Манолова: Бензинът и дизелът са с лев по-скъпи

Да не се отлагат преговорите с "Газпром", защото било "цъкаща бомба"
Обновена: 20 авг 2022 09:39 | 20 авг 2022 09:35, Петя Славова
94
Манолова: Бензинът и дизелът са с лев по-скъпи
Снимка: БГНЕС

Бензинът и дизелът са с 1 лев по-скъпи от нормалната цена, пресметна Мая Манолова от "Изправи се България".

По думите й, доказателството било в цената на руския суров петрол, която беше договорена от Асен Василев”. 

"74 долара беше вчера цената на суровия руски петрол, колкото беше и в края на миналата година. Тогава дизелът и бензинът беше 2,4-2,5, сега е 3,4-3,5 лева. Проблемът е в „Лукойл Нефтохим”. Дадена е възможност на една частна фирма да преработва на ишлеме евтиния руски петрол и тя след това продава на бензиностанциите на тази спекулативно висока цена. Това са по 10 милиона на ден", обясни пред Нова тв Манолова.

Тя коментира и решението на България да приеме офертата за 1 танкер американски газ.

Още по темата

"Добре е, че 1/3 от необходимия газ за един месец през зимния сезон е осигурен. Не е добре, че не чухме цената. Предполага се, че ще е 300-400 лева. Това значи около 370-380 лева, ако следим цените на газовите борси. Това е бич срещу българските потребители. И в момента цена от 300 лева повлече повишаване на всички енергоносители. Скъпият ток, скъпият газ и скъпите горива са  трите фактора на инфлацията. Ако служебното правителство не предприеме решителни действия, хората ги чака тежка зима", заяви Манолова.

"Трябва да има публичност и прозрачност при сключването на сделките. Това не може да е търговска тайна, след като ние ще плащаме сметката", уточни още тя.

"Не трябва да се отлагат разговорите с "Газпром", защото това е цъкаща бомба", смята още лидерът на „Изправи се България”.

Според Манолова обаче страната ни трябва да постави три условия на "Газпром". "На първо място „Газпром” да поеме ясен ангажимент, че няма да търси отговорност за неустойки от българската държава. На второ място – тъй като е ясно, че количествата по договора, който приключва в края на тази година, няма как да бъдат взети,  че през зимните месеци ние ще имаме право да получим тези количества на цените, които са договорени. И трето Българското правителство да се опита да предоговори цената", каза Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е нали тази е главният виновник просто Киро да вземе властта. Рипаше по площадите да свали Борисов и при неговия заместник Кирчо скъсахме договора с Газпром. Явно и свършиха оаричките от Божков и сега пак излиза от мишата си дупка
23
4
 
6
 
! Отговори
Безмеров преди 1 година
Това е стара дъвка бе како. Дъвкаха тиквените червенотиквеновчета преди няколко седмици. Междудрогото щаба на черноморските сили в Севастопол е ударен от безпилотник и в момента гори.
22
2
 
16
 
! Отговори
Вики преди 1 година
Дано най-накрая българина да осъзнае,че България има нужда от сериозни политици,а не от платени жълтопаветни,лъжци и шутов
21
1
 
11
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Но, Майо, ако нямаш доказателства, по-добре млъкни. Има една хубава римска поговорка: И ИМПЕРАТОРЪТ ГУБИ ПРАВОТО СИ, КОГАТО НЕ МОЖЕ ДА ГО ДОКАЖЕ!
20
3
 
14
 
! Отговори
предизборно преди 1 година
Какви преговори,юристке.Има договор,който не се изпълнява.
19
1
 
13
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Майо, като си казала "А", кажи и "Б". Кой го краде този лев от всеки литър гориво? Ако разполагаш с данни или документи - занеси ги в прокуратурата! Не може всеки ден някаква мафиотска структура да прави 10 милиона печалба на гърба на държавата! Държавата - това сме всички ние! Взема се от залъка на всеки от нас! Да им преседнат тия пари, за лекарства да ги дадат, дано!
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Манолова-с 2 лв по-скъпа блузка
17
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов откога го говори това..
16
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С лев по скъпи когато БСП се докопа до власта.
15
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Copoc включва сателитките си за размиване на гласовете - тактиката на глобалистите е следната: ако не понасяш и плюеш по другите, ще плюеш по-малко по фаворитите на Козяк - ПП и Герб. Само, че нито сме забравили фирмата "Къртим Пейки Всякакви", нито ПростоСлугата, който под зорките очи на същите глобалисти ни закопа по много точен и добре организиран план. Между другото ако БайТиква беше на власт нищо по-различно не ни чакаше, разликата между двамата е в откраднато и личните финанси.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МАТЕЙ 21:12-17
13
1
 
10
 
! Отговори
Мира. преди 1 година
Няма паре и само окаме по студията .Гнусна работа Голям късмет добре ,че по-голяма част от софянци не изперкаха та да я направят кметица.Не мисе мисли какъв ужас щеше да стане
12
2
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Оств-те го тойо бензин. Колата пред кукя ке стои и зимата не ке измразнуе. Оди и виж как изнасят дървата за чужбина,а тука цената им стигна до небесата. Срама нямате ли??
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тая лъж8киня пак се изцепи не подготвена
10
4
 
4
 
! Отговори
Причината преди 1 година
Скъпия ток качва цената на горивата. А скъпите горива качват и цената на тока.
9
4
 
3
 
! Отговори
Кюстендилец преди 1 година
Най-често се раздава добре. Що така я ругаете?
8
2
 
12
 
! Отговори
Петя преди 1 година
А ти ,Бабикян,Хаджията,Инджова,разпопения Дионисий,ония от Системата .ни убива(не сме чули да са умрели)защо не сте на улицата?!Няма пате а?Негодници !Изчезвайте беее нагли безсрамници,навлеци
7
2
 
6
 
! Отговори
От хората преди 1 година
Плям,плям. Какво ще направи,ще намали цените.Няма да стане докато има картел и договаряне.България да се изправи.Тя не се е навеждала,кланят се и се навеждат политиците на западните си господари.Чакам за изборите да видя нови,но неопетнени имена.Бог да пази България.
6
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МАЯ НАЛИ СМЕ СОЛИДАРНИ СЪС НАШИТЕ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ПРИЯТЕЛИ, Е ТОЗИ 1 ЛЕВ ОТИВА В ПОДКРЕПА ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА.
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важното е, че гласувайте поправката Ванко 1 с Корнито преди години.