Протест пред НС срещу хартиената бюлетина

Демонстрацията е от 18.30 часа в петък
17 ное 2022 13:22, Петя Славова
136
Протест пред НС срещу хартиената бюлетина
Снимка: БГНЕС

Протест срещу хартиената бюлетина се организира утре вечер пред сградата на Народното събрание. Това става ясно от пост във Faceook страницата на депутата от "Демократична България" Ивайло Мирчев.

Още по темата

"Утре в 18:30 пред Народното събрание срещу хартиената бюлетина и опраскването на Изборния кодекс!"., пише той и допълва:  "Напуснахме днес пленарна зала в знак на протест срещу близо 18-часовото "опраскване" на Изборния кодекс, което организираха вчера от ГЕРБ. В заседанието на Правната комисия, продължило от 14:30 ч. вчера до 7:45 днес сутринта, коалицията "хартиена бюлетина" на практика прерасна в коалиция "ДГД и българите в чужбина".

Ето какво свършиха гласовете на ГЕРБ, ДПС и БСП в комисия: Отмениха въведения от нас МИР "Чужбина", вдигнаха прага на заявленията за откриване на нови секции извън страната, ”Опраскаха” машинния вот и на практика върнаха хартията изцяло, без да дадат нито един аргумент срещу машините и нито едно доказателство за проблеми с машинния вот, премахнаха Обществения съвет към ЦИК, но пък увеличиха състава ѝ, за да я направят още по-зависима, Отхвърлиха всичките ни предложения за осигуряване на прозрачността на гласуването.

След всичкото това Бойко Борисов преди малко обяви, че ако Христо Иванов гарантирал сигурността на машинния вот, те щели да оставят машините. Сериозно ли, г-н Борисов? Защо вие не докажете, че има проблем с машините? Вероятно защото не можете. Можете само да подменяте всеки опит за реална реформа.

Вашите хора проведоха бутафорно 18-часово заседание, в което принудиха Правна комисия да разглежда на юруш и през нощта критично важни за изборния процес текстове. Колко демократично е това? Колко евроатлантическо? Колко държавническо?"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
2
 
! Отговори
емигрант преди 1 година
43 години демокрация, 78 години ЦИРК ! Половината българи избягаха в чужбина заради психиатрични политици, 70% от останалите не искат и да чуват за политика. И на президентството, и на народното събрание окачете табели ЦИРК, за да ви вземаме насериозно.
117
1
 
4
 
! Отговори
Н.Богоев преди 1 година
Спора за хартиената бюлетина, трябва да се подложи на референдум за да разберем как искаме да гласуваме. Лично аз мисля, че машината е по-безпристрастна следователно и по-честна при избори, затова е за предпочитане, а ако има хора, които се затрудняват или страхуват от машините просто трябва да се обучат за да видят, че дяволът въобще не е толкова черен. Имам впечатлението, че политиците вместо да се погрижат и да подготвят хората за гласуване с машините допълнително плашат и всяват страх.
116
3
 
8
 
! Отговори
Петя преди 1 година
Нищо ново под слънцето на България.Костовистите начело с Костов преди години така разбиха СДС. Лъжи,игрички,схемички
115
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как да се спасим от психопатите в политиката? Те са най-успешни в лъжите и манипулациите и политиката им харесва. Политиката им дава всичко, което желаят - пари, изнудване, дори да извършват убийства чрез политиката си и властта. Да вкарват в затвора, да изкарват от затвора своите побратими и да делят пари и власт с други психопати като тях в бизнеса.
114
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идва дикатура на гербериата. Искат да си купят и фалшифицират местните избори. Кметовете са основата на герберското влияние. Кметът се избира мажоритарно и всеки купен или подменен глас е важен. Това е краят на честните, донякъде, избори. Остатъкът от честността на изборите се унищожава. Идеята им е, че е важно кой брои гласовете. Машината не можеш да я подкупиш, да я заплашиш, да и отнемеш дървата и общинските пари. Не става. Искат да си броят гласовете с мръсните си ръце.
113
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ли е главният проблем на тая държава,как ще гласуваме?Тия головодници вече почват да дотягат!
112
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е Некъпаните умнокрасавци да бъдат пратени там където им е мястото в обора а техните водачи от продажните формацийки ДБ и ПП в небитието!
111
6
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
ДБ тотално се обезличиха. Превърнаха се в някаква странна притурка на ПП - пеят в един глас и нямат никакви различия по никакви въпроси. Тогава да се обединят и да станат ДБПП и съпредседателите им вече ще са четирима, от комичен към по-комичен до най-комичен.
110
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не пречи на избирателите на ПП и ДБ да гласуват с машини, така че никой няма да им открадне гласовете. За всички останали - демократично право на избор.
109
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На слънчице поспали, на месечко попрели
108
4
 
2
 
! Отговори
Баба мара преди 1 година
заминаваите за фронта да се биете срещу русия стига празни приказки хаиде да вивидим в деиствие до сега само просто-тии отиваме на избори 2023 г докатослучим на хора
107
4
 
8
 
! Отговори
НикогаПовечеСДС-Чума преди 1 година
От кАфя на кАдя и от дЕк на дЕк ще ни занимавате с мнението на тоз дебел шебек!?Поне се бръсне и парфюмира за разлика от приличащата на мравояд шоршпия.
106
4
 
7
 
! Отговори
Бай Вълчо от Хисара преди 1 година
Ами да поставим въпроса да се гласува и с палец. Като на остров Тамбукту ! Що не?Който не може да се справи с машиното гласуване, този който не говори български или не може да събере 3 прости числа да копа тютюна.
105
4
 
12
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 година
Къв е тоя Мистър Бийн?
104
4
 
11
 
! Отговори
Теньо Гогов : преди 1 година
"Трима-двама фенове все ще имаааааа"
103
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
**Има проблем** с машините.Тиквата иска собствено **народно събрание** начело с куурвата ццигганката Десислава и Корна!!
102
9
 
21
 
! Отговори
Хан Крум преди 1 година
Ха, ха, ха - вой във кочините на ДБ и ППедераси. Ми и ние ще правим протест против "Мадурките" ама сме си приготвили и бухалките, че да ви начукаме малко ум във продажните кратуни.
101
8
 
19
 
! Отговори
от село преди 1 година
Като ще протестират на жълтите павета дано върнат някое откъртено ,че накрая ще ги довършат и дано не е толкова студено ,че пак ще опикаят чаршията на столицата ни . Успех на мадурковците ,дано се съберат поне колкото зяпачи на селски женски бой.
100
7
 
21
 
! Отговори
демократ преди 1 година
Ще гласувам както си искам!Кеф ми с машина,кеф ми с хартия!От къде на къде някакви ПеПедераси ще ми казват как!?
99
6
 
26
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
А АЗ ПРОТЕСТИРАМ СРЕЩУ МАДУРОВСКИТЕ МАШИНИ СРЕЩУ РЕПРЕСИИТЕ НА *** СРЕЩУ НЕВИЖДАНАТА ИНФЛАЦИЯ СРЕЩУ НЕВИЖДАНИТЕ ЛЪЖИ НА *** СРЕЩУ СРУТЯВАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА СРЕЩУ ТЕЗИ ЧЕРЕПИ ХВАНАЛИ СЕ КАТО УДАВНИК ЗА СЛАМКА В МАДУРОВСКИТЕ МАШИНИ