ПП остава конструктивна опозиция на ГЕРБ, няма да преговаря с тях

Най-важното за хората било как ще изкарат зимата
Обновена: 7 окт 2022 19:23 | 7 окт 2022 11:21, Камелия Цветанова
369
ПП остава конструктивна опозиция на ГЕРБ, няма да преговаря с тях
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ПП ще бъде конструктивна опозиция на кабинет на ГЕРБ, съобщи решението на ръководството на партията съпредседателят Асен Василев.

Няма да отидем на разговор с ГЕРБ, добави той.

Ако се стигне до мандат на ПП, ще се проведе заседание на Националния съвет на партията и ще бъде взето решение дали ще съставят правителство.

Още по темата

По думите му преди изборите ПП са обещали, че няма да влязат в коалиция на кражбата и сега правили това, което са обещали.

„Избирателите бяха изправени пред много ясен избор. От една страна управлението, което видяха последите 8 месеца, от друга връщане към управлението на ГЕРБ. Изборът беше направен оттук нататък мандатоносителят има възможността и правото да сформира кабинет, така както ние направихме една много трудна  и сложна коалиция, която беше на принципа, че трябва да има нов модел на управление“, коментира Василев.

Силно се надяваме, че ГЕРБ, който са доста опитни ще успеят да направят правителство. Най-важното нещо в момента е България да има стабилно управление, добави той.  

Ние имаме редица политики, които искаме да подкрепим и се надяваме да бъдат предложени, посочи още Василев.

Отивайки до над 900 населени места разбрахме, че за хората най-важно е как ще мине тази зима и това са политиките, по които ще сме конструктивна опозиция, добави Кирил Петков.

Той изреди приоритетите на ПП: приемането на закон за антикорупционната комисия, въвеждане на механизъм за разследване на главния прокурор, увеличаване на минималната работна заплата на 860 лева от 1 януари, увеличаване на пенсиите с 20, за да могат те да продължат да изпреварват инфлацията, нова дефиниция за енергийна бедност и две тарифи на база на консумация за ток парно и газ, таван за цената на тока за бизнеса от 250 лева на мегаватас, таван за цената на газа от 300 лева на мегавачас, продължаване на програмата за следучилищни занятия ,продължаване на политиката заплатите на учителите  да са над средните, 1500 лева начална заплата за медицинска сестра и 2000 лева за млад лекар, запазване на данъчната политика, ограничаване на бюджетния дефицит до 3%, подкрепа на България за влизането в Еврозоната и Шенген.

Благодарим на над половин милион българи, които разбраха, че ПП е инструментът, с който да променим България и това е гарант, че пътят може да е дълъг, но ще променим България, коментира Петков.

Ние ясно осъзнаваме нашето второ място и не е редно да се заменя вотът на избирателите с политически конструкции, добави той.

Според Асен Василев не би било добре отново да има предсрочни избори.

Експертно правителство, правителство на националното съгласие, продължаване на служебното правителство, всички тези термини са завоалирана коалиция, отбеляза Кирил Петков.

Според Кирил Петков и Асен Василев решението за купуването на още изтребители на ВВС трябва да бъде взето от новия парламент.

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


369
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
2
 
6
 
! Отговори
До 271 Анонимен преди 1 година
Нищо ново не предлагаш!Радев за 2 години управлява 1,5година с служебни правителства!След като ти харесва до края на мандата му остават 4години така че приготви се още 3години Радев да управлява с служебни правителства. Ако на партиите не им харесва да предлагат редовни правителства - на малцинството, експертни, програмни.. или както искат да ги наричат!Защото на хората почват да им харесват правителствата на Радев по малко скандали правят не крадат толкова и затова може да се гаврят с партиите?
235
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според мене Бочката го натикаха в *** г*з.Поне така ми се струва.
234
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добър ход.ГРАБ искаха да са ,,конструктивна опозиция".Сега с техните пунктове , по тяхната глава.
233
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
е на другите избори ГЕРБ ще са с мнозинство, а ПП ще са конструктивна извънпарламентарна палаткова опозиция... там младите с бирчка, докато всички работим да връщаме заемите им. Наздраве!
232
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-важното за хората било как ще изкарат зимата...Хайде,де! Когато правеха далаверите не мислиха за хората,сега се сетили!ПОРЕДНИТЕ ОГРОМНИ ЛЪЖИ! И СЕГА АКО ИМА КОЙ ДА ИМ СЕ ВЪРЖЕ.... ЛЪЖЦИ,НАХАЛНИЦИ,БЕЗОЧЛИВИ,ПОДЛИ,ПРОДАЖНИ......
231
2
 
4
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
Произведохме изборите, сега ги продаваме.
230
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия които искат ГЕРБ ДА ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТ СА КАТО ПИЯНИЦА БАЩА ИЗПИЛ ПАРИТЕ И ИСКА МАЙКАТА ДА ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТ ЗА ХРАНАТА НА ДЕЦАТА! РАДЕВ ДОКАРА ШАИКА НЕКАДЪРНИЦИ С ЛЮБОВНИЦИ БЪЛДЪЗИ ЖЕНИ КУМОВЕ И КУМИЦИ ДА РАЗГРАБЯТ БЮДЖЕТА И СЕГА ББ ДА ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТ! РАДЕВ Е ВИНОВЕН ЗА РАЗСИПИЯТА НА ВСИЧКО! ДАЖЕ ЗА РЕЗУЛТАТА НА БСП!С ТЕЗИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОЕКТИ КАТО ЯНЕВОТО И КИРЧОВОТО!
229
6
 
6
 
! Отговори
знайко преди 1 година
До Анонимен мислиш ли че не може? Бокича е на два телефонни разговора и бензина става 1.60.Въпросът е че не иска.Както простака Киро и опуленото Кокорче откраднаха 9 милиарда за 9 дена, че даже Нито насирев и завиде.На никой не му дреме за тъпия бачкатор.
228
5
 
12
 
! Отговори
ПП =БСП =ДБ =КОМУНА преди 1 година
ДРУСАЙТЕ СЕ,ДРУГАРИ...
227
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ ПРАВИТЕЛСТВО НА МАЛЦИНСТВОТО! КОЙ СЪСИПА ДЪРЖАВАТА? РАДЕВ ДА УПРАВЛЯВА И ДА ФАЛИРА ДЪРЖАВАТА! ДА НОСИ ТОЙ ОТГОВОРНОСТ ЗА ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ ИНТРИГИ ЗАДКУЛИСИЕТО И НАЗНАЧАВАНЕ НА НЕКАДЪРНИЦИ! КОЙ НИ НАТРЕСЕ КИРЧО И КОКОРЧО? ЕТО РЕЗУЛТАТА ОТ ЕЛИТНИЯ ОТБОР НА РАДЕВ! СЕГА СЕ ИЗМЪКВА КАТО ПО СРАН!
226
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-виновни са "драгите" гласоподаватели. Как ли не име беше обяснявано, че ако ГЕРБ са първи, няма как да се направи правитеслтво. Това се казва да гласуваш против себе си.
225
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 264 НИЕ си бяхме над бедните след 89та и комунистите. Герб - Магистрали , градове, пречиствателни станции, Администрация , училища, детскии градини , метро, нови автобуси, събираемост на данъците и глоообите, увеличаване на глобите, учителите и лекари гонвт 2к заплати ..... край нямат на Герб постиженията. Я изброй 3 неща на Бсп, ПП, ДБ, Атака, Дпс .... ? Давай ;)) Клоун
224
3
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
По-добре служебно правителство,отколкото безпринципен миш-маш.Коалиция между ПП и ГЕРБ ще бъде ритуално харакири за ПП.Нещо подобно на Славчовата гавра с избирателите си.
223
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Koй още не е разбрал? ГЕРБ внесоха вот на недоверие и събориха правитеслтвото на Петков (с помощта на ИТН). Бяха наричани с какви ли не имена,л....хвъргачката работеше на макс. Нали бяха случайници и некадърници? Какво се промени за 2 месеца? Вземайте си властта и я упражнявайте. Какво не е ясно?
222
5
 
12
 
! Отговори
БОЙКО ГО Е КАЗВАЛ... преди 1 година
НИКОГА КОАЛИЦИЯ С БСП/БКП........ СЛЕДОВАТЕЛНО НИКОГА КОАЛИЦИЯ С ПП.........ТОЧНО ЗАТОВА ВЕЧЕ 14 ГОДИНИ НАРОДА ПОДКРЕПЯ ГЕРБ И БОЙКО ДА СА ПЪРВА СИЛА
221
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко да поеме отговорност,Карадая,Костадинов и Янев също така,жалко че Слави и Каракачанов не може и те да ги подкрепят. Това са хората ,които критикуваха ПП и ДБ,за всичко.Сега те да поемат отговорност и да направят правителство.Да Видим как Бойко ще сваля цените на гориват от 3 на 2 лв.На газа от 240 лв на 100 лв. и всичко друго да направи ,което говори преди избори.
220
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ина.. Браво бре ! ''Бойко бил отговорен политик '' !!!И какви са РЕЗУЛТАТИТЕ от 13г. управление , ДА ГИ ПОСОЧВАМ ЛИ пак ? На-бедни , най-болни , най-НЕГРАМОТНИ , най-КОРУМПИРАНИ !!!Защо за 13г. дългът в хазната стана 38 милиарда ,... А ? иЛИ ПЪК ремонт на ремонта , на ремонта ---МИЛИАРДИ ОТ ЕС , които пак изчезнаха !
219
2
 
6
 
! Отговори
Подкрепям242Анонимен преди 1 година
Прав си че ПП/ДБ/БСП бившите управляващи имат в 48НС само 98депутати! Останалите партии имат 142 депутати!Какво се прави Борисов че не му харесват като народа е казал оценката си за бившите управляващи.Да си сяда на гъ..за и да не се оправдава с някакъв евроаталантизъм а да каже как ще управлява България.Хората не са гласували Борисов да управлява Европейския съюз и НАТО.Търси се кой да управлява България и хората да имат заплати и пенсии както и храна,ток,вода,газ,бензин,парно на поносими цени!
218
5
 
6
 
! Отговори
перко преди 1 година
Дрън, дрън, дрън! Каква конструктивна опозиция ще сте, след като се видя, че не ставате за конструктивно управление?
217
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ахаа БСП можете, а с дясната Българска партия Герб неможете ? Що така.. свикнахте да имате червени линии ли :)