Василев: Решенията на ПГ ГЕРБ се взимат на футболното игрище с телефонно обаждане

Парламентът бил отражение на обществото
22 окт 2022 20:54, Нели Христова
198
Василев: Решенията на ПГ ГЕРБ се взимат на футболното игрище с телефонно обаждане
Снимка: БГНЕС

"Когато отстъпваш от принципите си, компромис може да се направи за дадане позиция, за дадено мнение, но в момента, в който направиш компромис, който нарушава фундаментални принципи, това вече е примирение, договорка. Първата стъпка е разговорите да стават публично, за да започне да се гради доверие между партиите, да се гради доверие на гражданието към самия процес на вземане на решения от партиите". Това заяви Асен Василев от "Продължаваме промяната" в "Седмицата" по Дарик радио.

"Видяхте и вчера при избора на г-н Рашидов. Излезе г-н Цонев и каза: Ама ние на Председателския съвет се разбрахме нещо. Хората нямат представител. Ако тези разговори бяха публични, нямаше нужда някой да ги преразказва в залата. Говоря за това, към което призовахме, всичките дискусии да се случват в зала," категоричен бе Василев.

"Ние избрахме една фасада, не избрахме човек, който има опита и е комптетентен да води НС. Ние избрахме човек, който няма да пречи, но това не е ролята на парламента. И да сложиш фасада и зад нея да се опитваш да прокарваш политики, това не е нормално. За съжаление виждаме, че и г-н Радев е залитнал в тази посока с някои от министрите си в този кабинет, които са там пионки. Този модел на управление е изключително порочен" коментира Василев.

Относно срещите, които бившия президен Росен Плевнелие и Соломон Паси водят в парламента в събота, Василев коментира, че "решенията за парламентарна група на ГЕРБ не се вземат в парламента, видяхме една снимка, че се вземат на футболното игрище с телефонно обаждане. Това е моделът, срещу който се борим" заяви Василев.

Той обясни, че председателят на НС определя дневния ред, разпределя кои законопроекти кога ще тръгнат към комисии. "Най-грубо казано той задава законодателството, което ще бъде гледано. Ясно казахме, че няма да подкрепим ГЕРБ, ние сме опозиция."

Според него те не са си осигурили подкрепа, за да се гласува за техния кандидат.

"Що се отнася до коалиция ПП, ДБ и "Възраждане" там по-скоро коалиция няма. ДБ също гласува различно от нас за част от кандидатите, които бяха предложени".

На въпрос дали има смисъл в този парламент, Василев отговори, че той е реално отражение на това къде сме ние като общество. "Ако тези разделения в обществото не се преодолеят, това няма да реши проблемите на България. В този парламент, с тази представителна извадка, е полезно да се случва процес на разговор, за да може обществето да реши накъде иска да тръгне. В един момент за кратък период имахме посока да влезе в ЕС и НАТО, сега няма посока и въртим в кръг, седим и само се оглеждаме. Много е важно да се проведе тази дискусия в НС."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
9
 
! Отговори
Българин! преди 1 година
"Ако тези разделения в обществото не се преодолеят, това няма да реши проблемите на България. В този парламент, с тази представителна извадка, е полезно да се случва процес на разговор, за да може обществето да реши накъде иска да тръгне."И КОЙ ГИ НАПРАВИ ТЕЗИ РАЗДЕЛЕНИЯ В ОБЩЕСТВОТО? Не бяхте ли ТОЧНО ВИЕ СЪС САТАНИЗИРАНЕТО НА ГЕРБ?!? Значи с ГЕРБ НЕ МОЖЕ ДОРИ ДА РАЗГОВАРЯТЕ (макар самият ти да твърдиш, че РАЗГОВОРИТЕ СА ПОЛЕЗНИ), а с БСП довело ВИДЕНОВАТА И ЛУКАНОВАТА ЗИМИ МОЖЕ ДАЖЕ КОАЛИЦИЯ!
36
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На всички ви решенията се вземат от Козяк, вие сте само проводници, куклички
35
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия точно направиха привидно доверие със срещите в мола и после се криеха когато бяха на власт и взимаха решенията.
34
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кокорян, по-добре от игрището, отколкото от спалнята под парапета.
33
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изявиха се като детска градина, с име "На парапета".
32
15
 
3
 
! Отговори
Тиквата толкова може преди 1 година
И *** около него
31
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защото фигурата и протестите ги купи черепахата и банкера.
30
6
 
19
 
! Отговори
Довиждане преди 1 година
Смешници - следващите избори като Слави !
29
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези са тотално объркани. Ако бяха в политиката преди 20 години нямаше да сме нито в ЕС нито в НАТО. От къде ги извади Радев? И защо Радев и протестърите от лято 2020 пожелаха да съсипят държавата и живота ни.
28
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Типично за БСП да " спасяват " парламента :) Корни ли ще е златния спасителен пръст на ББ ???
27
3
 
11
 
! Отговори
ЕТО ГИ -БОНИ И КЛАЙД преди 1 година
ЖИВЕЯТ ОТ ОБИРИ НА КОЛЕГИ, СЪНАРОДНИЦИ, БАНКИ, БЕНЗИНОСТАНЦИИ, ПАРТИИ, ДЪРЖАВИ......
26
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо и асенчо хващайте парапета
25
9
 
14
 
! Отговори
ПП = Пас. Пдс. преди 1 година
Всички в ПП сме изпердашени, продухани и вентилирани!
24
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре така, отколкото във Вашингтон.
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А при вас завързан с белезници и старпон в устата и в другото отверстие.а спецов по прашки
22
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами по-добре, отколкото решенията да се взимат в Гриндър, нали?!?
21
5
 
18
 
! Отговори
ПрПр преди 1 година
А вашите решения се взимат на една улица в квартал Лозенец!
20
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тия малки зкобни чоовечета ще духат супата скоро
19
11
 
11
 
! Отговори
Кога ще стигнем преди 1 година
Кога ще стигнем Румъния. Никога няма да стигнем Румъния със тази съдебна система със тази здравна реформа със тази образователна система и със тези друсани полицаи които ескортират пияници от дискотеката за 200 лв. Със тези продажни политици които крадяха България през прехода цели 33 години. Ние сме на дъното със тези продажни политици от ГЕРБ ДПС ИТН дъното лешояди *** прецакват България винаги.
18
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие и там не можете да вземете някакво решение! Киро, питай мама и тате какво да првиш, щото сам нищо нормално не можеш да измислиш!