Румен Гечев: Победата на ГЕРБ е пирова

Посредници да преговарят от името на ГЕРБ е екзотика, БСП няма да отиде
157
Румен Гечев: Победата на ГЕРБ е пирова
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Видно е, че огромното болшинство от българи се надяват, че ще има правителство, защото те усещат, че предстоят трудни времена. От тази гледна точка политиците трябва да направят всичко възможно да има кабинет, който да преведе България през трудностите". Това заяви избраният за народен представител от “БСП за България” проф. Румен Гечев пред Нова телевизия.

Още по темата
"Повече от странно е, че Борисов каза, че няма претенции към премиерското място и парламента, като че ли той прави някакъв жест на добра воля. Но не това е истината. Той вижда, че партията, която той ръководи, след 12-годишно управление, обрасло в корупция, е толкова токсична, колкото и партията, която го подкрепяше през тези години - ДПС, и няма как останалите партии да правят коалиция с тях. Така че това не е знак на добра воля, а панически знак. Тяхната победа е пирова", коментира той.

Според социалиста предложението им някакви независими кандидати да водят преговори за правителство от тяхно е изключително екзотична и надали някой ще отиде да преговаря с тези посредници.  

Проф. Гечев отговори на въпроса дали останалите партии ще могат да направят коалиция:

"Възможно е. При положение, че се постигне съгласие по ключови въпроси, свързани с това какви краткосрочни и средносрочни мерки ще бъдат предприети за икономиката, както и за външнополитическите предизвикателства, заради които трябва да се обединим, но не “за” или “против” НАТО или някой друг, а за националния ни интерес".

По неговите думи БСП отдавна казва, че санкциите срещу Русия не работят за Европейския съюз и се е оказала права.

"Отдавна сме заявили, че сме против въвличането на България в конфликта в Украйна. Ще настояваме за намирането на мирно решение, а не за усложняване на конфликта", каза още проф. Румен Гечев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
3
 
24
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 1 година
Заради такива плесени като Гечев народът вече не подкрепя никои .Ако си мисли ,че не помним как ни направи милионери за една нощ и с милионите купувахме хляб и сирене /ако намерим/ за оцелеят децата ни, жестоко се лъже.Нагъл и жалък ,по добре да не си показва сурата.
86
3
 
25
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
абе гечеФ , що сте на 5_място а не на първо , щото народа много ви харесва ли :)
85
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато изгоним Сорос и неговите Костовчета от политиката ,тогава ще имаме стабилна държава!
84
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коалицията на изгубилите изборите злобее! Бяха седем месеца и нищо конкретно не свършиха! Сега се борят да развалят опитите за правителство! Това е пирова злобарщина!
83
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пирова,непирова,ама пореден път е победа на ГЕРБ!
82
5
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
И загубата на БСП също. Пирова. Някой ще пият, а други ще плащат :-)))
81
2
 
2
 
! Отговори
До 91 преди 1 година
Да спрем да отбелязваме 24 април? Ако името Ви е истинско, или сте арменец, ще разберете смисъла на въпроса ми.
80
5
 
7
 
! Отговори
Хасан Бабикян преди 1 година
Победеният, може да нарече победителя, както си пожелае - това няма значение за крайния резултат.
79
4
 
16
 
! Отговори
Муахаха преди 1 година
Победата на герб била пирова, а мястото на БСП на 2% от изхода на Парламента и е много джиджано ..... що не се скриете всичките бре
78
5
 
25
 
! Отговори
ти да видиш преди 1 година
А вашата загуба каква е? Пети. Доста унизителна. Но човек докарал лева до 3000 за долар и продължаващ да се изказва като последна инстанция няма как да има срам.
77
4
 
4
 
! Отговори
Тюркиемспор Берлин преди 1 година
трява куалиция междо ДПС и ГЕРБ - най одговорните партии в булгаристанн и министър преседател или Карадъя или Йордан Цонев
76
4
 
16
 
! Отговори
Состин преди 1 година
Абе тия са душевно болни. Те два пъти утравлявахя с ДПС, не Борисов. Станишев челува Местан, не Борисов. Нинова и миндилова предложиха Пеевски за шев на ДАНС, не Борисов.
75
4
 
9
 
! Отговори
До 83 преди 1 година
Бихте ли дали доказателства за смелото си твърдение? Иван Костов ли се обади на Уилям Джеферсън Клинтън, та вторият да предизвика хиперинфлация, национални улични протести и стачка в СУ?
74
3
 
13
 
! Отговори
Червенушко преди 1 година
Малко останаха верните кучета на Путин в България БСП и Възраждане но за сметка на това верни до гроб ! Слава на БКП!
73
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хиперинфлацията от 1996-1997 години я причини СДС по няколко начина, вкл. и като помоли САЩ да ударят по България, за да падне правителството на БСП и СДС да се върнат на власт. Нещо подобно сега прави ГЕРБ,но без подкрепата на САЩ.
72
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква победа на ГЕРБ, какви пет лева. Антимутренските партии имат по-голям процент от ГЕРБ. Даже може според конституцията първият мандат за съставяне на правителство да не бъде връчен на ГЕРБ, а на парламентарна група съставена от депутатите на ПП и примерно ДБ.
71
3
 
16
 
! Отговори
Боце преди 1 година
Тази бетонна глава защо не говори за постижението на БСП, а се упражнява на теми Борисов, ДПС, корупция и т.н.? Нещо да каже за Корни и водената от нея "партия".
70
3
 
19
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Според този отявлен комунист,съдействал и причинил хипер инфлацията през 1997 година определя победата на ГЕРБ като пирова,а не вижда катастрофалното представяне на бсп,което е и негова заслуга.Наглостта на комунистите няма граници и за тях няма спасение. Тази партия след 1944 г. и до днес е основният "строител" на днешната беднотия в България.Тя+ДС създаде и мафията и олигарсите у нас и е в основата на вилнеещата и ненаказана корупция.ВЪН!!!
69
4
 
17
 
! Отговори
1111 преди 1 година
Голям наглец е този!!!! Ллелята се окупира с нагли, арчни и безкрупулни типове и съвсем ще я съсипе тази партия. Съединение трябва Гечев, съединение. Стига с тази омраза, злоба и алчнотия.
68
3
 
17
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Аз лично бих гледал провала на БСП...