Борисов: Съгласни сме с предложението за ротационен принцип при председателите на НС

По думите му НС веднага трябва да заработи
19 окт 2022 19:18, Нели Христова
240
Борисов: Съгласни сме с предложението за ротационен принцип при председателите на НС
Снимка: LAP Bg

"Да, България" в лицето на Христо Иванов, направи предложение на парламентарната група, в лицето на госпожа Атанасова, че те предлагат ротационно председателство като изход от кризата. Да, има много приказки народни за двете овнета, които се бутали на моста докато паднат. Само че народът незаслужава това, което днес се случи в парламента. Погази се конституцията и практиката, която винаги я е имало досега. Но ние не сме се заинатили за председателския пост, просто той се дава на победителите в изборите. И колкото да си арогантен, брутален, толкова повече човек се замисля за ролята на изборите изобщо. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията, след катастрофалният ден в Народното събрание.

Още по темата

Той обяви, че ГЕРБ се съгласяват с предложението на "Да, България".

"Финансова, политическа, миграционна, енергийна, всяка дума, която приложиш към криза, е факт. И ние продължаваме да се занимаваме с това кой ще е председател на НС. По-умният отстъпва. Аз благодаря на Христо Иванов и "Да, България", че дават едно разумно предложение, което ние веднага се събрахме и разгледахме", каза лидерът на ГЕРБ и заръча на депутатите на председателския съвет да изразят съгласието на партията с предложението за ротационен принцип при председателя на НС.

Борисов заяви, че НС веднага трябва да заработи, защото сме и в конституционна криза: "Най-възрастният депутат открива, но утре то би трябвало да се води от избрания председател."

"Трябва да се отпуши работата на парламента, да се гледат законите. И сега има протести на медицински работници, на РЗИ-та. А това, което винаги съм казвал, че ме притеснява, е АЕЦ "Запорожие". Днес вече на нейната територия се водят боеве. Така че в тази ситуация в света, в която днес дори Германия излиза на пазарите и не може да имитира дълг, кризата, рецесията, в която влиза Европа, е чудовищна. Немислимо е да си играем на председатели", каза още Борисов и допълни, че с радост би отстъпил поста на ПП, но това нямало да бъде честно спрямо избирателите на ГЕРБ.

"Ние бяхме призовани да се покаем. Ние се покаяхме. И народът ни сложи с над 5% от другите. Само народът може да ни даде покаяние и той ни го даде. И заради това ние искаме да сме отговорни именно към народа. Дали ще е Росен Желязков или някой друг няма значение. Има значение да се спазват принципите на демокрацията - че първият носи отговорност. Но ние сме готови утре да подкрепим това предложение, само и само утре да има председател", заяви Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ + ДПС са престъпни ОПГ-та и нямат место в НС ! КАК ЩЕ СЕ РАЗБИЕ МОДЕЛЪТ ГЕРБ КАТО ТОЙ ДЪЛБОКО СЕ Е ВКОРЕНИЛ В ДЕПУТАТСТВАНЕТО ЗАРАДИ ОПСАНОСТТА ОТ СПРАВЕДЛИВ СЪД И ЗАТВОР ! БЪЛГАРИЯ Е ОБРЕЧЕНА НА БЕДНОСТ ЗАЩОТО НАРОДА Е ПRОСТ ДА ОПРЕДЕЛИ ЕДНИ ПРЕСТЪПНИЦИ И КРАДЦИ КАТО ДЕПУТАТИ С ИМУНИТЕТ - ГЕРБ/ДПС !
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов учавства на изборите за ппарлама герб да сбере повече гласове иначе няма намерение да е във властта.
28
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ, ДПС, Възраждане и умрялото ИТН свалиха предното добре работещо правителство! Сега защо упорстват и не се вземат? Или не могат да се разберат кой да бъде булката?
27
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бъркаш, ГЕРБ го създаде Цветанов (по проекта на Фондация "Ханс Зайдел") и покани Борисов за лице, защото знаеше че Про стия ще се хареса на про стите. И така - 15 години.
26
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки който хвърля по едно око на политиката от повече от няколко години е забелязал. Като правило най-големите бандити най-много реват за обединение и съгласие. Още от БСП през 1990, та до ГЕРБ през 2022. Понеже единственият им идеал е да са на власт.
25
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП ГРОБ в последните дни са пъне да покаже, че сай попроменила.. Е как да и вЕрваме кат бутат за нова ПКПтка човек станал основата на Костинбродгейта.. С надпечатки, допечатки, УЖ бракувани, проби и пр. бюлетини..
24
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ-СДС защо са в парламента, а не в затвора, където им е мястото?!
23
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ повтаря на 100% поведението на БКП през 90те
22
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Разбирателство" според ГЕРБ означава сваляне на правителство и оплюване на другите.
21
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гласуваш за Борисов получваш деса магистралната плеймейтка.
20
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идолът на Про стите пак изпълзя от мишата си дупка и започна да се прави на политик.
19
5
 
3
 
! Отговори
341 преди 1 година
Тия ще се сдушат и тогава жална ни майка! Къде ви е измислената промяна?
18
8
 
10
 
! Отговори
Бай Ставри преди 1 година
Боко е готов на всичко за да отърве затвора.
17
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквун като хитрата сврака с двата крака!!!...Правителството на Петков, въпреки петата колона на Буци в правителството се наеха да управляват, инфлацията, войната в Украйна, световната не стабилност и евентуално тежка зима, нямаше как да не нанесат репутационни щети на ПП!!!===================Буци щеше да си джитка футбол и от време на време щеше да изпраща пътностроители на протест, а на пролет да свалят правителството, Буци щеше да извади от обора белия катър и генералска униформа щеше да се обяви за пореден път спасител на нацията!!!====================Ама на, Мутрафанова му изигр
16
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя нали беше избран за депутат,защо го нямаше в залата?
15
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рушене на конституционния ред е когато Мутрата Борисов влита неканен на заседание на ВСС и започва да им се кара, да ги заплашва и поучава, и тия нещастни марионетки му стоят мирно и никой не смее да го изхвърли! Или когато същият този не благоволява като премиер да се отзове на поканите та Парламента като премиер! Рушене е когато той публично се хвали как той е назначил Плевенлиев за президент и че и магаре може да посочи и да бъде избрано! Когато той назначава главния прокурор! Когато се обажда да прекратява проверки, защото бил обещал на Гоце! Когато се държи като прос так, а е премиер!
14
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чегъртачите на ГЕРБ начело с фигуранта успяха да наредят 3 - 4 пъти избори вече им губя бройката и да изтикат ДПС до 14% и другите руски агенти *** до 10%.
13
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Клиентела на хранилка са тези 600х гласували за гербо-комунистите ! Пряко имуществено , финансово , кариерно обвързани с ПРО СТАКА борисов и неговата Диктатура !............. Преди 33 години беше същото с комунистите , повече от 2 милиона комунисти и техните семейства , не искаха промени искаха си диктатурата ! Защото им беше добре под крилото на партията-майка и диктатурата осигуряваща им привилегии ! ...... За сметка на останалите разбира се и липса на свобода !..... Така е и днес ...... не случайно
12
9
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
абе,кой му дърпа конците на тоя бе?..Одеве са закле:..-"Само Железков,НЕМА ДА ОТСТЪПИМ!"..Часове по-късно:.."А,и жъ отстъпим,нека дай на ротационен принцип"...Сложете ръка на сърцето си и си отговорете:.-Може ли такова абсолютно непоследователно и извеяно същество,менящо мнението си през час,да бъде "фактор" в държавата?..Верно,КАКВО ВИ СТАВА,българи?!?!
11
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
руските и турските партии гласуват за "европейския" герб - егати пошлостта..........