ГЕРБ с предложение в НС да пратим съветското си въоръжение в Украйна

ГЕРБ-СДС са внесли пакет от проекторешения в три направления
25 окт 2022 09:39, Нели Христова
308
ГЕРБ с предложение в НС да пратим съветското си въоръжение в Украйна
Снимка: БГНЕС

Най-голямата парламентарна група ГЕРБ-СДС внесе в деловодството на парламента проекторешение за изпращане на военна помощ за Украйна.

От политическата сила са депозирали и проекти на решения за приемането на еврото в България и за компенсации на небитовите крайни клиенти на ток.

ГЕРБ-СДС са внесли пакет от проекторешения в три направления от вече заявени приоритети - диверсификация на енергийните доставки, военна и техническа помощ за Украйна, в това число и от наличността с отпаднала необходимост за въоръжените сили и ускорява на процеса на техническата подготовка за приемането на еврото.

От парламентарната група предлагат освен предоставяне на военна помощ за Украйна Министерски съвет да проведе консултации, в рамките на инициативата на НАТО за усилване на източния фланг, за разполагане на сили и средства, които да гарантират сигурността на страната, включително и за съвместна охрана на въздушното ни пространство.

Възлагат се преговори със съюзниците ни в Алианса за разполагане на наша територия на заместващ или усилващ на отбранителните ни способности капацитет.

ГЕРБ-СДС са депозирали в деловодството на парламента и няколко проекторешения в енергийната сфера.

Групата предлага разделяне на мярката с тавана на небитови клиенти - като досегашния таван от 250 лева да остане са потребители на ниско и средно напрежение, а за химическата и тежката промишленост прагът на базовата цена да е 200 лева за мегаватчас, предаде БНР.

В други проекторешения се възлага на МС да инициира лицензиране на неруско ядрено гориво, въвеждане на мито за вноса на руски суров петрол и облагане на свръхпечалбата на собственици и/или преработватели на нефтопродукти от руски суров петрол, както и МС да възложи до края на ноември да се разработи и стартира тръжна процедура за дългосрочна 10-годишна доставка на неруски природен газ.

ГЕРБ-СДС също така предлагат до 1 януари 2026 г. битовите крайни клиенти на електроенергия да останат на регулирания пазар, с което на практика се отлага с три години процеса на либерализация на битовите потребители на ток.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
0
 
9
 
! Отговори
Джипкин преди 1 година
И джипката да не забравите!
155
2
 
6
 
! Отговори
Съгласен съм, НО преди 1 година
вътре в тази съветска техника да се натоварят тия дето дават предложението. Тогава направо безвъзмездно им го давам.
154
1
 
10
 
! Отговори
Абе луди ли са преди 1 година
Тия ненормалници ли са - армията заради Борисов няма пукната машина, щял да дава въоръжение - абе нема ли кой да го осъди тоя
153
2
 
5
 
! Отговори
Гост преди 1 година
тази антибългарска партия въобще няма място в народното събрание,пък камо ли да е първата политическа сила
152
1
 
10
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Добре де, не мога да разбера, защо ГЕРБ не внася ни един закон за хората и бизнеса. Само с глупooсти се занимават. Всичко, написано в тая статия, е продажба на България, историята и бъдещето ни. Нищо свястно не можаха да измислят тия толкова години и продължават.
151
7
 
1
 
! Отговори
FerFucks преди 1 година
Давайте целия руски скрап,видя се че при война по добре да си пеша отколкото в руски танк,така шанса за оцеляване и да постигнеш успех е по голям...
150
0
 
0
 
! Отговори
до 170 преди 1 година
Има логика, защото после да си измият ръцете и да кажат ама ние на Украйна не сме ги подпомагали не сме давали оръжие ние го дадохме на вас а това че вие сте си дали вашето на тях си носите отговорност и ще ядете х....
149
0
 
5
 
! Отговори
селянин преди 1 година
изработвам изгодно прашки лъкове и копия приемам поръчки от министерството на отбраната моля количества отстъпки
148
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И вас ви изпращаме като доброволци начело с толуп ефенди .....
147
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, пращайте го не е късно. Нас ни пази НАТО и ЕС а нашата армия я закривайте. Тя и без друго е само заплатаджий и бременни дъщери на полковници!
146
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
E то най-големото ни "съветско въоръжение" са политиците ни. Всичките от прехода, включително и правещите се на "евроатлантици". Аре верно да ги пратим в Украйна!
145
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войнолюбците вън от Народното събрание!
144
1
 
12
 
! Отговори
Бойко Българоубиец преди 1 година
НАРЕЖДАМ ВСИЧКИ ГЛАСУВАЛИ ЗА МЕН ДА БЪДАТ МОБИЛИЗИРАНИ!
143
1
 
15
 
! Отговори
Мутри вьн преди 1 година
Мутрите от герб унищожиха близо милион бьлгари сега искат да дооправят и останалите
142
13
 
2
 
! Отговори
Германец преди 1 година
Това трябваше да го направите още напролет. По-добре късно, отколкото никога, предполагам...
141
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предлагам ГЕРБ, ДБ, ПП да ги пратим в Украйна! Моля, гласувайте СЕГА
140
2
 
4
 
! Отговори
До 166 Крундел преди 1 година
ПросОрос и още поПрос ! Ежедневното дрогиране непрощава
139
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като Америка така лесно подарява оръжия,защо не ги подари на Украйна?Защо трябва да го дава уж на нас,за да им пратим съветското.То няма никаква логика.
138
0
 
10
 
! Отговори
Айде по-кротко! преди 1 година
Излиза, че тоя иска да нападнем Украйна!
137
5
 
5
 
! Отговори
1 преди 1 година
Аз съм съгласен при положение че към съветското оръжие изпратим и съветските ид си оти от НС и тяхните семейства. Всичките ДС агенти към 2 милиона. Партиите на БКП които са абсолютно всичките регистрирани някога и всичките НПОта които пак са комунистическа о т п a д ъ ц и а се правят на чужденци президента и всичко покрай него и да не забравяме на блатная агентите. Има няма 3 милиона болшевики изчадия да ходят да *** в У Лай На.