Румен Гечев: Победата на ГЕРБ е пирова

Посредници да преговарят от името на ГЕРБ е екзотика, БСП няма да отиде
157
Румен Гечев: Победата на ГЕРБ е пирова
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Видно е, че огромното болшинство от българи се надяват, че ще има правителство, защото те усещат, че предстоят трудни времена. От тази гледна точка политиците трябва да направят всичко възможно да има кабинет, който да преведе България през трудностите". Това заяви избраният за народен представител от “БСП за България” проф. Румен Гечев пред Нова телевизия.

Още по темата
"Повече от странно е, че Борисов каза, че няма претенции към премиерското място и парламента, като че ли той прави някакъв жест на добра воля. Но не това е истината. Той вижда, че партията, която той ръководи, след 12-годишно управление, обрасло в корупция, е толкова токсична, колкото и партията, която го подкрепяше през тези години - ДПС, и няма как останалите партии да правят коалиция с тях. Така че това не е знак на добра воля, а панически знак. Тяхната победа е пирова", коментира той.

Според социалиста предложението им някакви независими кандидати да водят преговори за правителство от тяхно е изключително екзотична и надали някой ще отиде да преговаря с тези посредници.  

Проф. Гечев отговори на въпроса дали останалите партии ще могат да направят коалиция:

"Възможно е. При положение, че се постигне съгласие по ключови въпроси, свързани с това какви краткосрочни и средносрочни мерки ще бъдат предприети за икономиката, както и за външнополитическите предизвикателства, заради които трябва да се обединим, но не “за” или “против” НАТО или някой друг, а за националния ни интерес".

По неговите думи БСП отдавна казва, че санкциите срещу Русия не работят за Европейския съюз и се е оказала права.

"Отдавна сме заявили, че сме против въвличането на България в конфликта в Украйна. Ще настояваме за намирането на мирно решение, а не за усложняване на конфликта", каза още проф. Румен Гечев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
1
 
! Отговори
B2B преди 1 година
Хубавата новина от победата на ГЕРБ, е че поне на такива дядовци като Гечев няма да им дават трибуна по медиите за да дрънкат глупости. Както се вика- у лево!
106
0
 
1
 
! Отговори
Гумен преди 1 година
БСП щяла да търси мирно решение Ако някой се съобразява с 5-та политическа сила може, ама надали. Професора Гечев пак вижда желаното за действително.
105
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е тайна, че алчният бивш президент от хунтата ГЕРБ Росен Плевнелиев е влюбен в красотите на Гърция. Милионерът от кохортата на Баце от близо 20 години е собственик на разкошно имение на третия ръкав на Халкидики Атон.Който слушка папка! Поговорката важи с пълна сила за нежния ни бивш президент Росен Плевнелиев, познат като вярно куче на своя ментор Бойко Борисов.
104
1
 
5
 
! Отговори
Триумф преди 1 година
победата на ГЕРБ е пирова, а загубата на БСП е триумфална, благодарение и на Румен Гечев!
103
2
 
4
 
! Отговори
Огромно болшинство преди 1 година
Огромно болшинство от българи.-Гечев , това първо е русизъм и второ няма никакъв смисъл такъв израз. Мноооого си умен, ама много, само дето плещиш пълни глупости.
102
2
 
5
 
! Отговори
U2 преди 1 година
Болният комунистически мозък е най-вреден за България!!!
101
0
 
4
 
! Отговори
БСП са гадове преди 1 година
Глу.пак, че на всеки щеше да е пирова. На ПП на предните избори не се ли оказа и тя пирова? А иначе, вие от БСП щяхте да оревете космоса ако бяхте първи, нали, говведо червено?
100
0
 
5
 
! Отговори
Joko преди 1 година
Гечев. който и да беше първи все щеше да бъде пирова победа. Въпросът е какво да се прави. Ти какво предлагаш. Пак онези никаквици дружно с комунистическите милионери и нещастниците от Дай Бъ. Та всите вкупом да си миришат зад ниците
99
0
 
4
 
! Отговори
БСП преди 1 година
БСП ще стои в ътъла и ще ближе рани ! За кой ли път...
98
0
 
6
 
! Отговори
33 преди 1 година
Гечев ти пък къде в А група. Ти който разсипа и украде България начело с 1некадърника1 Виденов. И имаш наглостта да се произнасяш.
97
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И да паднем и да бием па ше се напием
96
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този колкото одъртява толкова по- нагъл и алчен *** става
95
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има огромна разлика в доходите ми и на хората около мен по времето на Борисов и сега. Сега реалните ни доходи с отчитане на инфлацията се повишиха с двуцифрен процент спрямо мутренското време.
94
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При Бойко Борисов България затъна. Останахме последни е ЕС и даже Румъния ни надмина. Пенсионерите мизерстваха. Мутрите присвояваха всеки печеливш бизнес и затова сега и бизнеса и работещите, а и пенсионерите са против мутрите. Само облажилите се от грабежа на ГЕРБ да доволни от тяхното управление.
93
3
 
7
 
! Отговори
Калима преди 1 година
.. а загубата на БСП е нереална. Станете другари, хванете враговете на пролетариата и принесете слугите на капитала в жертва на червения бог Благоев на Бузлуджа.
92
3
 
9
 
! Отговори
Дядо Соци преди 1 година
Да си признаем честно.При Борисов се живееше най добре. И сега народа го иска , но малките незначителни партийки отново ще го бламират , за това че не ги допуска до властта и не могат да му простят успехите. А държавата..? Майната и на държавата.
91
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Похотливия крадец - ами това е ваш Киро моля моля, освен това е и токсичен и некоструктивен със самочувствие без покритие. Иначе условия и изисквания аз му разрешавам да поставя, обаче понеже явно на ПП не им е ясно условия можеш да поставяш ако имаш над 50% подкрепа, ако нямаш тогава си мълчиш.
90
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много съм притеснен - ако Асен Василев поеме финансите без Каримански от ИТн и без БСП и нейният най-активен член проф. Румен Гечев кой ще прави бюджета на милата родина?
89
3
 
11
 
! Отговори
До 99 преди 1 година
Ако на ГЕРБ е 7,8 значи за ПП са 4 процента. По твоята логика.
88
3
 
6
 
! Отговори
България, преди 1 година
Която 30 години след Освобождението, се превърна в икономически и военен първенец на Балканските, България, която приюти стотици хиляди бежанци от старите български територии, България, която даде подслон, закрила и хляб на десетки хиляди арменци, бягащи от любвеобилната политика на младотурците, България, която победи държавата, която днес наричаме освободителка, България, която накара англичани и французи да я уважават на полето на честта...Ако дедите ни бяха живи, щяха да ни изколят.