Сабрутев: Вдигнахме пенсиите, защо хора като Борисов не се пенсионират?

12 г. ГЕРБ лъгали, че са направили диверсификация на доставките на газ
25 авг 2022 08:49, Елка Василева
95
Сабрутев: Вдигнахме пенсиите, защо хора като Борисов не се пенсионират?
Снимка: архив, БГНЕС

„Не мога да разбера защо хора като г-н Борисов се притесняват да се пенсионират, ние вдигнахме пенсиите. За една година вдигнахме пенсиите, колкото те (б.р. ГЕРБ) за 10 г. Когато уморените политици се пенсионират, няма да имаме подобни ситуации – България да е оставена в пълна зависимост, а в същото време в публичното пространство да се говорят откровени лъжи, че е направена диверсификация“. Това заяви пред bTV Венко Сабрутев от „Продължаваме промяната“.

Още по темата
„12 г. ГЕРБ ни лъгаха, че са направили така необходимата диверсификация на доставките на природен газ. Постоянно ни обясняваха, че са я направили, а в същото време се оказа, че България е 100% зависима от един доставчик и това е „Газпром“. Ако бяхме изпаднали в ситуацията един от многото доставчици да спре доставките в момента нямаше да сме в тази тежка газова криза“, добави той.

Сабрутев обясни, че когато ПП са поели управлението, зависимостта към „Газпром“ е била на 90%.

 „Това, което ние направихме, е от много на брой доставчици да започнем да купуваме кризисно, така че да запълним необходимите количества. В България нямаше прекъсване на доставките на газ нито за битовите потребители, нито за бизнеса. Доставките, които осигурихме, бяха на цени по-добре от тези на „Газпром“, заяви още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
Много неграмотно е да се борави с %. Например имам 10 трилиона, при инфлация от 40%, трябва ли да се сдобия със 140 трилиона. Аз в трилион ли жилища живея едновременно, и плащам за ток, парно, и други консумативи? Трилион стомаха ли имам. На кратко това е грешен и най-вече манипулативен подход, винаги в полза на богатите.
77
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, наистина лъжите продължават. При Бойко Борисов инфлацията е 39,5% (юли 2009 - април 2021). Казва, че минималната пенсия се вдигнала със 127% за същия период. Реално повишение от 62,7% за 12 години. След Бойко Борисов, от 300 лева минималната пенсия стана 467 лева, повишение от 55,7%. Инфлацията е 17,9% (май 2021 - юли 2022). Реално повишение от 32% и то само за година и 2 месеца.
76
1
 
2
 
! Отговори
ссс преди 1 година
До Лъжите продължават...Само математици боравят с %. За последната година минимална та пенсия се качи с 217лв. За справка пазаря за двама/ нищо не съм променила - реалната ми инфлация е 120лв или 60 на човек. Е как тия, на които им подариха по 219лв да са по-зле. То на пенсионера, колкото и да му дадеш, все му е малко. И въпрос колко от децата им и внуците участват и са или в чужбина или в сивата икономика, или те смятат че чуждите деца и внуци са им длъжни!
75
2
 
5
 
! Отговори
Лъжите продължават преди 1 година
Събрутев или както там се казва този лъжлив и нагъл *** - да му изясня математиката ! 1. По времето на ГЕРБ минималната пенсия се вдига от 132 лв (2009г.) на 300 лв. (2020г.) или - 2,27 пъти (127 %), като за същия период общата инфлация е около 17,5 %. Т.е. реалното увеличение на минималната пенсия за тези 10 години е 110 %. При "Промяната" от 370 лв. (12.2021г.) до 467 лв. (08.2022) или 26 % при реална инфлация над 30 %. Т.е. имаме на реално НАМАЛЕНИЕ на пенсията с 4 % ! ТОВА Е ИСТИНАТА !
74
1
 
4
 
! Отговори
чичо Пей преди 1 година
До Анонимен 68И след 100 години пак той ще е виновен,нали!? Добре,че е Борисов,да си бършете некадърността с него!Джендърски нещастници!
73
0
 
4
 
! Отговори
До 73 преди 1 година
ДА, вдигнаха пенсиите и на какво, на реален икономически растеж от който във пенсионния фонд има повече като отчисления от заплатите на работещите или със заеми, които ще трябва да се врщат и от правнуците ни? То е лесно така могат и с 200% да ги вдигнат и да му мислят тези, които ще ги плащат.
72
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Минималната пенсия при Борисов беше 250 лева от 1 юли 2020 и 300 лева от 2021. След Борисов от края на 2021 е 370 лева, а от 1 юли 2022 е 467 лева. От 300 лева на 467 лева. Увеличение с 55,7%, над три пъти повече от инфлацията.
71
2
 
13
 
! Отговори
Нещастници преди 1 година
Какво сте вдигнали? Вдигнахте ни кръвното и цените астрономически, това вдигнахте.. И вие като Станишев - вдигате на изпроводяк, ама друг ще плаща след това!
70
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Увеличихте пенсиите със заеми, отделно че след увеличението един пенсионер може да си купи по-малко неща от преди. Добре е да се говори ама и да помислиш реално какво сте свършили, и има ли 'файда' от него за хората.
69
2
 
23
 
! Отговори
Емил преди 1 година
А бе ейййй лъжец, ако не бяхте ,,увеличили "пенсиите с тая инфлация ,нямаше какво да взимате от нас бе А така хем се биете в гърдите,че сте ,,увеличили" пенсиите хем си взимате увеличението Тия ги дрънкай на старата ми шапка а не на мене.Ясно!
68
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чичко Боризов пенсойнирай се бе не е страшно! По цял ден ше си пишеш ваф форума със бабишкерите и старчоците
67
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След 12 години управление на ГЕРБ, всичко е в разруха. Много време ще трябва на антимутpенските партии, за да възстановят България.
66
16
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Газът поскъпна много в целия свят и това ме е заради ПП, както ни внушават трoловете на ГЕРБ. Хубавото е, че в България е малка употребата на газ, а и 1/3 от потреблението на газ е на Топлофикация София, т.е. засега поскъпването на газа слабо се отразява на инфлацията.
65
3
 
12
 
! Отговори
Дарина преди 1 година
А бе,жълтопаветните момци и моми много ги е страх от Борисов.Е що бе,имахте шанса да покажете какво можете,(да пенсионирате Борисов,) и ясно показахте,че нищо не.можете,uсzRaхте се тотално .И затова,че сте некадърници пак Борисов ви е виновен а?!Я се разкарайте,че колкото повече се появявате ,все повече отвръщавате.Безобразни,нагли лъжци,некадърници
64
1
 
11
 
! Отговори
Енергетиката е преди 1 година
колабирала,няма газ,икономиката е в разруха,инфлацията и цените скачат безспир, а на тези ненормалници пенсионирането на Борисов им е в празните чутури.Защо? Отговорът е логичен-защото е конкуренция за властта,която ще им попречи да се върнат и да доусвинят всичко,до което се докопат.Мантрите и опорките,които издигат показват,че те не са се отърсили от виртуалния свят в който живеят,свят в който са велики политици носещи благоденствие(ама за себе си),не виждат грешките си и ги повтарят
63
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А я тогава ми кажете. Защо 2017, когато Европейската комисия заключи, че Газпром извършва нелоялна конкуренция в Източна Европа и страните имат право на обезщетение за нанесените вреди от незаконните практики, нашата страна не го е направила и това ни струваше близо 5 млрд долара ?!?
62
4
 
11
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
След втори октомври като слушам хората по магазините е по-веояртно Борисов да пенсионира някои от тях от политиката,за да реди кабинет с останалите. Все пак в години далечни депутатите си гласуваха,че след два мандата имат право на най-високата пенсия и само трябва да чакат да навършат годините за пенсиониране.
61
5
 
21
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Поредната лъжа изречена от хора от партията на подмяната! Публична такна е че газта е руска и се купува чрез посредници , като комисионната отива в ошфоката на Василев , за което се разследва от американски и западни служби! А колкото до пенсиите отворихте голяма дупка от 4, 5 млд ле , която не се знае как ще се запълни! Така че за нищо не ставате синчета на бивши комунисти!
60
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен-първото увеличение беше 30%, а второто с 60. *** трябва да си редко нагъл да кажеш такова нещо.-Ха,Ха! 30+60%? ДЕСЕТ пъти е увеличението на газа откакто си имаме ПодлитеПродажници! От май 2021 до сега!
59
1
 
13
 
! Отговори
Костов даде анонса преди 1 година
Преждевременно пенсионира хора, които са висшисти с по 25-30 години трудов стаж и сега вземат минималната пенсия ? ! Защо всички правителства премълчават това ? ! Това са реални факти . Жалки страхливци и некадърници, мързеливци и лъжливи политици . Важното за вас е масовостта , а не отделният случай или случаи . Изводът е ясен - купуване на гласове за изборите !