Предизборните послания - негативни, интересът към вота - слаб

Всеки говори с кого няма да се коалира, коментират експерти
27 сеп 2022 20:15, Петя Славова
139
Предизборните послания - негативни, интересът към вота - слаб
Снимка: БГНЕС

Серия от кризи трябва да преборва новия парламент, а как ще изглежда той ще стане ясно след изборите на 2 октомври. Самите послания, които отправят кандидатите за да станат част от Народното събрание, звучат силно негативно.

Според социолога Юлий Павлов, кампанията е изтъкана от издигане не на червени линии, а направо на червени зидове кой с кого няма да се коалира и не отговаря на очакванията на гражданите".

Той е категоричен, че почти всички кампании са насочени към твърдите ядра и поради тази причина няма голяма надежда да се повиши избирателната активност. Отбеляза, че икономическите теми тревожат хората, а те много малко присъстват в разговора на кандидатите с избирателите.

Още по темата
Според Юлий Павлов пряка намеса на служебния кабинет в предизборната кампания няма.

"Има упреци от една или друга страна, че той префокусира определени теми. Що се отнася до организацията на изборите - досега не сме чули някакви упреци, каквито имаше преди изборите миналата година", уточни Юлий Павлов.

Социологът Юрий Асланов подчерта пред БНТ, че масовият интерес към тази кампания е слаб.

"Няма определени силни и оптимистични очаквания за развръзка на политическата криза, макар че хората биха желали да се стигне до някакъв компромис и разбирателство между политическите сили и след изборите да се направи опит за сформиране на редовен кабинет. Към вътрешнополитическата криза, която преживяваме от две-три години, се наслагват няколко външни кризи, които са тежки и сложни - те могат да разрушат социалните баланси, да влошат икономическото положение. Политическите сили, участващи в кампанията, използват посланията по-скоро за взаимни нападки или за оправдания, но не и за разговор с хората", коментира Юрий Асланов.

Той допълни, че тази година делът на колебаещите се за кого да гласуват е съществено по-нисък, отколкото миналата година.

 "Факторът на умора е налице. Преди тези избори се увеличава делът на хората, които очакват отново да не бъде съставено правителство или то да е краткотрайно. Шансовете за съставяне на правителство сега не изглеждат добри и участниците в предизборната борба допълнително предлагат аргументи в тази посока с поведението си и с посланията си", каза още Юрий Асланов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Осерко.В Украйна български език като майчин език се изучава в 42 украински държавни учебни заведения. В същото време има и изключително добре развита система от 75 български неделни училища. Това заяви министърът на външните работи Екатерина Захариева в Народното събрание. Това е от 19.04.2019. Разбираш ли . или не баш.... Я сега кажи в "освободените" територии от оrKите колко Български училища функционират предател?
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 58: Българските училища в Украйна са затворени от 2014-та, ама ти сега се сети плачеш на чужд гроб. След войната, като ги отворят, пак ще забравиш за българите в Украйна!
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане обещават това, което искам. Логичо е да ги подкрепя. Обработил съм всички в къщи да гласуват за Възраждане. Който не гласува, значи му е все тая - мекотело.
28
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"КОСТАДИНОВ Е БЪЛГАРИН И БЪЛГАРОФИЛ!" - Да бе. Защо тогава ходи да пази паметника на съветската армия? В копейки му плащат да го прави.
27
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ми пука какво пишат по новините, нито какво коментират евроатлантиците! Пускам си бюлетината за Възраждане и отивам да пия кафе. Без ЗС.!
26
8
 
5
 
! Отговори
Ако ще гласувате, преди 1 година
гласувайте САМО ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!!!!
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се плашете, че сте сгрешили на предишното гласуване. Всеки може да греши, но само умните поправят грешката си. Глупавите не си признават че са сгрешили и цял живот правят грешните избори. Гласувайте за да поправим грешката.
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Хааа ха хаЕ кво викаш. Да не се гласува и такива дебота да си налагат мнението. ААеее у лево. България се затри заради такива като теб. Комунистчета и националистчета където нямат две мозъчни гънки в главата си. От простотията на такива "възвишени" всезнайковци като теб. Ха Ха Хаааааа
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До: номер 39"Аз Пак ще Гласувам! Защото Не ми е безразлично кой ще " спечели" изборите! А вие?-:)))" Лелеееее!!! Ако за миг си представя, че Костя Копейкин спечели, и състави някакво "Задунайское Правитвльство", ще трябва да се гръмна, да умра, да избягам, да св махна, или не знам какво, но да съм колкото се може по-далече от Русия! Или да умра!
22
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо българските медии си мълчат за факта че САЩ взриви Северен Поток? До 2ри ли ще мълчите? Нали знаете че и през нас минава една тръба?
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаааа корумпетата да ни обесняват как не било да гласуваш..... ГЛАСУВАЙТЕ. Нали за това сме демокрация.... Който не му изнася има си има и диктатури за офцете и неграмотниците
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Брат , Дай Жокер за КОЙ да гласуваме ?" - Тук става дума за цивилизационен избор. Какво избирате? От една страна корупция, мизерия, простотия, война, страх и диктатура. От другата страна са демокрацията, екологията, върховенство на закона, съвременни технологични общества. Мислете и гласувайте с главата си!
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До: номер 34 БРАВООО!!! Бих ти сложил хиляда плюсчета ако можех!!! Даже МИЛИОН!!! Защото чета тук разни... хм... безобразни. Че видите ли избирателната активност била хипер-мега-гига-ултра... ниска!Е да, ама НЕ!!! Защото след изборите ако не си гласувал, нямаш правото да кажеш: "Абе тия ме излъгаха!", просто щото НЕ СИ ГЛАСУВАЛ!!!
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не. Интересът към вота не е слаб. Стига сте манипулирали хората. На народа му писна от мафиотите и е решен вече да не ги допуска да се връщат във властта.
17
1
 
5
 
! Отговори
пак този преди 1 година
Важното е да не е една партия и да ги гледаме как се ядат като кучета. Така няма да ни крадат.
16
1
 
3
 
! Отговори
ДО 33 преди 1 година
Брат , Дай Жокер за КОЙ да гласуваме ?Всички са Партийци - с това си изкарват Хляба за Хотелите .Партиец беше Грозна Дума по време на СОЦА - сега е същото - те станаха като Каста в Индия .
15
7
 
3
 
! Отговори
Не е Слаб- Не Лъжете преди 1 година
60-те Процента дето Традиционно не гласуваме сме като Спартанци - всички ще пуснем Вот за Възраждане срещу ЕвроАтлантизъмът и Новите Цени на Парното със 60% отгоре, но Машините пак ще манипулират Вота като предишният път!
14
7
 
1
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 година
Народа , на 90% , иска Президентска Република .За Критиците - Радев няма право на повече Мандати като Президент . Всички Силни Държави в Света са Президентски Републики или Монархии - Парламентарната Република е Хаос и Прехвърляне на Отговорност .Трябва да има Референдум за Велико Народно Събрание , което да Реши тази Промяна на Конституцията .
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакам с нетърпение 02.10. Време е да се сложи край на евро подчинението, укро пропагандата и ковид лъжата. Писна ми.
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А изрожденците да проследят БОК Копейката от къде се е пръкнал и през какво е минал