Вигенин: Предложението на ДБ за ротационен принцип не е особено сериозно

Няма таен замисъл с "Продължаваме промяната, заяви той
Обновена: 19 окт 2022 20:40 | 19 окт 2022 20:14, Нели Христова
17
Вигенин: Предложението на ДБ за ротационен принцип не е особено сериозно
Снимка: БГНЕС

"Има въпроси, по които сме единодушни. БСП се придържаме към конституцията и законите. Мисля, че предложението на ДБ за ротационен принцип не е особено сериозно.", това коментира Кристиан Вигенин пред БНТ.

"Изход има стига да има желание. Днес всички говориха за компромиси, но не видяхме действия. Тази конфронтация не е свързана с нас. Ние ясно сме коментирали нашата позиция и подкрепихме един от кандидатите. Те нямат мнозинства, затова преценихме, че е добре да дадем шанс на трета кандидатура, зад която да се обединят другите две политически сили.", това коментира Кристиан Вигенин.

Още по темата

"Няма таен замисъл с "Продължаваме промяната", не сме коментирали кандидатурата с никого. Ние поне даваме шанс с тази кандидатура. Готови сме да видим какво ще бъде предложено утре и сме готови да размислим, ако е необходимо. Ако можем да се обединим от един кандидат би било най-добре.", допълни депутатът от БСП.

Относно предложението на "Демократична България" за ротационно председателство Вигенин коментира: " Утре ще видим какво съдържа  и ще решим. Приоритет е действащия кабинет. Той би могъл да закрепи парламентаризма."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Вася преди 1 година
На ДБ предложенията като цяло не са сериозни...
8
0
 
0
 
! Отговори
Е не бе преди 1 година
То щото нещо излязло от ДБ е било много сериозно
7
0
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Вигенин заслужава да е председател на Народното събрание. Всички други могат само да се учат от него. Освен това е уравновесен човек, който трудно може да бъде разклатен.
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаше Редовно правителство, избрано на Редовни парламентарни избори. ГЕРБ го свалиха на 6-ия месец, защото им затвори кранчетата и не можеха да крадат. Сега да си носят отговорността.
5
7
 
4
 
! Отговори
Кармазъ Сикиш преди 1 година
Президентска република е истината. Иначе тия *** ще си прехвърлят горещият картоф до откат.
4
1
 
2
 
! Отговори
Ти да видиш преди 1 година
*** имал мнение
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички се обявиха за първи,най големия абсурд.Хората са гласували една партия да е първа дори да няма мнозинство,а БСП хем на опашката хем с претенции и то партия свързана с хиперинфлация и унищожаване на държавни предприятия вследствие хиперинфлация и мутражийска икономическа политика тръгнала от Луканов. ДБ /костов прокопиев/още по зле, и те изнудват за да си вкарат олигархичната съдебна " реформа" облагодетелстваща спонсорите кукловоди.Жалки!
2
0
 
14
 
! Отговори
А как? преди 1 година
Този бил в 7 парламента. Значи не е работил реално нищо, освен празнословие на банката в НС. Сега разбирате ли защо такива драпат. Къде ще прибират по 10 к в частния сектор. То се иска експертиза, стаж и сериозна ежедневна работа. С 9% и 25 депутата ти ли другарю искаш да председателстваш?
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е сериозно Вигенин да очаква,че неговата кандидатура ще е компромиса за мир в Парламента