Протест пред НС срещу хартиената бюлетина

Демонстрацията е от 18.30 часа в петък
17 ное 2022 13:22, Петя Славова
136
Протест пред НС срещу хартиената бюлетина
Снимка: БГНЕС

Протест срещу хартиената бюлетина се организира утре вечер пред сградата на Народното събрание. Това става ясно от пост във Faceook страницата на депутата от "Демократична България" Ивайло Мирчев.

Още по темата

"Утре в 18:30 пред Народното събрание срещу хартиената бюлетина и опраскването на Изборния кодекс!"., пише той и допълва:  "Напуснахме днес пленарна зала в знак на протест срещу близо 18-часовото "опраскване" на Изборния кодекс, което организираха вчера от ГЕРБ. В заседанието на Правната комисия, продължило от 14:30 ч. вчера до 7:45 днес сутринта, коалицията "хартиена бюлетина" на практика прерасна в коалиция "ДГД и българите в чужбина".

Ето какво свършиха гласовете на ГЕРБ, ДПС и БСП в комисия: Отмениха въведения от нас МИР "Чужбина", вдигнаха прага на заявленията за откриване на нови секции извън страната, ”Опраскаха” машинния вот и на практика върнаха хартията изцяло, без да дадат нито един аргумент срещу машините и нито едно доказателство за проблеми с машинния вот, премахнаха Обществения съвет към ЦИК, но пък увеличиха състава ѝ, за да я направят още по-зависима, Отхвърлиха всичките ни предложения за осигуряване на прозрачността на гласуването.

След всичкото това Бойко Борисов преди малко обяви, че ако Христо Иванов гарантирал сигурността на машинния вот, те щели да оставят машините. Сериозно ли, г-н Борисов? Защо вие не докажете, че има проблем с машините? Вероятно защото не можете. Можете само да подменяте всеки опит за реална реформа.

Вашите хора проведоха бутафорно 18-часово заседание, в което принудиха Правна комисия да разглежда на юруш и през нощта критично важни за изборния процес текстове. Колко демократично е това? Колко евроатлантическо? Колко държавническо?"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От ден на ден ДБто се излага все повече. Накрая и с машини и без машини ще паднете под 4%.
77
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Костовистката промяна приключи позорно.Като през 2001.Доган пак го изигра.Всъщност на Доган му е лесно,Костов е уникално некадърен политик
76
3
 
25
 
! Отговори
Смех,баце преди 1 година
Зима е. Най-големият проблем на българите е как ще гласуват.
75
3
 
29
 
! Отговори
Протестер преди 1 година
Колко стана надника за протест, след тази инфлация? Сандвичи и безалкохолно ще има ли?
74
1
 
28
 
! Отговори
ставри преди 1 година
този и настимир са найпротивните в парламента.
73
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно е, че ГЕРБ, ДПС и БСП искат пак подправени и невалидни бюлетини, мъртви души, подправени и фалшиви протоколи. Искат махалите да задраскат квадратчето с цифра, за която им платят. Искат онези българи, които не могат да четат и не говорят даже на български, също под строй да гласуват за Сокола. Искат да откажат напълно разумните и млади българи от гласуване, защото всичко ще е манипулация. И с нея и ниската избирателна активност те ще са първенци.
72
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно ги настроихме тези машини да изкарват резултатите, които са необходими и сега пак хартиена бюлетина!
71
0
 
10
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
А план ИМАШЕ!!!!! Но някои си играха на всезнайковци и напук на всичко не го приеха!!!!!!
70
3
 
23
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
Позор..си ти!!!! Кой промени преди изборния кодекс за една нощ и веднага го входира в почивния ден...кой докара МАДУРОВКИТЕ...Кой
69
2
 
24
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
Щом не е по нашата - Протест! Спазваме само закони дето ни харесват ...
68
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако искате да знаете кое няма да е добре за вас, гледайте какво искат марионетките на Отворено Общество и други спонсорирани от другаря Cороc организации.
67
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо да гласуват бюджет и да приемат законите за да получим милиардите от ЕС по плана за възстановяване, ГЕРБ-БСП-ДПС киснали ЦЯЛА НОЩ да променят изборния закон. ПОЗОР!
66
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като иска някой да манипулира изборите , ще го направи , ако ще и да се гласува с най-съременни технологии . И обратното - честни избори може да се проведат и при гласуване с бобени зърна .
65
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Машините са най-лесния начин за манипулиране на избори. Нужен е само един човек да нагласи софтуера. А пък тиквун трябва да обикаля махалите с кебапчета и земели. Плюс това всеки може да го види.
64
2
 
17
 
! Отговори
Муахаха преди 1 година
В целия ЕС се гласува с хартиена бюлетина! Демек в целия ЕС изборите на са честни и справедливи?!?! Или само в БГ без значение на машини или хартия не са честни и справедливи?!? Ясно се видя, че хората не вярват на машините! Ясно се видя, че герб печелят и с машините!Ясно, е че целия панаир беше направен с мантрата - така ще спрем герб! А не за честни и справедливи избори!Като искате честност, дайте възможност на хора да избират как да гласуват!!!
63
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искат да отнемат правото на хората на избор! Какви демократи са това?!
62
10
 
5
 
! Отговори
Мдааа преди 1 година
Никой не ви кара да гласувате, стойте си вкъщи а хартията пак ще я подправят то е ясно.Един ще прави невалидните бюлетини при броенето друг ще прави новите за нашите партии от ГЕРБ-ДПС-БСП ... така по лесно става иначе много технологично и трудно с машините !
61
2
 
14
 
! Отговори
Фен на ДъИБъ преди 1 година
Само така !!!!! Сега кажи да носиме ли бесилки, ковчези и черни чували за трупове? А домати и свински уши?? Ако легнем пак на орлов мост Черепа ще ни плаща ли пак???
60
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що не се качат на една лодка и да акостират победоносно на Росенец. Точно ще се съберат.
59
0
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Ами сега ако ядат бой на площада пак ли ще е виновен Боко? :)))))))))))))))))))))))))