Кирил Петков: Съдът не казва, че Борисов е невинен

Имаме много голям шанс да сме първа политическа сила, убеден е той
Обновена: 29 сеп 2022 09:48 | 29 сеп 2022 09:22, Нели Христова
219
Кирил Петков: Съдът не казва, че Борисов е невинен
Снимка: БГНЕС

По-лошо е да имаме задкулисие като партньор, отколкото да нямаме коалиция. Това коментира в пред NOVA съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков.

Той отчете - една от най-големите грешки е, че са се съгласили да имат коалиционен партньор, който е бил "Троянски кон". „70% от енергията ни отиваше да опазим държавните средства не само от задкулисието, но и от желанието на ИТН да дава пари по стария начин", уточни той.

Още по темата
"Имаме много голям шанс да сме първа политическа сила. Нашите вътрешни проучвания показват, че това е с огромен шанс. Има голяма вероятност да сме първа политическа сила и вероятност да сме 121, плюс депутатите на трите партии”, добави той.

Към момента Петков посочи, че в момента не вижда условия, по които от ПП да си партнират с ГЕРБ. "Ние искаме да направим реална съдебна реформа, реално правосъдие", е неговото мнение.

И добави: „В този си формат, с това си лидерство, което има реална опасност при работеща съдебна система или КПКОНПИ, да влезе в затвора, няма как да са наши коалиционни партньори, толкова е просто”.

Съпредседателят на "Продължаваме Промяната" смята, че от ГЕРБ трудно биха влезли в директен дебат. Той посочи, че канят лидера на партията Бойко Борисов на реален дебат, защото хората имали право да знаят какво мислят лидерите.

"Лидерите трябва да застават зад политиките си. Не ни е страх, не разчитаме само на пиар стратегии. Заставаме с лицето си за важните политики на България", подчерта Петков.

"Съдът не казва, че Борисов е невинен. Казва, че факторът „неотложност” не е бил там. Това е голяма разлика. С една работеща прокуратура Борисов трябва да е в риска да е виновен”, коментира той ареста на лидера на ГЕРБ.

"Това, което се случи вчера беше лидерски дебат. За този дебат първо бяха отказали всички лидери, доколкото се беше разбрало. После, в деня се оказа, че всяка партия все пак ще изпрати някой. И когато в нашия случай, по лични причини, Венко Сабрутев не можа да дойде и понеже тук не става дума за някакво надиграване между партиите, а за комуникиране пред хората какви са политиките след 2 октомври. Няма по-отговорна позиция според мен, освен аз като лидер да отида и да кажа нашите политики", това коментира Кирил Петков, по повод вчерашната си неочаквана поява по време на дебата по bTV.

 "Интересното беше, че Томислав Дончев също се появи така. Оказа се, че по много от темите те много трудно могат да влязат в директен дебат. Ако говорим за пенсиите - те оставиха пенсиите на 300 лева след 12 години управление, а ние ги качихме на 467. Капитан Андреево пък 12 години беше управлявано от ГЕРБ с мафиотска структура, която е на границата.  Аз и сега каня. Ако иска г-н Борисов да дойде на реален дебат - ние го каним от един месец. Защото хората имат право да знаят", добави той пред NOVA.

"Ако правилата означават да се скриеш и да не се появиш, защото те е страх да застанеш зад политиките, с които искаш да водиш българския народ. Ако си лидер и те е страх да се появиш на едно интервю. В такъв смисъл - да, сменяме правилата. Правилата са, че лидерите трябва да застават зад политиките си. Да, не ни е страх. Да, не разчитаме само на PR стратегии, а заставаме с лицето си зад нашите политики за България", това е неговото мнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
85 Нищо Киро ментата не разкри. Не извади никакви доказателства за обвиненията срещу ГЕРБ и Борисов. След повече от година дето имаха цялата власт. Виж, за неговите престъпления има доказателства.
111
0
 
8
 
! Отговори
луд с картечница преди 1 година
Ти само ако знаеш какви работи не казвам за теб!!!ха-ха-ха
110
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Но съдът каза че ти и Рашков сте виновни, защото нарушавате закона
109
4
 
32
 
! Отговори
Киро, Киро, депм преди 1 година
Тоя се омазал до уши, говори за другите. Гледай първо себе си, ***! Вашето ОПГ-ПП за 6 месеца направихте повече поразии отколкото гербаджии за 12 години. Дано следващите са куражлии и ви потърсят сметка за националното предателство
108
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кире! Кире, КОЙ ТЕ ТЕБ ДОВЕДЕ? КИРЕЕЕЕ АКО СТЕ НАСТРОЙЛИ МАШИНИТЕ ДА ЗНАЕШ че ще има прераждане на жълтите павета!
107
1
 
35
 
! Отговори
Ralica преди 1 година
Луд за връзване, на този спешно е нужна специализирана медицинска помощ. Минаването на 4% от ПП, ще покаже пълната манипулация на вота в България.
106
2
 
35
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Отново манипулативни реплики. За да каже, че е невинен трябва да е заведено първо дело, с доказателства и т.н. Съдът не казва и че Петков е невинен за присвоените милиони от приближени фирми. Нашенци плодължават да бъдат безобразно лъгани от долни партийни пешки
105
2
 
23
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 1 година
ЧЕТВОРНАТА КОАЛИЦИЯ НИ НАПРАВИ БОГАТИ. НЯМА КАК ДА СЕ ОПЛАЧЕМ ОТ ХУБАВИЯ ЖИВОТ И ВИСОКИЯ СТАНДАРТ КОЙТО НИ ОСИГУРИХА И ТРЯБВА ПАК ДА ГИ ИЗБЕРЕМ! Е, МАЛКО СЕ ОБЪРКАХ?
104
37
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудесен, Кирил Петков! Keep walking!
103
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този регулировчик след вчерашните ръкомахания и олигофренски изказ няма ли някой трезвомислещ околко него да му каже, че и да са имали някакъв минимален шанс да съберат 121 депутати, след резила вчера няма и да са 80... Освен ако за да е сигурен така машините не пускат по 3 вместо 1 глас за ПП. Неочаквано добра комбинация ще е..
102
6
 
27
 
! Отговори
от Харвард преди 1 година
кире , що не каза в дебата за парапета , за тайното ви любовно гнезденце с лена ?
101
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То за парапета е най-малкия проблем! ИМАШЕ ЛИ ГЮРО ГЛАВА ИЛИ НЯМАШЕ?ГЮРОВИЦА: ТРЕБЕ ДА Е ИМАЛ,ЗА ВЕЛИКДЕН СИ КУПИ ГЮРО КАПА!ЕЕЕЕ ПИТАМ НА 2 ОКТОМВРИ КОЙ С КАПА КОЙ БЕЗ КАПА!ДАНО НАРОДО ГЛЕДА КЕСИЯТА И ЩАНДА !С ТОВА ПОД КАПАТА ДА ГЛАСУВАМЕ!СТИГА СА НИ ЛЭГОЛИ РАЗНИ НОВОИЗЛЮПЕНИ ШМЕКЕРИ!
100
5
 
30
 
! Отговори
Joko преди 1 година
След снощният къшмер по БТВ не знам на чий .... се надяваш.... ?
99
4
 
31
 
! Отговори
По същество преди 1 година
И теб те разследват, Кирчо. Ти ще си ни подсъдим скоро.
98
5
 
28
 
! Отговори
Просто Кирчо преди 1 година
Спешно търся споделено пътуване до Канада на 3 октомври.
97
5
 
42
 
! Отговори
ПРОСТО СЕ ЧУДЯ преди 1 година
КОЙ НОРМАЛЕН Е ГЛАСУВАЛ ЗА КИКИ ПОБЪРКАНИЯ?
96
3
 
22
 
! Отговори
АЛО, ХВЪРЛИ ПАРИТЕ преди 1 година
КИРО Е НАЙ-ЧЕСТНИЯ И НАЙ-БЕЗКОРИСТНИЯ, НАЙ-БЕЗУКОРНИЯ ПОЛИТИК ДОШЪЛ ДА НИ ЗАКОПАЕ, НО ПЪРВО ДА НИ ОБЕЩАЕ, ЧЕ ЩЕ НИ НАПРАВИ БОГАТИ? Е, КОЙТО МУ ПОВЯРВА ДА МУ ГЛАСУВА! УВИЙТЕ СИ ПАРИТЕ ВЪВ ВЕСТНИК И ГИ ХВЪРЛЕТЕ ПРЕЗ БАЛКОНА - ЩЕ ВИ ВДИГНЕМ ПЕНСИИТЕ!
95
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Канадско магаренце.......Катър канадски е!
94
6
 
23
 
! Отговори
ПП преди 1 година
Съда казва две неща. Виновен и невинен. Май пак послъгваш. Ден без лъжи неможеш да издържиш. Магаренце канадско.
93
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бре, имаше ли Кире парапет, немаше ли?