Сабрутев: Вдигнахме пенсиите, защо хора като Борисов не се пенсионират?

12 г. ГЕРБ лъгали, че са направили диверсификация на доставките на газ
25 авг 2022 08:49, Елка Василева
95
Сабрутев: Вдигнахме пенсиите, защо хора като Борисов не се пенсионират?
Снимка: архив, БГНЕС

„Не мога да разбера защо хора като г-н Борисов се притесняват да се пенсионират, ние вдигнахме пенсиите. За една година вдигнахме пенсиите, колкото те (б.р. ГЕРБ) за 10 г. Когато уморените политици се пенсионират, няма да имаме подобни ситуации – България да е оставена в пълна зависимост, а в същото време в публичното пространство да се говорят откровени лъжи, че е направена диверсификация“. Това заяви пред bTV Венко Сабрутев от „Продължаваме промяната“.

Още по темата
„12 г. ГЕРБ ни лъгаха, че са направили така необходимата диверсификация на доставките на природен газ. Постоянно ни обясняваха, че са я направили, а в същото време се оказа, че България е 100% зависима от един доставчик и това е „Газпром“. Ако бяхме изпаднали в ситуацията един от многото доставчици да спре доставките в момента нямаше да сме в тази тежка газова криза“, добави той.

Сабрутев обясни, че когато ПП са поели управлението, зависимостта към „Газпром“ е била на 90%.

 „Това, което ние направихме, е от много на брой доставчици да започнем да купуваме кризисно, така че да запълним необходимите количества. В България нямаше прекъсване на доставките на газ нито за битовите потребители, нито за бизнеса. Доставките, които осигурихме, бяха на цени по-добре от тези на „Газпром“, заяви още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хахахахахах дефлация имало. Поредния ГЕРБ-ераст, който разчита на ниския интелект на себеподобните му, за да ги лъже
57
4
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
ББ не знам дали трябва да се пенсионира, това си е негова работа, но ПП трябва да се заличи иначе ни чака глад
56
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен"Все си мисля, че е подсъдно да се защитават престъпници лъжейки хората" За Кирил и Асен става дума,нали?
55
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 54 Може ли да си толкова prost или пък манипулативен. От 2009 до 2011 каква беше инфлацията, май изобщо имаше дефлация, затова и тези пари, които цитираш, струваха нещо. Сега и доходите и пенсиите трябва поне на 50% да се увеличат за да компенсират поскъпването на живота. Недей да хвалиш харвардските недоразумения, хептен объркаха всичко. Да се махат!
54
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "Сега Борисов го свалихме от власт при минимална заплата от 650 лева и сега година и 3 месеца по-късно, минималната заплата е 710 лева, с 60 лева повече."А СЕГА ПЪК СИРЕНЕТО Е 20 ЛВ,ХЛЯБА-2,50 ЛВ,ГАЗА Е 10 ПЪТИ ПО-СКЪП,БЕНЗИНА Е 3,50 ЛВ,МЕСОТО Е ДВА ПЪТИ ПО-СКЪПО, ДОМАТИТЕ СА ПО 4-5 ЛВ,ПЛОДОВЕТЕ СА ДВА ПЪТИ ПО-СКЪПИ...Е,АМА ПЪК И 60 ЛВ.ПОВЕЧЕ МИН.ЗАПЛАТА,ЩЕ СТИГНАТ,А? СМЕШНИЦИ!!!!!
53
4
 
6
 
! Отговори
НОИ преди 1 година
Не ще още да излиза в пенсия. Трупа точки за стаж, че не му стигат две години :))
52
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами не се пенсионират хора като Борисофф , щот` сал едно чекмедже не им стига ! Искат още еврофондчета , магистралки , чужди бизнеси ...
51
7
 
27
 
! Отговори
Оффф преди 1 година
Застал бъдещия министър председател Асен Василев пред Цяла България в новините да говори пред народа, облечен С ЧЕРНА ТЕНИСКА ОТДОЛУ И РИЗА ОТГОРЕ! МАЛИЙЙЙ...Красота и Величие!
50
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес от рано са се активизирали платените ГЕРБ-ерастки тролчета да ръсят глупости. Ама нормално - на кой за колкото му стига акъла
49
2
 
30
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Ей комсомолец от Простите Проваленци, а Рашков къФ е?Егати и наглите, самозабравили се копчета!
48
2
 
36
 
! Отговори
ХАХАХА преди 1 година
ДА ГЛАСУВАМ ЗА МЛАДЕЖА РАШКОВ??? А НЕГО ЗАЩО НЕ ГО ПЕНСИОНИРАТЕ? ПО- СТАР Е ОТ ББ!!! СМЕШНИ СТЕ!!!
47
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този за шеф на НОИ ли се гласи?
46
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП много добре знаят, че на изборите ще загубят и затова всеки ден излизат да плюят по Борисов. Страх ги е много защото ще бъдат разгромени.
45
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато Борисов дойде на власт през 2009 година завари минималната заплата на ниво 240 лева и година и 3 месеца след това, пак беше 240 лева. Сега Борисов го свалихме от власт при минимална заплата от 650 лева и сега година и 3 месеца по-късно, минималната заплата е 710 лева, с 60 лева повече.
44
33
 
10
 
! Отговори
до Жалнко ПП преди 1 година
Никой не иска Борисов. Само гл.упаци, платени, изм.амници и такива на хранилка. За 12 години управление по време на всеобщ икономически растеж той ни закопа на дъното. Задлъжняхме с над 35 млрд. Само по темата с газа с близо 5 млрд. Остави на на последно място по покупателна способност, по заплати и пенсии, по свобода на словото. Но затова на първо място по корупция. Кирчо и Кокорчо не са стока, ама чак такива като Боко няма. Да не говорим, че по магистралите към 60% от парите са открадвани.
43
5
 
36
 
! Отговори
Айде и този преди 1 година
Всеки се упражнява на Борисов. Защо ми се струва, че ще се пенсионирате много преди него? Още наесен.
42
5
 
5
 
! Отговори
Младежи преди 1 година
като виждате какво става, защо се осигурявате за пенсии???
41
30
 
6
 
! Отговори
Исторически парк преди 1 година
БОЙКО БОЛГАРОУБИЕЦЪТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПЕНСИОНИРАН В БЕЛЯНЕ!
40
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чекмеджан пак раздава от откраднатото на трoловете да пишат в негова защита. Все си мисля, че е подсъдно да се защитават престъпници лъжейки хората
39
6
 
30
 
! Отговори
Пенсионери от ПП преди 1 година
Никому неизвестни политици еднодневки от ПП се опитват да ги забележат, споменавайки най-успешният политик за последните 30год. Борисов !