ГЕРБ с предложение в НС да пратим съветското си въоръжение в Украйна

ГЕРБ-СДС са внесли пакет от проекторешения в три направления
25 окт 2022 09:39, Нели Христова
308
ГЕРБ с предложение в НС да пратим съветското си въоръжение в Украйна
Снимка: БГНЕС

Най-голямата парламентарна група ГЕРБ-СДС внесе в деловодството на парламента проекторешение за изпращане на военна помощ за Украйна.

От политическата сила са депозирали и проекти на решения за приемането на еврото в България и за компенсации на небитовите крайни клиенти на ток.

ГЕРБ-СДС са внесли пакет от проекторешения в три направления от вече заявени приоритети - диверсификация на енергийните доставки, военна и техническа помощ за Украйна, в това число и от наличността с отпаднала необходимост за въоръжените сили и ускорява на процеса на техническата подготовка за приемането на еврото.

От парламентарната група предлагат освен предоставяне на военна помощ за Украйна Министерски съвет да проведе консултации, в рамките на инициативата на НАТО за усилване на източния фланг, за разполагане на сили и средства, които да гарантират сигурността на страната, включително и за съвместна охрана на въздушното ни пространство.

Възлагат се преговори със съюзниците ни в Алианса за разполагане на наша територия на заместващ или усилващ на отбранителните ни способности капацитет.

ГЕРБ-СДС са депозирали в деловодството на парламента и няколко проекторешения в енергийната сфера.

Групата предлага разделяне на мярката с тавана на небитови клиенти - като досегашния таван от 250 лева да остане са потребители на ниско и средно напрежение, а за химическата и тежката промишленост прагът на базовата цена да е 200 лева за мегаватчас, предаде БНР.

В други проекторешения се възлага на МС да инициира лицензиране на неруско ядрено гориво, въвеждане на мито за вноса на руски суров петрол и облагане на свръхпечалбата на собственици и/или преработватели на нефтопродукти от руски суров петрол, както и МС да възложи до края на ноември да се разработи и стартира тръжна процедура за дългосрочна 10-годишна доставка на неруски природен газ.

ГЕРБ-СДС също така предлагат до 1 януари 2026 г. битовите крайни клиенти на електроенергия да останат на регулирания пазар, с което на практика се отлага с три години процеса на либерализация на битовите потребители на ток.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
1
 
7
 
! Отговори
Ъхъ преди 1 година
То ясно че рашките са зели дали в Донбас, ама що пък ние да си пращаме наште неща - ББ лесно се разпорежда с работи дето нито е купувал нито е доставял - класика за крадец - дайте да дадем - щот 12 години той допренесе нещо за това въоръжение - ай сиктир бе
135
6
 
3
 
! Отговори
Крундел преди 1 година
неуважаеми консуматори на североизточен биоотпадък, ще дадем всичкото съветско джилиязо на украинците да го ползват, щото то за почти нищо не става, понеже не вярвате, кажете какво постигна розовата(избелялата червена) армия със същото оръжие?май нищо, та трябва иранците да им спасяват задниците с дронове, ама голямо напиняне беше - три дни киев, две седмици лисабон, а то, 8 месеца в ливадата на 100км от поделението им и минус 60 хиляди бомжи...пропаганда и "ще" 110 години вече, това е русийката
134
0
 
3
 
! Отговори
Мутри преди 1 година
Бойко прати гранатомета с който запали чакьра и даде на вдояицата -50 хиляди
133
2
 
12
 
! Отговори
Забравете преди 1 година
Украйна е бита карта. Тази държава повече няма да съществува. Дори и НАТО да се намеси пряко, това ще доведе само до ядрени удари върху ЕС и САЩ.
132
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 1989 г. българските ВВС са получили от Русия и експлоатирали общо: 224 МиГ-21, 90 МиГ-23, 4 МиГ-25, 22 МиГ-29, 23 Су-22, 31 Су-25, 44 Ми-24, 18 Ми-8s всичко 460 машини.
131
0
 
9
 
! Отговори
гаварит СъШъА преди 1 година
Херо:- Бойко, лисън ту ми анд до ит имидиътли!
130
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я да се взимате в ръце и да работите първо на българина да му се оправи положението, после на който и да е, че ви чака гьостерицата. Тука зимата хора ще си отидат и без да ни вкарвате във военни конфликти. Още нямат един ден работа като хората и почнаха с простотиите. Зеленски ли ви плаща или народа а? Ония им пратиха от цял свят, едва ли им е до нашата допотопна техника била тя и позната. Някои депутати трябва да се запознаят с мотиката...
129
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАВОДНЕТЕ!!!! ЗА БОГА!!!!УКРАЙНА С ОРЪЖИЕ НА ВСЯКО БЕБЕ КАЛАШНИК....МУУУУХА ,МОРДОР КЕ ПАДНЕ
128
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фон дер Лайен и Шолц започват "План Маршал" за Украйна. Следвоенното възстановяване на Украйна ще бъде "мисия на цяло поколение", която изисква стратегия от мащаба на плана "Маршал", заявяват германският канцлер Олаф Шолц и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен! Tyземци, още 30 години цяло поколение ще мизерствате и ще блъскате за Украйна, два милиона измряха вече, следващите 30 години 4 милиона ще измрат от добър живот, не ви трябва ядрена война.
127
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
A после ще купим старо американско.
126
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само между другото да кажа ,че около 60-70 самолета ,който сме имали преди от нашите съюзници - Русия, са ни дадени безплатно! Хиляди неща са построени от тях , пак за без пари или за символични такива....Новите съюзници ни карат да плащаме за самолети на хартия и да си дадем последното останало наше оръжие за друга държава , като точно НАТО ни накара да си нарежем за скраб най- добрите ракети,че заплашваха Турция!
125
0
 
1
 
! Отговори
До връщане преди 1 година
с религията ли?
124
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добро предложение, тъкмо няма да се налага да се бием с руснаците в случай, че стигнат нашите гланици. В най-лошия случай ще ги помолим да изчакат 5 години, за да ни сглобят американците 2 изтребителя.
123
2
 
5
 
! Отговори
Anonymous Maximus преди 1 година
"Съветското ни въоръжение" представлява над 80% от състава на техническото обезпечение на БА. Иначе казано - ако го пратим, ще трябва спешно да се купуваме оръжие за милиарди, иначе не изпълняваме условията по договора с НАТО. В тази криза, наближаваща рецесия, това ще е да се застреляме в крака и да се чудим защо куцаме...
122
0
 
1
 
! Отговори
До до Цончо преди 1 година
КНДР е Северна Корея!
121
2
 
0
 
! Отговори
Референдум преди 1 година
за приемане на севрнокорейската конституция!
120
0
 
2
 
! Отговори
Цончо Ганев преди 1 година
искам побратимяване с КНДР!
119
3
 
5
 
! Отговори
Няма преди 1 година
да позволя НАТО да ни командва!
118
0
 
4
 
! Отговори
Анти герб преди 1 година
Що не изпрати гранатомета с който изгори жив - чакьра в кьщата муЛойко
117
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видяхте ли кои са им приоритет на тия? Първо украинеца, българина не е важен.