Божанков: Като не признават, че осъзнават нещо, ГЕРБ затварят вратата

Според него ситуацията е трудна
7 май 2023 14:06, Нели Христова
57
Божанков: Като не признават, че осъзнават нещо, ГЕРБ затварят вратата
Снимка: БГНЕС

"ГЕРБ никога не отвориха разговор, че държава така не се управлява - пътища така не се строят, здравеопазване по такъв начин не може да продължи да има. Тук не е въпрос на заяждане, а на дълбоко несъгласие между техните и нашите избиратели. Това е дълбок разлом в обществото. Като не признават, че осъзнават нещо, ГЕРБ затварят вратата". Така депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков коментира пред БНР отношенията между двте най-големи коалиции.

Според него ситуацията е трудна. Разговорът ще се води всяка секунда и ще се ползва всяка възможност, за да се наложат тези 30 законопроекта и трите национални цели - Шенген, еврозона, съдебна реформа. Направихме повече от необходимото - програма и проектокабинет, преди да ни е връчен мандат дори", добави още той

Напусналият БСП депутат, който на тези избори влезе в парламента от ПП-ДБ подчерта, че е важно държавата да се придвижи напред без хвърляне в нови избори, тъй като те ще дадат гориво в машината на популистите.

"Фактът, че акад. Николай Денков, а не Кирил Петков е номинация за премиер, ясно показва, че се търси човек, който може да разговаря с всички. Не дължим състав на кабинет, защото още първият мандат не е връчен. Направихме този ход, за да знаят всички какво могат да очакват от нас. Ние направихме всичко, сега топката е в полето на ГЕРБ. Те могат да реализират мандат с ДПС, БСП, ИТН. Имат и вариант - при ясни условия, поставени от нас", смята Божанков. Според него ако при първия и втория мандат не се получи нищо, много е вероятно третият вариант също да не разреши политическата криза.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво да признават ГЕРБ, изборните резултати са показателни. ПП,ДБ загубиха изборите. Нямат програма, нито капацитет да я изпълнят. Нямат дори реална представа, в каква ситуация се намират. Денков, който е само изразител на волята, на Киро и Асен, е псевдо академик, станал такъв, докато бе министър на образованието. Лена внесе смут, физик, или химик, или фидикохимик, е той. То си пише на докторската му атестация, ама няма кой да чете. ПП ппоизвеждат само гафове и провали.
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакай малко, кои сте вие, Божанков? Ти, дето бе в СДС, после в БСП, че независим, в момента си в ПП? Нали не мислиш, че някой те взема на сериозно? Кой знае утре, къде ще долетиш?
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Божянков се явява като стирка - моп!
29
0
 
5
 
! Отговори
Ганди преди 1 година
Хващайте се за ръка с Руди гела и ставайте членове на ДПС,а след изборите може да се преместите и в Възраждане
28
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
А твоята сегашна група осъзнава ли какво направи с България ?
27
0
 
3
 
! Отговори
Този е преди 1 година
Професионален предател! Що за морал имате в тази медия, че така безотговорно му давате думата. Какво казвате?! Не сме сериозни, просто драскайте тук и се забавлявайте?! Има държавна тайна, военна, банкова трябва да има и журналистическа. И това не е цензура. Полезно и за обществото. Друг е въпроса за много други теми тук ги няма. Справка:"ПИК".
26
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Божанков е мъж, който праяко назова истинското име на членовете на БСП. То е саботьори. Един от които Зарков го взеха в президенството. С какво е заслужил? С коя си дейност е заслужил това? Със саботирането на правна комисия ли? Един обикновен счетоводител на мафията. Някой трябва да напише книга, как в България се заема, или превзема висша държавна длъжност? С компромати, интриги и много помия.
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
31 Божанков се поизхби защото първо бе в СДС, после се приземи в БСП, откъдето излетя и стана "независим". В този полет бе прихванат от ПП. Сега е там, но май, скоро пак ще разпери крилца нанякъде.
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Божанков се опитва да каже нещо смислено, но не му се получава. Ко е туй нещо, Божанков?
23
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Тоя образ го помним като едно от остриетата на БСП, сега се опитва да стане такова в ПП. Само че нещо се позахаби и изглежда като тъпо острие дето не може хубаво да реже.
22
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има нещо много гнусно в Божанката откакто изчезна и го намериха в САЩ.Противен е.Ама толкова много,че като го гледа човек на снимката започва да му се повръща.Един мазен,гаден,гнусен...пфу!От ПеПето сами си затвориха вратата с избора на финансов министър.Това е ясно на всички,стига сте правили театри!
21
12
 
3
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Абе радев юмрук гербаджииски опорки - добре , че бе радев да гльтнеме вьздух с увеличение на заплатите ако бяха герб при тая инфлация с - 400 лв минимал мнозина нямаше да са между живите вече
20
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕПП са като малки дечица. Как се очудиха след като бяха 7-8 човека, а срещу тях от ПП пратиха само академик Денков! Също така бяха двама *** като избягаха от студиото на бнТ защото не бил Венко Сабрутев, ами Кирил Петков. Голям страх, че ще дискутират с ПП. Мошеничеството не може да се прикрие!
19
6
 
1
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Предполагам - дпс би се вкючила в клалиция на партиите против герб за да исчисти малко имиджа си
18
3
 
6
 
! Отговори
Неразбирам преди 1 година
Да се водят разговори между - пп , бсп , итн за кабинет заедно с вьзраждане нали всички твьрдят , че са против герб заради корупция
17
11
 
11
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Откакто Радев размаха юмрук, не са нарисували и 100 м велоалея, ама държат сметка на пътищата на ГЕРБ! Нема такива мискини!
16
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цял месец нищо не са свършили в парламента абсолютно нищо и чакат сега заплата!
15
2
 
17
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
Поредната тежка диагноза!
14
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да мине без избори, ако боко не пусне кокала!!
13
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютно в вярно е: има дълок, излкючително дълбок разлом между избирателите на Герб* - крадците от 13 години и нас окрадените и ограбените!!! Няма място за единение!!