Трифонов: Предложението на ПП за кабинет е жалко и неразбираемо

Лидерът на ИТН не може да разбере "каква игра играят те"
2 май 2023 13:51, Нели Христова
200
Трифонов: Предложението на ПП за кабинет е жалко и неразбираемо
Снимка: БГНЕС

Днес от "Продължаваме промяната" - "Демократична България" представиха своя вариант за правителство, а лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов се възмути на действията им, отбелязвайки, че има конституционен ред.

Ето какво написа той във Facebook:

Продължавам да не разбирам каква игра играят ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Защо ПП-ДБ предлагат днес правителство, при положение, че са втори и президентът още не е дал мандата на първите ГЕРБ и СДС. Нали има конституция и според най-важния закон на държавата, първи правителство трябва да предложат спечелилата коалиция: ГЕРБ и СДС. Това е някакъв водевил, който някакви присъдружни медии обясняват като голяма политическа игра. А всъщност е нещо жалко и неразбираемо.

Да не говорим, че предложението на втората политическа сила е за правителство на малцинството. А когато ИТН спечели изборите и предложи правителство на малцинството с абсолютно същите мотиви, всички тогавашни партии в тогавашния парламент дадоха пресконференции, че няма да го подкрепят. А същият Христо Иванов, когото гледах днес как в новините обясняваше, че това е единственият правилен ход за България, тогава обясняваше, че правителство на малцинството е котка в чувал и за нищо на света няма да го подкрепи.

Значи, когато е Христо Иванов - може, но когато е някой друг - абсурд. Нека ви припомня и малкия детайл, че когато ние предложихме правителство на малцинството, бяхме първа политическа сила, а ПП-ДБ в момента не са. Освен това, в проектокабинета на ИТН имаше само доказани професионалисти, а не политически шарлатани. Да не говорим също, че в предложеното правителство на малцинството от ПП-ДБ предложение за министър на финансите и еврофондовете е Асен Василев, човекът, заради когото в момента дефицитът в държавата е 13 млрд.

Човек с абсурдни разбирания за финансовата политика на държавата и в крайна сметка - човекът, заради когото правителството на Кирил Петков падна от власт. Няма да коментирам и смешните кандидатури на Рибарски и Табутов. Общо взето, този ход на ПП и ДБ, освен че е смешен, е и абсолютно неприемлив. ИТН ще подкрепя само това, което е полезно за държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
0
 
! Отговори
toti преди 1 година
Само гледай на срещата с ГЕРБ как се чудите за какво да си говорите,какви мишоци и излагции се гледате и Бог не знае къв го дървите...??
157
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие, с вашите дружки бутнахте редовно правителтво. Имате свободата и правото, и най-вече същото мнизонство да издигате мултаци и да си правите, каквото поискате, по думите на Главния Мултак. От какво ви е страх? :)
156
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Казва жалкия цигулар и певач, и промоутър на мутренското задкулисие от прехода. Опростачил редица поколения, които продължават да си я търсят простотийката, дори и да се намират през три океана далече. България е обречена.
155
0
 
5
 
! Отговори
alexievi преди 1 година
Слави, когато ти предложи кабинет, Президента беше ли издал указа, за който сега питаш? За теб няма ли конституция. Съжалявам, но ти ще останеш в историята с това, че провали три парламента.Точка.
154
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слави, патерица на ГЕРБ , браво , двете мафии се карат, и май наистина Възраждане ще вземе властта, след което следва Виденова зима и процесите почват наново, шеф Мертен си знае работата , снайперистите тренират на Ново село
153
0
 
5
 
! Отговори
АЧИК, АЧИК преди 1 година
КАТО ВАШЕТО, КОГАТО ИМАХТЕ МНОЗИНСТВО!!!
152
1
 
8
 
! Отговори
БГ Гражданин преди 1 година
Този "скелет от гардероба" доста за компетентен се мисли. Потъвай в забрава и мир О нечистоплътни!
151
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АМА ВЕРНО ЛИ В УЧИНДОЛ ЩЕЛИ ДА ПРАВЯТ ПАМЕТНИК НА ЧАЛГАТА С КОНТРАБАС?!!
150
0
 
2
 
! Отговори
дааааааааааааааааааа преди 1 година
*** държава ако ще да ме изтривате 10 пъти
149
1
 
11
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 1 година
До 151: ПП били възприели позицията на Лена! Гербаджийски глупости ! Те 90 % от българите мислят че е инсценировка ! И те ли са възприели позицията на Лена? То от космоса се вижда че е правено по обществена гербаджийска поръчка ,като по навик изпълнителите са откраднали 70 % от тротила!
148
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма как ти да го разбереш.Нямаш достатъчно мисловен и образователен капацитет.
147
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г-н Всезнайко , а вие какво предлагате , след като сте ПРОТИВ ВСИЧКО ?
146
2
 
8
 
! Отговори
ббееееее преди 1 година
Жалко е, предложи тошко Африкански за премиер! Ще избиеш рибата!
145
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента, само правителство без ПП,ДБ ще спаси България. ПП се провалиха, за какви "експерти" става въпрос? ГЕРБ е първа политическа сила и тя трябва да състави свое правителство. Кокви са тези компромиси с провалени политици? ГЕРБ ще загуби електорат, ако ги направи.
144
8
 
12
 
! Отговори
fact преди 1 година
СЛАВУЦА Е КУЦА!Вече и употребена. СЛАВУЦ И ТИ СИ ЖАЛЪК И НЕМА ДА СТАНЕШ...............ама си те отразеват като дръжка на микрофон
143
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'' Лена Бориславова смята атентатът за инсценировка '' ................................... самия факт, че 'ПП-ДБ' възприеха позицията на Ленчето като официална позиция, наистина говори за тотален разпад на държавността ... почвам да си мисля, че единственото спасение наистина е Копейкин да дойде на власт.
142
5
 
15
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Тоя май все още не е разбрал, че за ПълнитеПрофани конституцията е просто хартия за нужника !
141
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първите още не са предложили кабинет,а вторите бързат да съставят...Не е нормално това!А и какви министри само имат като предложения...човек да се чуди да повърне или да се прекръсти.Какво само ни ги тикате тези от ПеПето и ДеБето?За 7 месеца съсипаха държавата и водеха антибъларска политика.Не ги искаме!
140
11
 
15
 
! Отговори
Ку-ку (не е)Бенд преди 1 година
Чалгара да си гледа чалгата.
139
9
 
13
 
! Отговори
Левтер преди 1 година
Какъв е този аутсайдер?