Кирил Петков: Докато Борисов управлява ГЕРБ, никаква коалиция с него

„Уж ужасна криза, а гръцката връзка ще бъде завършена“
Обновена: 13 авг 2022 12:50 | 13 авг 2022 12:46, Елка Василева
460
Кирил Петков: Докато Борисов управлява ГЕРБ, никаква коалиция с него
Снимка: архив, БГНЕС

Докато Борисов управлява ГЕРБ, ние не можем да направим каквато и да е коалиция с него. Това коментира пред журналисти Кирил Петков, съпредседател на „Продължаваме промяната“ . Пред „Дарик Радио“ той повтори тезата си, че Борисов трябва да се пенсионира и оттеглянето на Борисов от властта би било от полза за България и за ГЕРБ.

Още по темата
Пред журналисти Кирил Петков посочи, че би било много по-ценно да се види дали другите политически партии биха били толкова твърди като тях и да се видят какви ще са политиките на другите политически партии.

Да влизаме в дискусии и реторика с едно правителство, което ще е тук за месец и половина, няма смисъл, коментира Петков.

По думите му другото, което няма смисъл, е да се правят „алармистки“ изказвания по повод на служебното правителство, защото това не помага на хората да вземат истинските решения.

"Гръцката връзка нямала газ, а се оказа, че има 40 бара в тръбата. Ситуацията била много критична, но се оказва, че до първата седмица на септември се очаква да се довърши строителството. Гръцката връзка е факт, цената ще бъде 4 пъти по-евтина в нейните количества, да не се говори в общи фрази. До 19 август правителството трябва да реши дали купува седемте танкера. Цената на тези танкери беше 30 долара под цената на европейския пазар", заяви бившият премиер Кирил Петков.

Лидерът на "Продължаваме промяната" подчерта, че е работата на служебното правителство е да организира честни избори и "да не допусне хартиената бюлетина да се промъкне през задния вход".

Второто нещо е да продължат нашите стъпки и да предадат управлението след 2 октомври по най-добрия начин. Няма смисъл от медийни изяви от рода: Ужасна криза, пък се оказва, че след 3 седмици може да бъде завършена гръцката връзка, каза Петков.

Кирил Петков посочи, че когато става въпрос за "Демократична България" е ясно, че ПП и "Демократична България" ще бъдат в коалиция след изборите. Въпросът е в какъв формат да се явим на изборите, така че да имаме най-голям шанс за 121 народни представители в парламента, добави Петков и посочи, че е ясно какво става, когато не достигат четири народни представители.

Петков определи като поредно безумие отказът на ЦИК да назначи за шефове на РИК представители на "Продължаваме промяната". Вчера в съобщение от ПП информираха, че ще обжалват решението на ЦИК за избор на председатели на РИК.

Поредното безумие, когато най-голямата политическа партия няма правилно представителство, но това го очакваме, другото което виждаме, че в последните 30 дни има над 3500 статии срещу нас. Това е цяла индустрия, коментира Петков.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


460
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С нетърпения чакам да видя данни от търг регистър за прекратили дейност предприятия за последните 6 месеца.Е това ще бъде истинска реклаама на А отборът
249
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
281 Тази стъкмистика си я измисли сам. Никой освен роднините им, не вярва на ПП. БСП си я знаем. Тя затова бе 4-та политическа сила.
248
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато Борисов падна от власт, Чирен беше пълен на 12%, а сега бил 40% пълен. Да сложим Борисов на власт, за да изпразни пак Чирен.
247
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро просто да каже, защо в САЩ и Канада не гласуват с машини. Пак се канят да пипат машините, както при последните избори.
246
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При Борисов инфлацията в България беше 267% над средната за ЕС, а сега е 43% над средната в ЕС. На това някои казват, че мутpите били управлявали успешно.
245
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До миналия месец Чирен беше на 40% пълен. В Европа няма газохранилище с толкова малък капацитет , а и толкова скандално празно.7 месеца разпродаваха свободен капацитет, лапайки комиционни ,все едно не виждаха какво се случва. Национални предатели.Отговорност за държавна измяна , затвор...Вместо това обвинява цялата дуржава в мафия , когато някой му каже ,че не е прав.Този човек е опасен за България.
244
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При мафиота Борисов не помня инфлация в ЕС от над 10%. Това им е довода на трoловете на мутpите, че Борисов имал успешно управление. Толкова успешно, че изостанахме и от Румъния и сме последни в ЕС.
243
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кире, кажи честно, американските ти господари дадоха ли ти някакви надежди, че ще влезеш пак в политиката или го караш на гол ентусиазъм?
242
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ-СДС са отбор престъпни некадърници. Който се хване с тях ще се провали.
241
3
 
10
 
! Отговори
Този преди 1 година
...май още не е разбрал, че са го пенсионирали преди Борисов!
240
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При мафиота Борисов не помня инфлация 20%
239
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво ще спечели Петков от коалиция с ГЕРБ? Бойко ще му намира министри по кръстовищата от типа ***, докато пак краде милиарди и си пълни чекмеджетата.
238
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо ПП да се коалира с ГЕРБ, които имаха най-некадърното и най-престъпното управление досега в България?
237
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А отбор леваци, докараха предприятия да затварят.Благодарим ви !
236
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едва ли Кирил Петков ще падне толкова ниско - да се коалира с мутpите.
235
3
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 година
КИРИЛ ПЕТКОВ говопри празни приказки и се е самозабравил. Синче на комунистически другар, какво да очакваш.
234
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че кой пък иска да се коалира с теб бе, Кирчо? Вече всички те смятат за лъжец и мошеник! Никой не иска да си цапа името с теб!
233
10
 
3
 
! Отговори
Стамболов преди 1 година
ПП ще допусне непростима грешка, ако не направи предизборна коалиция с ДБ и с други по-малки политически и граждански организации . Едно е да се класираш първи на едни гърди разстояние (което съвсем не е сигурно), друго е да си безапелационният лидер, който задава политическия дневен ред !
232
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро много като тебе вече плакаха
231
6
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Радев, Боко и Киро играят в един отбор - срещу народа. Взимат пари от името на Държавата и си ги разпределят на свои хора. И през цялото време вдигат гюрултия за камуфлаж всеки сочи с пръст другия, парите потъват, а баламите лапат мухи. Никой не може да обясни защо и откъде Служебното правителство раздава 300 млн безвъзмездни помощи на "бизнеса"... Но е точно същата схема като 60:40.