Балабанов: Парламентарната република роди задкулисие и лъжи

НС се бил превърнал в сбирщина от хора, които се крият зад плакатни послания
70

Преди дни лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов обяви намерението си от партията да инициират референдум за смяна на политическата система - България да стане президентска република.

"Парламентарната република в последните 30 години роди единствено задкулисие, лъжи, лицемерие и хора, които единствено и само влизат в политиката с една цел - да се облагодетелстват с власт и да не мислят за българските граждани. От горчивия опит, който натрупа "Има такъв народ" в последните 3 парламента, стана ясно, че ние не работим с истински партньори в парламента. Като институция не се грижи за сигурността на гражданите", каза бившият депутат от ИТН Станислав Балабанов в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Според него парламентът се е превърнал в сбирщина от хора, които са се скрили зад плакатни послания.

"На всички избори излизат и казват как милеят и мислят за хората, а когато се събират на масата казват, че ги интересуват само постовете и властта. В една такава ситуация, изправени пред поредните избори, за нас няма нищо по-логично като изход от тази политическа криза да попитаме законово хората на референдум дали е време България да стане президентска република. Като гледам заявките на другите политически партии и ако се случи същото като в 47-ия парламент, България ще направи много бърз трамплин към 49-ия такъв", добави Балабанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Балабанов обясни, че и пред ИТН също има червени линии след вота.

"С ГЕРБ и ДПС не може, с "Възраждане" не става, "Продължаваме промяната" казват, че пък с нас не става. Затворили сме вратата за Кирил Петков и Асен Василев. Когато тези хора искат да са начело на държавата, цялата държава има голям проблем, ние също. Те са нашият проблем", категоричен бе той.

" Ако референдумът бъде успешен, обикновеното Народно събрание трябва да се съобрази с резултатите и ако имат волята народните представители, да тръгнат към курс за свикване на Велико Народно събрание. Ако посмеят да допуснат грешката, която направиха през 2016 година, когато се подиграха с гласа на 3,5 млн. българи, президентът на България също има възможност, ако прецени и реши, да тръгне към ВНС. И вече във Великото Народно събрание ще се изгради структурата и правилната форма на президентска република", добави Станислав Балабанов.

Попитан какво представлява полупрезидентската република, той отговори: "Президентът се избира мажоритарно. Парламентът също се избира мажоритарно. И тогава президентът след демократични и парламентарни избори назначава министър-председател, той съставя кабинет. Има ясно разграничение на властите, законодателната е изключително прозрачна. Прекрасно е, че всички политически лидери скачат срещу тази наша идея".

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дебелото смотаняче Барабанов си го знаем още откакто държеше смотани словеса срещу проф. Мутафчиев, когато мряхме като мухи от Ковид-19. Горкото барабанче, така и то, и клетото му аман-чалгаро-гаулайтер НЯМА да вдянат колко са прозрачни и продажни с про-пРЕЗИЛдентската си ПАГУБНА прокопчо-ПРОПАГАНДА.
25
0
 
10
 
! Отговори
ан те такааа преди 1 година
Задкулисие и мъгла, а след мъглата.......пак мъгла!
24
4
 
13
 
! Отговори
Мутри ВЪН!!! преди 1 година
Тоя шебек, наречен Малката Тиквата пак ще държи микрофона след изборите!!!
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Задкулисието и лъжите не зависят от формата на управление на държавата. "Матриалът дето влиза в парламента е такъв". При "полупрезиденската репубвика" мажоритарно избраните народни представители откъде ще вземат "плакатите", за да бъдат избрани? Пак от задкулисието или директно от посолства и столици на държави от ЕС. Мажоритарно ще бъдат избрани, само ако бъдат посочени от някого.
22
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Парламентарната република роди и недоносчето итн.
21
3
 
16
 
! Отговори
Топовен преди 1 година
Всичкологът на ит(***)н. Тлъст, нахален, презрителен... пълна отвррат!
20
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неграмотност и манипулации. Не им стигаше телевизионното шоу, ами превърнаха и държавата в свой образ и подобие. Треторазряден цирк и пазарище.
19
4
 
8
 
! Отговори
ДесЪ Атънсова Граб преди 1 година
Мило бляблянче,ще правите каквото ви наредим. Както винаги. Не мисли толкова, не ти е дадено. Ще ви вкараме, за " екстра " и шоу. Стой си в ъгъла , мълчи и се научете да различавате копчетата за гласуване, да не става като предния път.
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисля че е време да покажем че искаме промяна в изчерпаната форма парламентарна република.И точно референдуми те са формата с която това да се заяви от народа.Всички съществуващи политически елити, не желаят промяна, защото се борят за овладяване на съществуващата система.Ако не намерим обединяваща формула народ елит нещата отиват на много зле. И при първи по сериозни сътресения, а те идат, ще се разпаднем по всички раздели успешно ползвани от сегашните за формиране на сподвижници.
17
3
 
3
 
! Отговори
До певачката преди 1 година
Ех, Лиле, Лиле, къде глада *** щерко?! Не знаеш ли че пр.ст.тията е наследствена?!
16
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не го е родила а така е създадена от колонизотора . Иначе е невъзможно да съществува
15
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С една дума парламентарната република роди ИТН
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е зле да научи Балабанов какво е полупрезидентска република. Като го слушам май е за президентска. Освен това дали гласуването е мажоритарно или не, не е част от дефиницията, т.е. може да имаме полупрезидентска без мажоритарен избор. Няма аргументи, а само иска, като малко бебе е.
13
3
 
10
 
! Отговори
ха ха преди 1 година
Цар Слафчо ше "опраи" нещата...
12
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко трябва да ти плащат от пасольства за да говориш такива очевидни глупости?!
11
3
 
10
 
! Отговори
перко преди 1 година
Парламентарната република роди задкулиси и лъжи, а президентската двойни!!! !
10
3
 
11
 
! Отговори
мара белчева преди 1 година
На кривата ракета... формата на управление била виновна. Мафията толкова е овладява цялата власт, че няма голямо значение каква е формата на управление. А още по-малко вероятно е точно президентска република да е решението. За справка - резидента радеф и правителството му от руски зелени чорапи.
9
0
 
7
 
! Отговори
999 преди 1 година
До N 6__ Вие все още вярвате,че изборите променят глобалната политика и могат да накарат партиите да спазят предизборните си обещания???!
8
4
 
10
 
! Отговори
дон прас се освинил преди 1 година
грозник
7
4
 
16
 
! Отговори
Нормален преди 1 година
Защо не съставихте вие правителство ,като имахте възможност още първият път?Славчо от не излезе от задкулисието като лидер,а се криеше като мишка и прати Тошко и теб да пръскате слюнки и злоба и хулиганско поведение!! Вие зададохте този тон и тези отношения още в 7/8 !!!!И ми говориш за задкулисие !?!? Ами извадете го Славчо в предкулисието бре