Кирил Петков: Докато Борисов управлява ГЕРБ, никаква коалиция с него

„Уж ужасна криза, а гръцката връзка ще бъде завършена“
Обновена: 13 авг 2022 12:50 | 13 авг 2022 12:46, Елка Василева
460
Кирил Петков: Докато Борисов управлява ГЕРБ, никаква коалиция с него
Снимка: архив, БГНЕС

Докато Борисов управлява ГЕРБ, ние не можем да направим каквато и да е коалиция с него. Това коментира пред журналисти Кирил Петков, съпредседател на „Продължаваме промяната“ . Пред „Дарик Радио“ той повтори тезата си, че Борисов трябва да се пенсионира и оттеглянето на Борисов от властта би било от полза за България и за ГЕРБ.

Още по темата
Пред журналисти Кирил Петков посочи, че би било много по-ценно да се види дали другите политически партии биха били толкова твърди като тях и да се видят какви ще са политиките на другите политически партии.

Да влизаме в дискусии и реторика с едно правителство, което ще е тук за месец и половина, няма смисъл, коментира Петков.

По думите му другото, което няма смисъл, е да се правят „алармистки“ изказвания по повод на служебното правителство, защото това не помага на хората да вземат истинските решения.

"Гръцката връзка нямала газ, а се оказа, че има 40 бара в тръбата. Ситуацията била много критична, но се оказва, че до първата седмица на септември се очаква да се довърши строителството. Гръцката връзка е факт, цената ще бъде 4 пъти по-евтина в нейните количества, да не се говори в общи фрази. До 19 август правителството трябва да реши дали купува седемте танкера. Цената на тези танкери беше 30 долара под цената на европейския пазар", заяви бившият премиер Кирил Петков.

Лидерът на "Продължаваме промяната" подчерта, че е работата на служебното правителство е да организира честни избори и "да не допусне хартиената бюлетина да се промъкне през задния вход".

Второто нещо е да продължат нашите стъпки и да предадат управлението след 2 октомври по най-добрия начин. Няма смисъл от медийни изяви от рода: Ужасна криза, пък се оказва, че след 3 седмици може да бъде завършена гръцката връзка, каза Петков.

Кирил Петков посочи, че когато става въпрос за "Демократична България" е ясно, че ПП и "Демократична България" ще бъдат в коалиция след изборите. Въпросът е в какъв формат да се явим на изборите, така че да имаме най-голям шанс за 121 народни представители в парламента, добави Петков и посочи, че е ясно какво става, когато не достигат четири народни представители.

Петков определи като поредно безумие отказът на ЦИК да назначи за шефове на РИК представители на "Продължаваме промяната". Вчера в съобщение от ПП информираха, че ще обжалват решението на ЦИК за избор на председатели на РИК.

Поредното безумие, когато най-голямата политическа партия няма правилно представителство, но това го очакваме, другото което виждаме, че в последните 30 дни има над 3500 статии срещу нас. Това е цяла индустрия, коментира Петков.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


460
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
270
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
304 Пеканов бе само изпълнител на некадърните, алчни и надменни от дуета КироВасилев.
269
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само като му видя физиономията и вдигам кръвно. Да идват изборите и дано се провалят с гръм и трясък. Не стига, че са изключително некадърни, а на всичкото отгоре и с психични проблеми.
268
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
304 Не Пеканов бе виновен за всичко, той просто бе длъжен да изпълнява заповедите на Киро просто и спеца по фалитите Василев.
267
0
 
13
 
! Отговори
преди 1 година
Леле, този г-н смята, че Ристю ще вземат 121 депутати!? 12 ако вкарат е добре за тях
266
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
295 Последвалите критики към плана на КироВасилев и Радев, забавиха парите по плана за България. Те, дори помежду си се скараха за него. Изгониха Пеканов, отговарящ за този план, който не бе съгласен с разхищението, над 1 млд и половина да отиде при близък до Киро/ПП, с неефективен проект. Сега Радев прозрял мошенника Петков, върна Пеканов, като му даде същия ресор в служебния кабинет.
265
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 302 Точно така , после колко пъти на некадърника Пеканов му го връщаха за поправка
264
3
 
3
 
! Отговори
Възраждане преди 1 година
ако управлява в България ще останат под милион! Само пенсионери! И няма да има пари за пенсии!
263
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
295 Тъкмо обратното, планът за възстановяване и развитие бе изготвен отГЕРБ, съгласуван с Брюксел чрез нашите евродепутати и комисари от ГЕРБ в ЕП, оставаше само да бъде подаден на определената дата. Междувременно, Радев и протестърите, платени от черепа, извършиха преврат и всичко спря. По негова заповед планът бе върнат за "дообработка". Бяха изхвърлени много проекти на ГЕРБ, за да се вмъкват тези на близки до Радев и червената олигархия, която инсталира Киро и Василев, и компания във властта
262
9
 
3
 
! Отговори
Тролове преди 1 година
На Възраждане плюят ГЕРБ и ПП за да печелят гласове!
261
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
295- ТИ ТВЪРДИШ,ЧЕ В ТОЯ ПЕРИОД БГ Е ИМАЛА СРЕДСТВА ОТПУСНАТИ ОТ ЕС ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ...ЛЪЖЕШ. ПРИ НАЛИЧИЕ НА ЦЕЛИЯТ ОГРОМЕН ИНФОРМАЦИОНЕН РЕСУРС ЛЪЖИТЕ НЕ СЕ ПРИЕМАТ.
260
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само като чуят името на Борисов се изприщват,голям страх да не се върне! Само той им е в устата!
259
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хмм, Петков като бе в зде служебни правителства, само с организиране на честни избори ли, се занимаваше? Каквито "мъдри" съвети дава на настоящия служебен кабинет. Трябва да признаем, че Киро просто т.н. има завидно самообладание и наглост, за един провален премиер, чиито поразии сега други трябва да оправят. Професионален лъжец и нахал. След провала си, поучава и командва другите след него. Няма такова нахалство и непукизъм.
258
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
292- ЗА ТАЯ КАТАСТРОФА НЕКА ПОГЛЕДНЕМ НСИ КАЛКУЛАТОР ИНФЛАЦИЯ- МАРТ 2011 Г/ МАРТ 2021Г УПРАВЛЯВАТ ГЕРБ- ИНФЛАЦИЯ ЗА 10Г 12.4%, НСИ- КАЛКУЛАТОР ИНФЛАЦИЯ ЮЛИ 2022Г- 16.9%КИРЕ ТОВА САМО ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА А АКО УПРАВЛЯВАХТЕ КАТО БОРИСОВ 10 Г КЪДЕ ЩЯХМЕ ДА БЪДЕМ
257
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, че Борисов падна, за да имаме милиардите от плана за възстановяване. Ако сега беше Борисов на власт всичко от този план щеше да потъне в чекмеджетата на мутpите, както през 2009-2021 години
256
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КИРЕ КЪДЕ СА МИЛИАРДИТЕ ОТ ЕВРОПА ПО ПЛАНА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ- КОЛКО ПЪТИ ВИ ГО ВРЪЩАХА- ЗАЩО ГИ НЯМА ОЩЕ ПАРИТЕ
255
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Периода 2009-2021 година беше катастрофа за България. Откакто Борисов го свалихме от власт има лъч надежда, че ще се оправим, въпреки настъпилата криза в целия свят.
254
1
 
10
 
! Отговори
САМО НИЕ И В преди 1 година
288-В ЕВРОПА С МАШИНИ СЕ ГЛАСУВА САМО В БРЮКСЕЛ В НЯКОЛКО РАЙОНА ТИ ТВЪРДИШ ЧЕ В ЦЯЛА ЕВРОПА ГЛАСУВАНЕТО Е НЕЧЕСТНО ИЛИ ГРЕША КАТО ОБОБЩАВАМ ТАКА.
253
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е некадърните мутpобизнесмени масово да фалират и бизнеса да се върне към хората, от които го откраднаха през периода 2009-2021 години.
252
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само една дума описва 7 месечното царуване на ЦАр киро -КАТАСТРОФА, НАционална
251
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре е да се гласува само с машини. Така фалшификациите на вота ги няма, а купения от мутpите вот намаля неколкократно. Гласуването с машини е най-честното след 1989 година.