ПП остава конструктивна опозиция на ГЕРБ, няма да преговаря с тях

Най-важното за хората било как ще изкарат зимата
Обновена: 7 окт 2022 19:23 | 7 окт 2022 11:21, Камелия Цветанова
369
ПП остава конструктивна опозиция на ГЕРБ, няма да преговаря с тях
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ПП ще бъде конструктивна опозиция на кабинет на ГЕРБ, съобщи решението на ръководството на партията съпредседателят Асен Василев.

Няма да отидем на разговор с ГЕРБ, добави той.

Ако се стигне до мандат на ПП, ще се проведе заседание на Националния съвет на партията и ще бъде взето решение дали ще съставят правителство.

Още по темата

По думите му преди изборите ПП са обещали, че няма да влязат в коалиция на кражбата и сега правили това, което са обещали.

„Избирателите бяха изправени пред много ясен избор. От една страна управлението, което видяха последите 8 месеца, от друга връщане към управлението на ГЕРБ. Изборът беше направен оттук нататък мандатоносителят има възможността и правото да сформира кабинет, така както ние направихме една много трудна  и сложна коалиция, която беше на принципа, че трябва да има нов модел на управление“, коментира Василев.

Силно се надяваме, че ГЕРБ, който са доста опитни ще успеят да направят правителство. Най-важното нещо в момента е България да има стабилно управление, добави той.  

Ние имаме редица политики, които искаме да подкрепим и се надяваме да бъдат предложени, посочи още Василев.

Отивайки до над 900 населени места разбрахме, че за хората най-важно е как ще мине тази зима и това са политиките, по които ще сме конструктивна опозиция, добави Кирил Петков.

Той изреди приоритетите на ПП: приемането на закон за антикорупционната комисия, въвеждане на механизъм за разследване на главния прокурор, увеличаване на минималната работна заплата на 860 лева от 1 януари, увеличаване на пенсиите с 20, за да могат те да продължат да изпреварват инфлацията, нова дефиниция за енергийна бедност и две тарифи на база на консумация за ток парно и газ, таван за цената на тока за бизнеса от 250 лева на мегаватас, таван за цената на газа от 300 лева на мегавачас, продължаване на програмата за следучилищни занятия ,продължаване на политиката заплатите на учителите  да са над средните, 1500 лева начална заплата за медицинска сестра и 2000 лева за млад лекар, запазване на данъчната политика, ограничаване на бюджетния дефицит до 3%, подкрепа на България за влизането в Еврозоната и Шенген.

Благодарим на над половин милион българи, които разбраха, че ПП е инструментът, с който да променим България и това е гарант, че пътят може да е дълъг, но ще променим България, коментира Петков.

Ние ясно осъзнаваме нашето второ място и не е редно да се заменя вотът на избирателите с политически конструкции, добави той.

Според Асен Василев не би било добре отново да има предсрочни избори.

Експертно правителство, правителство на националното съгласие, продължаване на служебното правителство, всички тези термини са завоалирана коалиция, отбеляза Кирил Петков.

Според Кирил Петков и Асен Василев решението за купуването на още изтребители на ВВС трябва да бъде взето от новия парламент.

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


369
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо и Кокорчо, новите борци с по пет овшорки. *** тва са антикурупционни офшорки.
275
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще станат 2 години как търсят кражбите на ББ!КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА РАШКОВ КАКВО НАМЕРИ ЗА КОРУПЦИЯ ПРИ ГЕРБ! ДА КАЖАТ КЪДЕ СА ПАРИТЕ ОСТАВЕНИ ОТ ББ ЗА ПЪТИЩА! НЯМА ПАРИ НЯМА ПЪТИЩА! КОЙ ЩЕ СЕ БОРИ СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА-ТОЗИ КОЙТО НАЗНАЧИ ЛЮБОВНИЦА НА ЗАПЛАТА ОТ 15Х.ЛВ ИЛИ РАДЕВ КОЙТО БЕШЕ НАЗНАЧИЛ ДЕСА НА ДВЕ ЗАПЛАТИ? И ТЕЗИ ИМАТ ОЧИ ДА СА БОРЦИ!ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА НАЗНАЧЕНИ КУМОВЕ КУМИЦИ! СПЕЦОВ НА НАП!КРИСТАЛИ!ПОЛЕТИ ЗА ХИЛЯДИ ЛЕВА -ТОЛКОВА ПЪТ ЗА ЕДИН ПЪТ !ПАРАПЕТКАТА НА ЛЕНА НИ ИЗЛЕЗЕ ЗЛАТНА
274
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП Продаваме Пици с доставка по заявка
273
1
 
16
 
! Отговори
ГЕРБ преди 1 година
КЛОУНИ НЕ ВИ ЩЕМ МАХАЙТЕ СЕ ОТ ВЪЗДУШНОТО ПРОСТРАНСТВО И НЕ ЗАМЪРСЯВАЙТЕ ОКОЛНАТА СРЕДА -КЪШ-!!!!!АААААААААААА?????
272
1
 
4
 
! Отговори
анонимен до 316 преди 1 година
Когато БСП издигна кандидатурата на Пеевски за шев на ДАНС , издигнатия излезе на банката за изказвания и направи такъв жест към Борисов, в смисъл ,че ще го смачка, та някакво сътрудничество между тях на практика е невъзможно, интересно в какво точно са си партнирали. В голямата си част магистратите са достатъчно умни хора, за да контролират разумно действията си.
271
7
 
4
 
! Отговори
До 313 преди 1 година
Половината от ВСС е на Пеевски, както и Гешев! А Пеевски беше партньор на Боко макар и по нежелание и на двамата. Ако ти не го знаеш си изпуснат от 4-ти километър. Аз съм работил врата до врата с Гешев през 2006-та, когато беше обикновен следовател и нещата са ми по-ясни от теб. 2/3 от членовете на ВСС са на Герб и Дпс
270
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Управлението последните 8 месеца беше трагично от страшно некомпетентни хора, за другото не знам
269
2
 
18
 
! Отговори
КЪШ преди 1 година
До Тъй,де!А кой направи колбасите и кашкавала скъпи,с двойна инфлация в сравнение с Европа!А при БОЙКО ИМАШЕ ДЕФЛАЦИЯ!!!
268
3
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Нали се сещате защо президента не плюе вече по ББ. Много просто, той се усети за лъжите на своите"доброжелатели" за приписваните стотици прегрешения на Борисов, от които нито едно не беше доказано. Бил негов Гешев-пълни глупости, прокурора беше избран 2019г. от ВСС, а някой ако каже , че ВСС е под опеката на Бойко най-вероятно е изпуснат от Карлуково. Я поне малко мислете преди да пишете.
267
4
 
4
 
! Отговори
Mgaaa преди 1 година
Явнo Aмepиka nлaнyвa тyka ga имa xaoc и paзpyxa, щом e нapegилa нa HПO-тaтa cи ga ce gъpжaт тaka...?
266
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киролените твърдо следват пътя на Слави! На следващото гласуване ще да вече 5-6% макс. Ще си останат с едното нпо финансиране, а да топнат палците в държавната каца май няма да ги огрее.
265
2
 
14
 
! Отговори
анонимен до 305 Ан.Г преди 1 година
И как реши, че трябва ББ да влезе в затвора. На пазара ли чу за кражбите му,или на централна гара, или пред блока от клюкарките, а може би от "най-сигурните източници"Елена Йончева, К. Нинова,отровното трио, или Божков , или най-вече от главатарите на ПП и подобни на тях. Случайниците се упражняваха на наш гръб 6 месеца и ние не трябва да се правим на слепи.
264
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам чувството че на тия и ДБ главната задача е да махнат главния прокурор и да спасят засегнатите олигарси, никакъв народ не ги интересува, с тия евтини увеличения на пенсиите подкупиха пенсионерите да гласуват за тях, на следващите избори при ИГН.
263
7
 
5
 
! Отговори
На предсрочни преди 1 година
Възраждане ще ги изпревари!
262
3
 
20
 
! Отговори
krr преди 1 година
ПП са деструктивни във всяко отношение ....не уважават закони и институции, не уважават опонентите си . Жалко , че такъв тип поведение хваща декиш ..
261
10
 
5
 
! Отговори
До Анонимен преди 1 година
Гледай сега - за да свалиш правителство се иска един тип коалиция, която се събира много лесно от разни измekяри, ама за да се управлява коалиция хич не се събира лесно. Сега буци на свой гръб трябва да пробва собствените си номера "кворумът е работа на управляващите", "мнозинството за гласуване е работа на управляващите" и т.н. Ама хем не иска да влезе в затвора, хем няма кой вече да му се върже....
260
3
 
11
 
! Отговори
ППровала преди 1 година
Партията ПП- Шменти Капели ще са опозиция на Президента и чалгаря не говори с тях.
259
4
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Вие не сте опозиция на ГЕРБ, вие сте опозиция на българския народ. С дивия си популизъм и отровни недоказани лъжи , заблудихте доста хора, но с действията си доказахте, че сте обикновени случайници, които нямат място в управлението на страната. За това и бяхте свалени , за да бъде спасена България. Нещо да не е ясно ?
258
0
 
7
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Изборите не минаха ли?
257
12
 
6
 
! Отговори
Тъй,де! преди 1 година
Сега Буци като дойде на власт пенсионерите ще изкупят най-скъпите колбаси и кашкавали от Кауфланд!