе преди 1 година
Докара ни на 10 години след Румъния. С най-ниските темпове не развитие в Европа при мъдрото ти управление.НЕКАДЪРНИК.
440
23
 
8
 
! Отговори
Каква е преди 1 година
Приликата и Разликата между партията на Бойко и останалите партииПри едните и другите се краде!Само, че при Борисов нешо се прави , гради, докато при останалите само се краде при това безбожно !!!
439
6
 
26
 
! Отговори
Боко е лайно преди 1 година
и cмъpgu все повече.
438
11
 
30
 
! Отговори
БОЙКО ЛИ! преди 1 година
Не "Промяната уби България", а това направи този, който от 12 години бави газовата връзка с Гърция и това е приятелят на Путин, Бойко Борисов. В момента Бойко Борисов , заедно с пРезидента Радев подготвят нов договор с Газпром, от което става още по-ясна "евро-атлантическата " позиция на Бойко Борисов, относно закупуването на газта.
437
9
 
28
 
! Отговори
toti преди 1 година
Сега ли се сетихте за народа или огладняхте повече от нас....мани бегай ,никой не те взема на сериозно!!!
436
2
 
4
 
! Отговори
Реалната история преди 1 година
До Ислямроби ИталианскиТе гърците са си били в Азия до 17-18 век, след това се преселват в Европа и първата им държава е създадена през 18 век на Пелопонес, а най-много гърци от Азия на Балканите се преселват в началото на 19 век! Историята им е съчинена, също както на Македония. Дори фанариотството(погърчването) не е точно гръцко, насилственото потурчване и погърчването се появяват някъде около 16 век, а самия им султан е бил зависим от външни сили, робството не е турско изобретение,а западно
435
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мрънкач, лицемер, алчен крадец , рекетьор, манипулатор!
434
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз няма да плащам парното на Софиянци
433
13
 
20
 
! Отговори
.!. преди 1 година
Хе хе! Тоз мутра и крадец зе да реве нещо! Значи нещата явно не са зле колкото тоз лъжеч се опита да ми внуши, че са! Инак българия умря още реди 10г гато тиквата дойде на власт! тогава и банки фалираха едни и едни милиарди заеми вземахме после едни 16 милиарда пак теглихме и де са тия пари никой не знае! та сичкото това стана гато тиквата ни оправяше! И сега таз тиква зела да реве, че някой друг бил оакал нещата! еми тиква ти 10г с.-ра с.-ра И сега ми ревеш, че миришело! ай сиктир!!!
432
4
 
5
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
До Ралица- по- точно "провъзгласилата се " - неслучайна с това име и достоен член на неграмотниците от партията ГЕРБ ,които не са имали време да се научат да четат и пишат ,защото са "много добри работници" за изпълнение на мръсни поръчки и не са имали време,защото от 14 г. ,като този етнос ,от който същите ,като "Ралица" се възмущават са били заети да стоят по футболните стадиони и отнемат чужди мъже на годините на техните родители.Ето тава са "работещите" от ГЕРБ и много обичат "хостеси"
431
2
 
5
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
438 ПРОПАДНАЛ ПРОПАДНАЛ ПРОПАДНАЛ ТИПБЕЗ ДОМ БЕЗ БЛИЗКИ ЖИВЕЕЩ ПО ПЕЙКИТЕ
430
15
 
31
 
! Отговори
Дедовия преди 1 година
Този уродливец още ли се показва пред хората!!!
429
17
 
36
 
! Отговори
Пффф преди 1 година
Мръсен крадец!Закопа България за години напред.Цялата *** герп трябва да бъде забранена със закон.
428
1
 
5
 
! Отговори
Ислямроби Италиански преди 1 година
Мирише още Ватикана на турския терористичен парфюм "Моника Люински"!Според глобалните ТВ гърците ОСВОБОДИЛИ италианците от РОБОВЛАДЕЛСКИ съюз наречен Вандалски.!После ИСЛЯМА завладял всичко чак до предградията на Рома превръщайки италианците в мюсюлмански РОБИ но дошла 26-Назарет помоща от НОРМАНИТЕ които до 1062 УНИЩОЖИЛИ изцяло МЮСЮЛМАНИТЕ и ИСЛЯМА в Италия!НОРМАНИТЕ без да са победени се самозакриват заради ТУРСКАТА ЧУМА проклиняйки Рим,Папите,италиянците че изобщо ги освободили от исляма
427
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Последни издихания на сикаджийската мутра от Банкя. България я е имало и преди него, ще я има и след него. Но този нарцис не може да си представи, че светът и България ще съществуват и без него. Превърнал е в една дърто мрънкало, сеещо черни прокоби. Как да събере избиратели? - Хората искат поне грам оптимизъм за бъдещето си, а не всичко да им се внушава в черни краски.
426
5
 
25
 
! Отговори
22 ра преди 1 година
Всички сте за прокуратурата Бойко.Няма невинни в тази демокрация дето ни е натресохте.То свобода свобода ама явно целта е била крада да крада.То не беше приватизация,не бяха обществени поръчки ,европейски фондове Аамерика и всякави други за България.Всчките се облажихте дето сте в политиката а народа е заробен във фирмите на ,,инвеститори".Местните власти са като феодали.Теглят кредити и се надцакват взаимно.За едно тротоарче режите лентички.Съсипахте България и прогонихте нрода ни.