ГЕРБ с предложение в НС да пратим съветското си въоръжение в Украйна

ГЕРБ-СДС са внесли пакет от проекторешения в три направления
25 окт 2022 09:39, Нели Христова
308
ГЕРБ с предложение в НС да пратим съветското си въоръжение в Украйна
Снимка: БГНЕС

Най-голямата парламентарна група ГЕРБ-СДС внесе в деловодството на парламента проекторешение за изпращане на военна помощ за Украйна.

От политическата сила са депозирали и проекти на решения за приемането на еврото в България и за компенсации на небитовите крайни клиенти на ток.

ГЕРБ-СДС са внесли пакет от проекторешения в три направления от вече заявени приоритети - диверсификация на енергийните доставки, военна и техническа помощ за Украйна, в това число и от наличността с отпаднала необходимост за въоръжените сили и ускорява на процеса на техническата подготовка за приемането на еврото.

От парламентарната група предлагат освен предоставяне на военна помощ за Украйна Министерски съвет да проведе консултации, в рамките на инициативата на НАТО за усилване на източния фланг, за разполагане на сили и средства, които да гарантират сигурността на страната, включително и за съвместна охрана на въздушното ни пространство.

Възлагат се преговори със съюзниците ни в Алианса за разполагане на наша територия на заместващ или усилващ на отбранителните ни способности капацитет.

ГЕРБ-СДС са депозирали в деловодството на парламента и няколко проекторешения в енергийната сфера.

Групата предлага разделяне на мярката с тавана на небитови клиенти - като досегашния таван от 250 лева да остане са потребители на ниско и средно напрежение, а за химическата и тежката промишленост прагът на базовата цена да е 200 лева за мегаватчас, предаде БНР.

В други проекторешения се възлага на МС да инициира лицензиране на неруско ядрено гориво, въвеждане на мито за вноса на руски суров петрол и облагане на свръхпечалбата на собственици и/или преработватели на нефтопродукти от руски суров петрол, както и МС да възложи до края на ноември да се разработи и стартира тръжна процедура за дългосрочна 10-годишна доставка на неруски природен газ.

ГЕРБ-СДС също така предлагат до 1 януари 2026 г. битовите крайни клиенти на електроенергия да останат на регулирания пазар, с което на практика се отлага с три години процеса на либерализация на битовите потребители на ток.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днеса не ти работят лайка и дислайка. Що така? Страх ви е че ще си кажем мнението по адрес на поредната *** на нашинките чуждопоклонници ли? Какво да чакаме от герберите след това предложение? Може би да минем на режим на тока, че да даваме безплатен ток на горкичките украинци. Ех Бойко, уж се върна, ама май ще е за последно!
15
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама разбира се, правителство няма, парламента не работи, инфлацията е чудовищна, зимата се очертава изключително тежка...но НАЙ-ВАЖНОТО ЗА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА е да пратим оръжия на Украйна!!!
14
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Koлoнийooooo...
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не пристига за нас американско въоръжение хаха без пари
12
1
 
6
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 1 година
ТО ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ ПО ПЪТЯ...ГАУБИЦИ ОТ 1943 ГОДИНА...СМЯХ....
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще бъде нахално, ако го направим.
10
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко още не е предложил правителство, а народа вече му иска оставката! Браво бе. И С КАКВИ ПАРИ ЩЕ КУПИТЕ НОВО ОРЪЖИЕ? И вие ли ще теглите 12 милиарда за 7 дни? Или ще изтеглите 3 пъти повече? Ехо, умници, народа е пред най-тежката зима от 32 години, а тия седнали да дават оръжието ни на укри? Кой ще ни пази като нямаме оръжие бе? Нидерландия ли? Дето ни смятат за ***? Тия ли бе? НОВИ ИЗБОРИ! ВЕДНАГА!
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че ние друго въоръжение нямаме хаха все е съветско даже и Арсенал произвежда такова
8
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 1 С нещо, което всъщност може да се използва наистина ако ни се наложи.
7
4
 
51
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Отврат. Национални предатели, които вървят срещу желанията на българския народ. Излизам на протест, ако трябва самичък в София. В неделя на обяд съм до паметника на цар Освободител.
6
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво, само така.
5
5
 
29
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
Няма герберистки депутат който да не е за затвора.
4
0
 
27
 
! Отговори
Ццц преди 1 година
Буцан стана много смел, ще не спре турски поток?
3
6
 
16
 
! Отговори
Лакомство или пакост преди 1 година
Съвсем изтрещяха, върнаха се във времето на бай Тошо.
2
2
 
52
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Да пратим и Тиквата у Окрайна :)))
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да го пратим, но с какво ще го заместим?