Милен Керемедчиев: България е слабото звено на НАТО и на ЕС

Според него краят на войната в Украйна не се вижда
28 сеп 2022 23:06, Нели Христова
66

Колко сложно е уравнението – редовен кабинет и работещо Народно събрание след изборите?

"Колкото по-раздробен е този парламент, толкова по-трудно ще се намери общ разговор. България изключително много изостава от своята външна политика. Тази позиция, която в момента защитаваме е неясна за нашите партньори от Европейския съюз и НАТО. Служебното правителство започва с отворени обятия към възстановяването на диалога с Русия и възстановяването на газовите доставки. Руската страна обаче не желае да преговаря с нас", заяви Милен Керемедчиев от ИТН в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му Русия ще използва предстоящия зимен период, за своите газови оръжия, за да оказва максимален натиск.

"Ние търсим начин в момента за откопчване от Русия, но да намерим друг надежден доставчик. Ние по-скоро се съгласяваме с политиките на целия Европейски съюз без да отстояваме нашите права. Европа няма да бъде същата без 2023 година. Създават се нови центрове за напрежение", каза Керемедчиев пред Bulgaria ON AIR.

Неговото мнение е, че България е слабото звено на НАТО и на ЕС.

"България казва, че не изнася оръжия за Украйна, а го прави. Казва, че не купува руски газ, а го прави. С това объркваме нашите европейски партньори и изборите в България са толкова важни", допълни гостът.

Той смята, че краят на войната не се вижда.

"Русия върви по един ясно начертан план, като иска да присъедини Крим към другите части на Русия. Такъв наплив от руснаци не е имало от години и Русия ще започне да го спира това", заключи Милен Керемедчиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
9
 
! Отговори
ББ преди 1 година
България...Народа ми бил лошият,ами нали подобни на вас от години го манипулират,печелите пари за манипулации,пари платени ви от политици обслужващи убиеца путин,за Народа ни нещата са ясни...имаме си Бог...докато има манипулатири и служещи на путин политици ще сме на кантара...България и Народа ни не са слабо звено,манипулаторите като вас и политиците ни обслужващи путин сте..дпс-гроб и пУтриоте,ограбват и манипулират Българите от десетилетия служещи на путин...къде беше да ни "просветиш"?
4
8
 
15
 
! Отговори
Аман преди 1 година
Къде ги намерихме тия? Aман от Нато и ЕС. Кресливи лицемери и кариеристи.
3
5
 
19
 
! Отговори
Без заклинания преди 1 година
Слабо звено, но със силни подмазвачи. Паси, Поптодорова, Плевнелиев, Неински. Ще се разплачат от телевизора за НАТО. Вечните морализатори и предводители...
2
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В НАТО има само едно силно звено САЩ и донякъде Турция. Другите страни са слугинаж. В ЕС всички са васали със старши васал Германия.
1
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре да напуснем НАТО и комунистическия ЕССР за да не сме им слабото звено.