Ще се откаже ли Борисов от премиерското място, за да търси подкрепа?

Избори през януари не биха променили резултатите от вота
394
Ще се откаже ли Борисов от премиерското място, за да търси подкрепа?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според социолога Андрей Рачев лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов има един много силен коз в ръката.

Той смята, че Борисов ще търси по-широка подкрепа, като се откаже от премиерското място и предложи временно правителство.

Още по темата
"Така шансовете се повишават", каза Райчев пред Нова телевизия.

"Това е блокиращо мнозинство, което няма да позволи на сбора на всички останали да направят мнозинство", коментира първите данни от изборите политологът Димитър Ганев.

"ГЕРБ не може да не се опита да формира коалиция. При този резултат и недостатъчна да управлява сам победа, не може да не се опита, защото ще се изложи", коментира Андрей Райчев. По думите му коалицията "без ДПС не става".

Според Райчев към ГЕРБ могат да се присъединят и "Български възход". БСП също е възможно да попаднат в подобна коалиция. “БСП е с много лошо постижение”, смята политологът. Въпросът, според него, обаче е дали ГЕРБ биха искали да управляват при такава формация.

Според Димитър Ганев, ако България отиде отново на избори през януари, резултатите няма да са със значителна разлика и "същите тези хора ще трябва да седнат заедно на масата за преговори".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


394
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
330
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От каквото и да се отказва, правителство няма с кого да направи. На драгия гласоподавател ясно беше казано: Или ПП и ДБ правят правителство, или РР и Гълъба. Ама искаме ГЕРБ пак да ни гази. Румен ще ви гази вместо Бойко.
329
0
 
14
 
! Отговори
герп са на власт преди 1 година
Почнаха ли да сторят магистралите вече ?
328
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо бензина не е 2 лева вече? ГЕПИ спечелиха!
327
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече не ми пука. Забавлявам се. Какво на този свят е сериозно? Само да сме здрави, другото са глупости.
326
3
 
6
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
БЕЗ ДПС И ДБ - НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО. ТОЛКОВА Е ЯСНО. ДБ ДА НЕ ИЗВИВАТ РЪЦЕ, ЩОТО ЩЕ ПОСЛЕДВА НЕЩО ДРУГО ПРЕЗ МАРТ ОТ ЕЛЕКТОРАТА.
325
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов очакваше предното правителство да падне някъде следващата пролет но Слави дръпна шалтера по-рано, А ГЕРБ нямаше как да не поиска при тази ситуация вот на недоверие.. Сега Борисов ще гледа да пробута вината ако не се състави правителство на ПП, а избирателя видяхте какво направи ИТН
324
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ББ:Нека купуването на депутати да започне сега!
323
7
 
5
 
! Отговори
Вера преди 1 година
До АнонименТака е...добре ,че се върна Боко месията да ни спаси от мъките...Боже, Боже колко мъка има по този свят ...
322
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ром от село Буковлък заплашва българите от екрана на НОВА тв: " Ние ще правим още повече деца, запомнете го от нас. Тази депресия, дето ни наречохте така " като динозаври". Ние, "динозаврите", ще се размножим още повече. Да знаете."
321
5
 
8
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
ГЕРБ отново няма да имат подкрепа и ще върнат мандата. ПП отново ще съставят нестабилно правителство.
320
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изключително го мразех и ме дразнеше, но по-добър няма. Е, тва е. С това разполагаме.
319
7
 
11
 
! Отговори
КИРО + ХАЗАРТА = ПП преди 1 година
ПРОМЯНАТА.. АЛООО....... НАДРУСАНИ КЕБАПИ..... НИКОГА КОАЛИЦИЯ С НАДРУСАНИ.!!!!
318
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къв Бойко,дека го видя ,уж печелят а ги нема Свърши се таз герберска помия ,дет капне всички манджи разваля
317
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако в ДБ има хора, които наистина милеят за дясното и за напредъка на България, ще подкрепят ГЕРБ. Алтернативата им е отново да се пришият към ляво управление на ПП и БСП - с увеличаване на дълговете и разсипия, непокриване на критериите за еврозоната, неадекватна външна политика и всички останали злини, които вече видяхме от ПП-БСП.
316
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко Борисов е българският Чърчил, само той може да оправи бакийте на променените пустиняци, представящи се за финансови експерти. Тези двамцата Киро Коня и Асанчо Опуления са само и единствено да крадат България в промишлени размери.Добре, че е Бойко, да им охлади мръсните мераци на тия никаквици мародери.
315
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отдавна мутробизнеса се старае да си засенчи корените. Затова се търсят постоянно някакви алтернативни партии за слугинаж. Иначе ще сепочнат едни въпроси, а после тояги. Когато Гешев посегна на едно провинциално милионерче /Бобоков/, лично Фуражката излезе на стъпалата на Президентството да размахва юмруци. Не знам каво щеше да размахва ако Гешев беше повдигнал обвинение на Р.Овч и Гергов.Сега с толкова пари зад гърба все ще скалъпят нещо, само и само Б.Б да няма реална власт - щото за тях лошо
314
6
 
1
 
! Отговори
Коалиция Събинка преди 1 година
Събинка предлага коалиция между ГЕРБ и ПП...
313
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Даа , коалицията е възможна , ГЕРБ-ДПС-БСП , като виновни винаги ще бъдат ,---мандаЛоносителите , а управляващите на практика ще бъдат ДПС , старата практика !
312
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коалицията е гУтовЪ , герб и БСП ще бъдат управлявани отново от ДПС , от втора позиция , като за напред / както е доказано на практика / , виновни за всички не успехи ще бъдат герб и БСП !Герб-БСП-ДПС !
311
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо да прави компромиси? И без това 12 години червения бизнес / 80% от ресурса на държавата/ му извива ръцете. И въпреки това държавата се движеше бавно, но напред. Когато се понатрупаха активи и започна да сритва мутромилионерите да плащат данъци си му спретнаха преврат. Сега е ясно, че без ГЕРБ държавата потъва .Въпреки всичко манипулацията на изборните нагласи е в ход. Медийна помия до дупка. Нека се изчака още един цикъл на избори, нека държавата пропадне още и тогава ако не дойде акъла ???