ГЕРБ с предложение в НС да пратим съветското си въоръжение в Украйна

ГЕРБ-СДС са внесли пакет от проекторешения в три направления
25 окт 2022 09:39, Нели Христова
308
ГЕРБ с предложение в НС да пратим съветското си въоръжение в Украйна
Снимка: БГНЕС

Най-голямата парламентарна група ГЕРБ-СДС внесе в деловодството на парламента проекторешение за изпращане на военна помощ за Украйна.

От политическата сила са депозирали и проекти на решения за приемането на еврото в България и за компенсации на небитовите крайни клиенти на ток.

ГЕРБ-СДС са внесли пакет от проекторешения в три направления от вече заявени приоритети - диверсификация на енергийните доставки, военна и техническа помощ за Украйна, в това число и от наличността с отпаднала необходимост за въоръжените сили и ускорява на процеса на техническата подготовка за приемането на еврото.

От парламентарната група предлагат освен предоставяне на военна помощ за Украйна Министерски съвет да проведе консултации, в рамките на инициативата на НАТО за усилване на източния фланг, за разполагане на сили и средства, които да гарантират сигурността на страната, включително и за съвместна охрана на въздушното ни пространство.

Възлагат се преговори със съюзниците ни в Алианса за разполагане на наша територия на заместващ или усилващ на отбранителните ни способности капацитет.

ГЕРБ-СДС са депозирали в деловодството на парламента и няколко проекторешения в енергийната сфера.

Групата предлага разделяне на мярката с тавана на небитови клиенти - като досегашния таван от 250 лева да остане са потребители на ниско и средно напрежение, а за химическата и тежката промишленост прагът на базовата цена да е 200 лева за мегаватчас, предаде БНР.

В други проекторешения се възлага на МС да инициира лицензиране на неруско ядрено гориво, въвеждане на мито за вноса на руски суров петрол и облагане на свръхпечалбата на собственици и/или преработватели на нефтопродукти от руски суров петрол, както и МС да възложи до края на ноември да се разработи и стартира тръжна процедура за дългосрочна 10-годишна доставка на неруски природен газ.

ГЕРБ-СДС също така предлагат до 1 януари 2026 г. битовите крайни клиенти на електроенергия да останат на регулирания пазар, с което на практика се отлага с три години процеса на либерализация на битовите потребители на ток.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко от ГЕРБ и СДС отидоха доброволци в Чуждестранния легион да защитават Майка Украйна? Предатели са. Ще им дадем въоръжение.
215
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гръцката армия - 385 000 бойци, 188 изтребителя, 17 военнотранспортни самолета, 144 военнотренировъчни самолета, 14 самолета за специални мисии, 270 хеликоптера, 29 атакуващи хеликопт., 1243 танка,6143 бетеера, 590 арт. установки, 700 тежка артилерия, 147 ракетни установки, 13 фрегати, 11 подводници, 35 катера, 8 големи бойни кораба...НЕ ДАВАТ НИЩОНИЕ С 33 ХИЛ.АРМИЯ, 11 ИЗТР, 6 БОМБАРДИРОВАЧА, 7 ТРАНСП. САМОЛЕТА, 24 ХЕЛИК, И 410 ТАНКА, ПРОСЯЦИТЕ НА НАТО ДА ДАВАМЕ НА ПОКРАЙНА, БЕЗРОДЕН ГЕРБ!!!
214
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България произвежда съветски муниции и съветски оръжия. Трябва да спрем веднага производството на този скрап за ГЕРБ-СДС. Да затворим съветските предприятия в България. Да не изнасяме скрап за чужбина. Да произвеждаме джавелини, танкове Леопард, Хаймарси, Страйкъри и Пейтриът. Първо да затворим фабриките за съветско оръжие, в знак на покорство към евроатлантическите ценности и да чакаме САЩ и Запада да ни забележат, колко сме евроатлантици и колко сме предани.
213
1
 
7
 
! Отговори
СТРАХОТНА НОВИНА! преди 1 година
Новината която си заслужава би било ''ГЕРБ с предложение в НС да пратят политическата си група на въоръжение в Украйна''
212
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предлагам да спрем производството на съветски РПГ-7 и да започнем производство на американски Джавелини.
211
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да затворим ли заводите, които произвеждат съветски муниции и съветски оръжия?
210
11
 
2
 
! Отговори
Панчо преди 1 година
Да това е много разумно,не знам каква работа ще им вършят на Украйна съветските трошки и как ще са конкурентни на Руските такива трошляци но вероятно имат войни който са обучени за тях и все пак ще оказват отпор.Инъче войната я решават Западните Технологични Компютъризирани оръжия и Украйнския смели войни.и затова Русия губи .войната.не става с приметивна техника.
209
11
 
8
 
! Отговори
чудесен преди 1 година
начин хем да се отървем от старото желязо хем да спечелим от тва. Само дето много страхливци-предатели в бг вече пълнят гащите при таз мисъл
208
18
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Да дават стария руски скрап на Украйна веднага!
207
4
 
11
 
! Отговори
Вълканов преди 1 година
За сведение не нашите военнолюбци, които искат продължаване на войната и да има нови десетки хиляди убити. По сведение на OSIN - Open Source Intelegence До 20 октомври в Украйна са убити 387000 украинци и 32000 чужденци (поляци,румънци, от балтийските страни). Съюзйт на майките търси 320000 изчезнали. ТРЯБВА ЛИ ДА ЗАГИВАТ ОЩЕ МОМЧЕТА ПО УКРАИНСКИТЕ ПОЛЕТА?
206
4
 
4
 
! Отговори
Вълканов преди 1 година
За сведение не нашите военнолюбци, които искат продължаване на войната и да има нови десетки хиляди убити. По сведение на OIN - Open Source Intelegence До 20 октомври в Украйна са убити 387000 украинци и 32000 чужденци (поляци,украинци, от балтийските страни). Съюзйт на майките търси 320000 изчезнали. ТРЯБВА ЛИ ДА ЗАГИВАТ ОЩЕ МОМЧЕТА ПО УКРАИНСКИТЕ ПОЛЕТА?
205
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А със съветското си въоръжение ГЕРБ и всички там КлоУни при Зелената Гад.А ние на избори.
204
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро Брейка не е ли заминал вече?
203
5
 
14
 
! Отговори
Майстора преди 1 година
Сериозно ли коментирате дали било годно или негодно оръжието, което ни натискат да изпращаме? Все едно има някакво значение! САЩ и цяла Европа наливат милиарди във въоръжение в Украйна! Мислите ли че им е изтрябвало нещо от нас! Въобще не е за това тая преса! ИЗВЪРШВА СЕ НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО В МОМЕНТА!
202
3
 
6
 
! Отговори
сем преди 1 година
Видя се в тая война кое оръжие е по-качествено!И нашите ,,избраници''решиха да заменят кон,за кокошка!!!!
201
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно този въпрос и Изборния кодекс са най-важните приоритети за българските политици? След 30 години методичен геноцид над хората, направо си е постижение, че сме 6 млн., а не сме били камбаната всички! Чака ни тежка, студена и гладна зима, те за друга държава се загрижили и как ще ги избираме, абе на пролет ще се удавят в народната любов!
200
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Васил 240Мутрата от Банкя - в затвора!......БКП на БКП око не вади, колко ли още българи спят като теб!
199
3
 
11
 
! Отговори
страшно е преди 1 година
Ужас, какви с тия 600 хиляди д..били дето са гласували за този ? Или машините са манипулирани или държавата отдавна е приключила. Залагам на второто. Запомнете това е човекът, който ще ликвидира и премахне България от картата. Запомнете го!
198
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бог да я прости България
197
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пратете им Костята Копейкин с една цистерна водка предназначена за съветските войски, като едно време във Варна!