Кирил Петков: Съдът не казва, че Борисов е невинен

Имаме много голям шанс да сме първа политическа сила, убеден е той
Обновена: 29 сеп 2022 09:48 | 29 сеп 2022 09:22, Нели Христова
219
Кирил Петков: Съдът не казва, че Борисов е невинен
Снимка: БГНЕС

По-лошо е да имаме задкулисие като партньор, отколкото да нямаме коалиция. Това коментира в пред NOVA съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков.

Той отчете - една от най-големите грешки е, че са се съгласили да имат коалиционен партньор, който е бил "Троянски кон". „70% от енергията ни отиваше да опазим държавните средства не само от задкулисието, но и от желанието на ИТН да дава пари по стария начин", уточни той.

Още по темата
"Имаме много голям шанс да сме първа политическа сила. Нашите вътрешни проучвания показват, че това е с огромен шанс. Има голяма вероятност да сме първа политическа сила и вероятност да сме 121, плюс депутатите на трите партии”, добави той.

Към момента Петков посочи, че в момента не вижда условия, по които от ПП да си партнират с ГЕРБ. "Ние искаме да направим реална съдебна реформа, реално правосъдие", е неговото мнение.

И добави: „В този си формат, с това си лидерство, което има реална опасност при работеща съдебна система или КПКОНПИ, да влезе в затвора, няма как да са наши коалиционни партньори, толкова е просто”.

Съпредседателят на "Продължаваме Промяната" смята, че от ГЕРБ трудно биха влезли в директен дебат. Той посочи, че канят лидера на партията Бойко Борисов на реален дебат, защото хората имали право да знаят какво мислят лидерите.

"Лидерите трябва да застават зад политиките си. Не ни е страх, не разчитаме само на пиар стратегии. Заставаме с лицето си за важните политики на България", подчерта Петков.

"Съдът не казва, че Борисов е невинен. Казва, че факторът „неотложност” не е бил там. Това е голяма разлика. С една работеща прокуратура Борисов трябва да е в риска да е виновен”, коментира той ареста на лидера на ГЕРБ.

"Това, което се случи вчера беше лидерски дебат. За този дебат първо бяха отказали всички лидери, доколкото се беше разбрало. После, в деня се оказа, че всяка партия все пак ще изпрати някой. И когато в нашия случай, по лични причини, Венко Сабрутев не можа да дойде и понеже тук не става дума за някакво надиграване между партиите, а за комуникиране пред хората какви са политиките след 2 октомври. Няма по-отговорна позиция според мен, освен аз като лидер да отида и да кажа нашите политики", това коментира Кирил Петков, по повод вчерашната си неочаквана поява по време на дебата по bTV.

 "Интересното беше, че Томислав Дончев също се появи така. Оказа се, че по много от темите те много трудно могат да влязат в директен дебат. Ако говорим за пенсиите - те оставиха пенсиите на 300 лева след 12 години управление, а ние ги качихме на 467. Капитан Андреево пък 12 години беше управлявано от ГЕРБ с мафиотска структура, която е на границата.  Аз и сега каня. Ако иска г-н Борисов да дойде на реален дебат - ние го каним от един месец. Защото хората имат право да знаят", добави той пред NOVA.

"Ако правилата означават да се скриеш и да не се появиш, защото те е страх да застанеш зад политиките, с които искаш да водиш българския народ. Ако си лидер и те е страх да се появиш на едно интервю. В такъв смисъл - да, сменяме правилата. Правилата са, че лидерите трябва да застават зад политиките си. Да, не ни е страх. Да, не разчитаме само на PR стратегии, а заставаме с лицето си зад нашите политики за България", това е неговото мнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя пак ли зениците му са по-големи от очите?
131
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали от безглутеновите торти или по рождение? ИМА НЕЩО!НЕЩОТО НИ СЪСИПА ДЪРЖАВАТА
130
6
 
22
 
! Отговори
Пожелание преди 1 година
И този продължава да се излага тотално. Лъже повече от тиквуна. Яд го е, че не може така да краде, но винаги е така, като не си първи.
129
2
 
16
 
! Отговори
джоган преди 1 година
кире вържи кравата с телето на паранета и я дай на баджанака -другият бангьос
128
2
 
18
 
! Отговори
? преди 1 година
Принцип на правовата държава е че всеки е НЕВИНЕН до доказване на противното. Но ние не сме такава.
127
4
 
33
 
! Отговори
Хасан Генов преди 1 година
Теб пък който те пита бе простоКиро!? Приключи с властта, особено след снощните излагации. Стана ясно, че само лъжете хората и ти и Кокорчо. На следващите избори, справедливо ще сте на бунището на политиката.
126
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре де pro100Kiro ,ти нали го арестува ,цирка с пияндудурника Рашков ,какво доказа съдът ,май само , че не си с всичкия си ?
125
2
 
24
 
! Отговори
Dinosaurus преди 1 година
Конституционният съд, обаче "каза", че Кирето е виновен, т.е. погазил е Конституцията, обаче нахалния наглец се направи на глух, заедно с тогавашния си покровител, Чорапа. Щото било за доброто на България! Айде след 02.10.22 у Канада при Линда, че иначе у Централния, к*п*ле комунистическо!!!
124
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЪЛЪБОВА ДА БЕШЕ КЕ ИЗКАЗАЛА ПРЕД РАДЕВ! НАЛИ Е В ПРЕДИЗБОРНИЯ ЩАБ НА РАДЕВ! ТОЙ НИ ДОКАРА ТОЗИ КЛИНИЧЕН СЛУЧАЙ!ТОВА Е А ОТБОРА НА РАДЕВ! СЪСИПАХА ДЪРЖАВАТА И НИ ИЗПРАЗНИХА ПРОТМОНЕТО! НЕКАДЪРНИЦИ КРАДЛИВИ!
123
2
 
21
 
! Отговори
Манчев преди 1 година
Кой пък те брои теб, бе, вече си аут от властта ! Не те искаме, както и цялата ти свита от мънкащи, заблуждаващи " невинни агънца " около теб... Пишман политици сте вие и мяс тотот ви е на ... БУНИЩЕТО !!!!
122
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не само Кеворк, и доктор Цветеслава Гълъбова - директор на психиатричната болница Св. Иван Рилски, чудесно е описала Киро, точно като специалист. Но то е видно и за неспециалистите.
121
0
 
13
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Мъ дей се дена линда галопа, още ли не му е набила шутарката... ===)))
120
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирил Петков - Let it be!
119
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Но НЕ ОБЯВЯВА И ЧЕ е ВИНОВЕН, КРАДЛЬО СТОЛИПИНОВСКИ!
118
1
 
16
 
! Отговори
перко преди 1 година
Явно Киро *** в харварад самамоPR стратегии тее усвоил!!! !
117
1
 
12
 
! Отговори
аноним за КП преди 1 година
От книгата на Кеворк за КП.--Само в едно е гладко стремителен КП-в лъжите.Толкова са арогантни,че започваш да се питаш какво е обичайното състояние на създателя им.Производството на измислици като,че ли е негово основно задължение.Ако му забранят да замерва с тях българите,които очевидно той смята за ***-лоумни,това със сигурност ще има катастрофални последици за него.Ако някой ден се наложи Радев да потърси хероя превръщащ БГ. в пустош, нека има предвид и Кирчо.Въздухари управляваха и е очевидно
116
1
 
23
 
! Отговори
Az преди 1 година
Следвайки юридическата лексика "Съдът не казва, че е невинен" е внушение, тъй като съдът не е казал и обратното.Проблема е, че за да каже съдът обратното е нужно то да се докаже, а без доказателства това са само Кирови мечти и предизборни мераци!
115
27
 
3
 
! Отговори
Само така преди 1 година
Бой по канчето. За пореден път Киро доказа, че заслужава подкрепа, а слугинската "журналистика" отново е впрегната в услуга на крадците.
114
13
 
8
 
! Отговори
вечна дружба преди 1 година
Слава на СССР!Слава на Путин!
113
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И дойдоха хулигани в българската политика, начело с ПП, които създадоха хаос в държавата. Вкараха я в разходи и ни натовариха с огромен дълг.