Дончев: Партиите станаха заложници на това да радикализират собствените си поддръжници

Няма договорки между ГЕРБ и БСП
22 окт 2022 20:40, Нели Христова
51
Дончев: Партиите станаха заложници на това да радикализират собствените си поддръжници
Снимка: БГНЕС

Тази сложна ситуация е в резултат на двугодишно остро политическо противопоставяне, в резултат на това, че има политически сили, чиято единствена цел е да са против другия. Това коментира пред БНТ депутатът от ГЕРБ-СДС Томислав Дончев.

Дончев е категоричен, че ГЕРБ нямат никакви договорки с БСП относно избора за председател на парламента, а Корнелия Нинова е заела отговорна позиция.

"Имаше часове председателски съвет, на които присъстваха и представители на ПП и ако е имало някакви договорки, са ставали в тяхно присъствие".

По отношение съставянето на кабинет Дончев каза, че ситуацията е "плуване в непознати води", както и че няма нито един алгоритъм от политическата история на България в последните 30 години, който може да бъде приложен.

"Опитвам се аз и моите колеги да сме по-обрани, защото стана така, че партиите станаха заложници на това да радикализират собствените си поддръжници", каза той.

Ако е възможно формирането на някакво парламентарно мнозинство, то не трябва да е механично. Ако събереш политически сили, които нямат нищо общо като принципи, цели и идеология, няма да се получи нищо, смята Дончев. По думите му правителство на малцинството също е вариант, но за него трябва да има партии, които да се съгласят по определени приоритети.

Депутатът коментира и седемте мерки, предложени от ГЕРБ днес:

"Част от мерките бяха коментирани месеци преди това - механизмът за компенсиране на високата цена на електроенергията, през свръхприходите в енергетиката, чрез реформа на фонда за сигурност на електроенергийната система. Подобни мерки и по отношение на газа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скрийте се бе крадливи гробари и не се показвайте , падне ли Гешев всичките сте в панделата
37
6
 
12
 
! Отговори
Анализатор преди 1 година
Ами ГЕРБ няма избиратели по съвест-техните избиратели са всъщност Служители-от Строителни фирми,Администраций от градове и села,Данъчни, и всички който работят за тях-такива са им Избирателите им.Да не забравя и Ромейте.
36
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквун счупи държават.а бутна праителството,докара алкохплика вежди
35
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очевидно е, че няма да се отървем лесно от ГЕРБ, но ще се борим докато го постигнем.
34
5
 
8
 
! Отговори
Стамат преди 1 година
Урудлив , лъжлив герпееаст !
33
2
 
7
 
! Отговори
Радиоточка АТЛАНТИК преди 1 година
Пропагандата на американските слуги продължава! Говори Точка Евроатлантик!
32
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГРОБ и ДПС са организирани престъпни групи.Как кьоравите бугаре не го виждате толкова години не ми го побира главата.Само народ с никакви когнитивни способности може да не вижда какви престъпници са БокУ, Доган, ПееЦки и т.н.
31
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 30 Киро няма да управлява ,но ще управляват същите проД ажници ,а Киро ще се прави на опозиция и ще крепи ,на коча ,сиреч на да не паднат
30
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГРОБ пак искат да ви яхнат.Има още много кинти от ЕС за крадене.Оставете ги пак да се нагушат и няма да ги изгоните още 50 години.Като комунистите от 1945та.
29
3
 
8
 
! Отговори
Политическа отговорн преди 1 година
Отвратихте целия свят и тотално съсипахте България от кади намирате очи и вие да говорите. Такава наглост само ГЕРБ са способни мутренска. И сега Мутрите и Мафията ПРИВЕТ!!!
28
0
 
7
 
! Отговори
Антон Тодоров преди 1 година
До svetlio Остави тези вакси ,ами попитай ,,рядко,, умният човек ,какво става с електронното правителства и къде са 2 ,5 милиарда лева ? ...Всички знаем ,че е ,,рядко ,,ама мно. .о.о го ,,рядко ,,.
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато фактите говорят , то политиците се опитват да ни вкарат в параграф 22. Който много говори нищо не работи, а се опитва да те излъже.
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е, Киро няма да управлява, защото така са направили, че не може да управлява, ще ги разболеят и убият, освен, че и хората не го искат, никой не го иска в България, даже и бившите им партньори от коалицията!
25
4
 
5
 
! Отговори
svetlio преди 1 година
Дончев...Рядко умен човек си,но се продаде за 2 гроша!
24
3
 
1
 
! Отговори
АНАЛИЗ преди 1 година
Не познавам Нормален Българи който отива да Гласува . Това е от 25 години - СДС .Всички гласове са пуснати от Партийци и Приближените им .
23
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименТака са нагласили нещата с партиите, че за България е най-добре ГЕРБ да управлява, ако Киро вземе властта, ще бъдат изядени(в преносен смисъл и донякъде в реален), по-добре да не я вземат. И за ДБ и БСП е подобна ситуацията. Това не зависи от нас, така са нагласили нещата.
22
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоз що е без коса
21
3
 
4
 
! Отговори
реалист преди 1 година
До 23. Ха-ха-ха, нямало мафия в другите държави. Събуди се. Има и в Румъния, и в Гърция, и в Италия, че дори и в Русия.
20
7
 
6
 
! Отговори
гербер преди 1 година
До 21. А кога най-после ще се научиш, че ГЕРБ не са управлявали 12 години, а 10? Много удобно забравяте, че имаше година и половина управление на БСП при Орешарски (и върнаха страната поне 5 години назад) и три служебни кабинета. А иначе, то се вижда, че си обладан от неистова омраза към ГЕРБ, о така и ще си умреш стази омраза, а тях пак ще ги има.И вероятно пак ще са първи. Защото това не зависи от смотани каппути като теб.
19
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо в други европейски държави няма мафия? Дори и в съседните ни Румъния, Гърция и други, защо само в България мафията си има държава? Защо България не се командва и управлява от българи, а всички живеят в страх да не бъдат разболяни или убити, дори политиците ни и управляват под страх?