Василев: Решенията на ПГ ГЕРБ се взимат на футболното игрище с телефонно обаждане

Парламентът бил отражение на обществото
22 окт 2022 20:54, Нели Христова
198
Василев: Решенията на ПГ ГЕРБ се взимат на футболното игрище с телефонно обаждане
Снимка: БГНЕС

"Когато отстъпваш от принципите си, компромис може да се направи за дадане позиция, за дадено мнение, но в момента, в който направиш компромис, който нарушава фундаментални принципи, това вече е примирение, договорка. Първата стъпка е разговорите да стават публично, за да започне да се гради доверие между партиите, да се гради доверие на гражданието към самия процес на вземане на решения от партиите". Това заяви Асен Василев от "Продължаваме промяната" в "Седмицата" по Дарик радио.

"Видяхте и вчера при избора на г-н Рашидов. Излезе г-н Цонев и каза: Ама ние на Председателския съвет се разбрахме нещо. Хората нямат представител. Ако тези разговори бяха публични, нямаше нужда някой да ги преразказва в залата. Говоря за това, към което призовахме, всичките дискусии да се случват в зала," категоричен бе Василев.

"Ние избрахме една фасада, не избрахме човек, който има опита и е комптетентен да води НС. Ние избрахме човек, който няма да пречи, но това не е ролята на парламента. И да сложиш фасада и зад нея да се опитваш да прокарваш политики, това не е нормално. За съжаление виждаме, че и г-н Радев е залитнал в тази посока с някои от министрите си в този кабинет, които са там пионки. Този модел на управление е изключително порочен" коментира Василев.

Относно срещите, които бившия президен Росен Плевнелие и Соломон Паси водят в парламента в събота, Василев коментира, че "решенията за парламентарна група на ГЕРБ не се вземат в парламента, видяхме една снимка, че се вземат на футболното игрище с телефонно обаждане. Това е моделът, срещу който се борим" заяви Василев.

Той обясни, че председателят на НС определя дневния ред, разпределя кои законопроекти кога ще тръгнат към комисии. "Най-грубо казано той задава законодателството, което ще бъде гледано. Ясно казахме, че няма да подкрепим ГЕРБ, ние сме опозиция."

Според него те не са си осигурили подкрепа, за да се гласува за техния кандидат.

"Що се отнася до коалиция ПП, ДБ и "Възраждане" там по-скоро коалиция няма. ДБ също гласува различно от нас за част от кандидатите, които бяха предложени".

На въпрос дали има смисъл в този парламент, Василев отговори, че той е реално отражение на това къде сме ние като общество. "Ако тези разделения в обществото не се преодолеят, това няма да реши проблемите на България. В този парламент, с тази представителна извадка, е полезно да се случва процес на разговор, за да може обществето да реши накъде иска да тръгне. В един момент за кратък период имахме посока да влезе в ЕС и НАТО, сега няма посока и въртим в кръг, седим и само се оглеждаме. Много е важно да се проведе тази дискусия в НС."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лелеее, този Василев фалирал държавата. Заради него догодина още 16 милиарда заем трябвало да се вземем. На какво ги учат в Харвард?
136
0
 
2
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Извинете палячовци вие кои бяхте. Толкова сте безлични че по добре се скрийтр
135
1
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Сега ГЕРБ, ДПС и БСП ще си гласуват хартиената бюлетина и на новите избори Кирю и Асан си заминават с болки отзад :))))))))))))))))))))))))))))))
134
1
 
3
 
! Отговори
До Asd преди 1 година
Точно.
133
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия да ходят на врачка. Все призраци им се привиждат.
132
4
 
6
 
! Отговори
Клецов преди 1 година
Асенке, булка, ела тука да ми сложиш ракия и салата, че после аз ще ти го сложа!
131
4
 
7
 
! Отговори
Джуджето Хаяско преди 1 година
Хем сме грозни хем нахални.....
130
9
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Накрая ще излезе, че Асен Василев е най-добрия финансист и направи най-доброто за България в тази Ковид-криза и криза на горивата на Световния пазар! Добре, че ГЕРБ не бяха на власт в най-кризисното време. Добре че бяха умните, компетентните и добре образовани Харвардци, за да ни преведат през това трудно време.
129
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ponoт в npaйga, нe rи caйgиcвaт нeщo...?
128
4
 
12
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
Грyхчо се обади, явно е огладнял малко. На всички така наречени "партии" решенията се взимат от Козяк и Брюксел, включително и на така наречените възрожденци, които са всъщност поредната контролирана "опозиция". Нелегитмни сте, разберете го - 30% са гласувалите, а на следващите "избори" не повече от 10-15% ще "гласуват" и ще бъдете още по-нелигитмни.
127
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Peшeниятa нa ПГ нa ПП ca npegвapитeлнo нanиcaни и изnpaтeни oт Aмepиka зa България...
126
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е отчайващо ***, но за сметка на това самовлюбен. Момченце, ти не си за парламента, а за доброто на тази държава трябва повече да не помирисваш власт. Махай се! OUT! AUS!
125
24
 
14
 
! Отговори
Браво, Асен Василев! преди 1 година
Такива като Асен Василев трябва да бъдат политиците в България! Такъв трябва да бъде политическия елит в България, ако искаме да върви страната ни с бързи крачки напред в развитието си!
124
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да спортуваш не е ненормално, да ходиш по частни квартири като си женен е. А и гарйндър не е най-добрият вариант...Асене
123
3
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахааа, Асане начи Боко се обадил на Корни да издигне Вежди, а? Ай сиктир!!!
122
5
 
19
 
! Отговори
Asd преди 1 година
Решенията на ПП се взимат в Дубай.
121
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаах, фиаското на дуета ПетковВасилев, останаха сами в залата, да отговарят на въпросите на журналистите. Никой не се отзова на поканата им, дори бившите им партньори в коалицията.
120
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не може да се гласува в полето за коментарите.
119
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важно е да се вземат полезни за хората решения няма значение как. ПП е добре да променят малко поведението си и да не се държат като в детската градина нацупени, че са им взели играчките. Ако не излязат от това си състояние и дърпат страната към нови избори не изключено да получат от народа един хубав неочакван среден пръст.
118
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доставките на пица секнаха и много лошо се отразиха на настроението на Киро - еуфорията му посърна, сега е в депресия.