Томислав Дончев: ПП не изглежда като потенциален партньор на ГЕРБ

Коалицията с БСП била забранена
17 авг 2022 19:10, Нели Христова
39
Томислав Дончев: ПП не изглежда като потенциален партньор на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

"Трябва да убедим колкото е възможно по-голяма част от българските граждани, че си заслужава да дадат подкрепата си за нас. Дали ще бъдем отново на власт, или в опозиция, го решават избирателите. Имахме правителство на отрицанието, събрало партии, които не се харесват, но са срещу някого.  Има голям шанс да се получи същата безизходица, каквато се получи през лятото на миналата година. Ние от ГЕРБ в коалиция "против" е сигурно, че няма да участваме. Ние умеем да възпитаваме емоциите си - всякакви изблици на политиците не са ни пречили да формираме стабилни управления".

Това каза Томислав Дончев, зам.-председател на ГЕРБ, в предаването "Лице в лице" по bTV.

И обяви как биха процедирали от ГЕРБ в сегашната газова криза, ако бяха на власт: "След прекратяването на доставките от "Газпром" и след интензивни разговори със съседите ни от Турция и Гърция щяхме да организираме отворена прозрачна процедура на база резервиран капацитет в някои от терминалите, с които те разполагат, за да могат различните доставчици на газ да предложат цени и ние да можем да изберем най-ниската цена, да гарантираме трасе за доставка и по този начин да купуваме най-евтиния възможен газ. Ако ние управлявахме, газовата връзка с Гърция щеше да е завършена отдавна".

"Ако махнем емоциите и политиката, в последните месеци "Газпром" е ненадежден доставчик на газ и това е големият проблем. Дори да получаваме количества, дори цената да е атрактивна, в тази ситуация не можем да разчитаме на този доставчик, защото нямаме никаква гаранция, че доставките ще продължат. Не можем да поставим нашите потребители на подобен риск", добави Дончев.

"В последните месеци президентът не ни е давал поводи за критика", каза още той по повод позатихналите критики от страна на ГЕРБ към Румен Радев. И обяви, че към момента "Продължаваме промяната" не изглежда като потенциален партньор на ГЕРБ след изборите. Но остави вратичка: "Ако в поведението им забележим еволюция и малко по-адекватна и отговорна политически реторика, това може да се промени. А отдавна с решение на ръководните органи на партията ни е забранена коалиция в БСП".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Пази боже да се коалирате с ПП със сегашните им лидери. Изпихме горчивия хап с тях-стига толкова. Това, че повечето не искат да се коалират с вас е съвсем разбираемо. Некадърните винаги са се обединявали срещу кадърния , в противен случай нямат никакъв шанс при равнопоставеност.
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Стоев - защо се фиксирате единствено върху ГЕРБ? Във всички партии и около тях има потенциални субекти на прокуратурата! Тъй като такива са изключително голяма маса, по-добре ще е да се концентрирате върху особеностите нав устройството на българската държавност.
19
3
 
2
 
! Отговори
Томе, преди 1 година
Бихте се обединили с омраза срещу ПП.Но само ДПС и Възраждане ще ви подкрепят.Праеетенди коалиция с тях.
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
25 Видяхме до къде се стига с омраза и примитивизъм, въпреки дипломите. До кривата круша. То и Киро коня, приближените на Нинова не са по-красиви от свинеза угояване, но ги търпяхме.
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
29 Ха, при нормална държава БСП отдавна трябваше да е закрита, а членовете й в затвора, още от тройната коалиция насам. Фирмите на червената олигархия не преставаха да нарушават закона и да богатеят, докато Гешев не ги погна с розследвания и обвинения. Да не говорим за пладнешкия обир на държавата от газовите схеми на дуото мошенници, които яхнаха властта и съсипаха държавата. Господинчо.
16
9
 
9
 
! Отговори
Стоев преди 1 година
За вас г-н Дончев не се е чуло нищо лошо но по принцип ако бяхме нормална д-ва. много от вас трябваше да сте потенциални субекти на прокуратурата.
15
3
 
7
 
! Отговори
Хахахаа преди 1 година
Не изглежда. Знаем. Върви ли електронното правителство?
14
11
 
7
 
! Отговори
Къв си ти бе преди 1 година
Мястото ти е рамо до рамо с ортака от Банкя и другия от Росенец при Бай Ставри. Айде, че човека се пренада да ви чака.
13
12
 
9
 
! Отговори
!!! преди 1 година
А ти си толкова грозен и противен, че мутрата ти е досущ хипопотам, само че болен! Да прощават африканските животни за сравнението! Абе, Тиквата от СИК - Банкя, по грозота и тъпотия ли ви избира? понеже всички в герберастката престъпна и просташка пасмина сте"като две капки вода"! Виж, само Деса Дуловската нещо го играе "хубавица"! Барнала се с очила с рамки за 2 000 лв. и скъпарски костюм, ама си е все същата селяндурка!
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
17 Ха,ха, но защо всеки, който се хване с БСП пропада?
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правителството на Кирил Петкив харчеше по 9 млрд на месец. Сметнете сами колко ни е излязло за тези 7 месеца на власт?
10
15
 
9
 
! Отговори
Петя преди 1 година
Какво дрънкате бе Т .ъ..Па..ци, че ГЕРП и ДПС са най-нормалните партии и с най-добрите професионалисти .Какво веете на гол тумбак чифте пищови.Несретници
9
10
 
16
 
! Отговори
Дедо Гочо преди 1 година
ГЕРБ няма потенциален партньор . Които седне с него на една маса отива в небитието . Питайте Пръмова , Валерката, Болен и Магарешки - за еднократна употреба
8
21
 
16
 
! Отговори
ГЕРБ №1 преди 1 година
ГЕРБ работи за стабилността на държавата..
7
13
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
за бкп милиционерите от герб няма да гласувам 12 години стигат от 2009 г неми увеличиха пенсията
6
12
 
11
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Тия герверасти след, като похарчиха огромен ресурс от еурогея да облагородят парковете и да се обогатят техни фирми с огромни кражби... Накрая изкъртиха пейките... ===)))
5
6
 
10
 
! Отговори
7 преди 1 година
Вгъзрoждeнци, въобще не сте много. На 2 октомври ще се отрезвите. Филмaри.
4
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герберастите са отровни партньори всички които са се допрели до тях са изгорели! Там всичко се командва от сикаджията от Банкя, а тоя и всички други гербави депутати са му крепостни селяни и нямат собствено мнение, а председателя им на НС бе наречена ПК П. Всичко е насочено към кражби и обслужване на олигарси и пълнене на чекмеджета и прокарване на руски интереси..Хора мислете!
3
10
 
11
 
! Отговори
г преди 1 година
АМи Копейкин измести Шиши Войвода, сега трябва да охажвате Копейката за коалиция. Тикква + Копейка
2
15
 
5
 
! Отговори
Нане преди 1 година
герверастията е готова да се коалира и с дявола... Затова яко наказателен вот с Възраждане за България срещу шо ро шнята миризлива... ===)))