Михалев: Грешка е самостоятелното явяване на изборите на ПП

Ако бяхме заедно, шансът да ни се връчи първия мандат, бе сигурен, смята той
20 авг 2022 17:39, Петя Славова
80

  "Продължаваме промяната" няма да се коалира предизборно с "Демократична България". След новината бившият депутат Стоян Михалев предупреди, че има "сили на реставрацията, които са много доволни от това решение".

"Демократична България" отчита решението на "Продължаваме промяната" да се яви самостоятелно на предстоящите избори като грешка. Според дясната коалиция - формацията на Кирил Петков и Асен Василев не може да стане първа политическа сила без тях.

Още по темата

"Математически, ако бяхме заедно, шансът да ни бъде връчен първият мандат, е абсолютно сигурен, което би дало възможност да се създаде правителство на реформаторските сили. Сега в тази ситуация този шанс е поставен под въпрос и силите на реставрацията вероятно ще са много доволни от това решение", коментира пред Bulgaria ON AIR Стоян Михалев от ДБ.

Според социолога Петър Петров обаче решението на "Продължаваме промяната" се базира не просто на математика, но и на идеология.

"2+2 предизборно почти никога не е равно на 4 следизборно, както може да се види на коалицията на националните партии. "Демократична България" има ядро от избиратели, а "Продължаваме промяната" все още търси и намира себе си на много различни места", смята социологът Петър Петров.

Всъщност двете формации са много близки идеологически, показва "политическият компас" на Ивайло Динев, който позиционира българските партии на база на техните програми.

Решението - да не се коалират предизборно, политологът си обяснява с желанието на Кирил Петков и Асен Василев да привлекат по-широк спектър от избиратели.

"Те се опитват да си изградят имидж на центристка партия, за да могат да привлекат разочаровани избиратели от левия спектър, които са периферията на БСП. Странейки от ДБ те рискуваха да загубят от периферията от предишните избори", обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
25
 
! Отговори
Глупи преди 1 година
Няма за кого/какво да се присламчите. Лошо!!!
20
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европеиди про'с'ти, нали точно ВИЕ гласувахте за тях да ВИ евроинтегрират? Жалко че не си изкараха мандата та да пук'нете от студ и тлад, та България най-сетне да тръгне напред, освободена от некадърни и неграмотни мързеливи пара'зити като вас!
19
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
от болшевишка България ще се разреват, а на 02.10 ще реват като едно египетско животно, като разберат, че не влизат в парламента
18
0
 
24
 
! Отговори
хахах преди 1 година
"Откакто ти" - верно е този, само дето там е с дълга коса и леко женствен
17
0
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Стоенчо, я си попейвай колкото можеш и кой ти иска мнението.
16
0
 
24
 
! Отговори
? преди 1 година
Абе, някой знае ли, този има ли нещо общо с певеца от преди 20-25 години?
15
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А къде е лена? Нещо и за про100то нищо не пишете...
14
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП ще има съдбата на ИТН... В канавката на историята. Само в ГЕРБ е надеждата на хората.
13
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МИХАЛЕВ- КАТЕРЕНЕТО ПО ГЪРБА НА БОЙКО БОРИСОВ ВЕЧЕ НЕ ХВАЩА ДЕКИШ- ВИДЯХМЕ ВИ КОЛКО СТРУВАТЕ- ПЪЛНА НУЛА, АХ ДА И ОЩЕ ПРИКАЗКИТЕ ЗА ОНИЯ ТАМ СИЛИ ДЕТО...И ОЩЕ НЯКОЙ ВИ САБОТИРА- МИХАЛЕВ- ИЗВЪРШИХТЕ ТОТАЛНА ПУБЛИЧНА ПОЛИТИЧЕСКА ПРОСТИТУЦИЯ ИМАЙТЕ МАЛКО СВЯН ПОНЕ ОТ ДЕЦАТА СИ...
12
1
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Разбира се, че за вас е грешка. Сега може и през крив макарон парламентЯ са видите. Между другото и ПП го заслужават, но, уви, няма как да се случи. Защото сред бг население има твърде много чуждопоклонници и като чуят думата Харвард им се размекват мозъците.
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъкмо напротив!
10
1
 
31
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 1 година
Кой беше ти????? И защо трябва да се появяваш в пространството? Умен не ми изглеждаш , добре какво толкова направи ти бре? Акъл даваш ? На клипа с ицето от залата пръв избяга като разбра че ви снимат камерите!! АМАТЬОР чакаш пари !!
9
0
 
10
 
! Отговори
пришълеца преди 1 година
Реставрация:)))персиеца ви е проблема:)))
8
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всъщност това е единственото правилно решение. Да България са, като воденичен камък влачещи към пропаста всеки към който се закачат. Ицето и гнома се надяваха да свалят рязко процентите на ПП, пък Баце щеше да почерпи.
7
41
 
8
 
! Отговори
българин преди 1 година
Господи,днес в предаването на П.Волгин по хоризонт,точно 13.30 ч.,Калина Андролова прочете ода в честа на багдатския крадец от банкя.Не мога да повярвам,че в омразата си към президента и ПП,тази"велика журналистка" зстана на страната на престъпниците,които за 12 г. съсипаха държавата.Гласувах и пак ще гласувам за ПП,но е грешка отказа за единни листи с Да българия.Банкянския шебек ще стане нетърпим,ако са първи.Вместо да гние в затвора,един *** ни се подиграва
6
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега ни паднахте в ръцете. ще ви изгоним от парламента вие сте политически труп.
5
1
 
53
 
! Отговори
Александър преди 1 година
ДБ са в паника, защото тотално загубиха подкрепа. Впрочем, същото важи и за БСП и ИТН. Само ПП си вярват, че имат доверието на хората. Ще разберат истината след изборите.
4
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП не се явяват самостоятелно, а в коалиция със СЕК и ВОЛТ. Грешката е на природата. Както виждате всички те са въздух под налягане.
3
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя що не си смени очилата с по голям диоптер. Тогава ще види че Възраждане са с болшинство в парламента. ПП БСП и ДБ отидоха на ну ни щето. Все още не го осъзнават щото си мислят че имат много гласувачи. Ще го разберат на 2-ри в 20,00 часа. А до тогаеа киро да пипа парапето по за д ника
2
1
 
50
 
! Отговори
един преди 1 година
Ама вие още ли си вярвате, че хората ви искат да ги управлявате?