Петков: ГЕРБ и ДПС започват наистина да работят като една политическа формация

Според него темата "Лукойл" е отвличане на вниманието
22 окт 2023 19:35, Нели Христова
227
Петков: ГЕРБ и ДПС започват наистина да работят като една политическа формация
Снимка: БГНЕС

За Лукойл не знам какво се случи по-различно в последните 3 седмици, откакто заедно гласувахме решението за дерогацията. Това е отвличане на вниманието от местните теми, вместо да се решават истинските проблеми. Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков пред bTV

Ще се радвам да чуя аргумент, който да каже, сега имаме нова информация, която казва, че ако спрем руския петрол няма да се качат цените на горивата. Те трябва да го докажат. Искам да чуя реални аргументи, а не просто политически заявки, подчерта Петков. ГЕРБ и ДПС започват наистина да работят като една политическа формация. Подкрепят един кмет в някои градове, например. Виждаме обединението на ГЕРБ и ДПС, което е честен начин да кажат ние сме заедно и който гласува за една от тези две формации, може да си избере кмет на дадено населено място, коментира Кирил Петков.

Той коментира премиера Денков и заяви, че според него премиерът е показал как минава през политически кризи - и при земеделците, и при миньорите. „Неговият рейтинг се качва над този на политиците, над моя, над този на господин Борисов. Това, което движи Денков е да не се случи така, че да направим криза в България във връзка с горивата и да сме сигурни едновременно, че руският петрол спира да е основно гориво за България, но това няма да предизвика високи цени, дори няма да предизвика криза. Той се грижи да има правилните политики така, че гражданите да не плащат висока цена. Силата на Денков е, че когато е убеден в нещо, е много твърд, подчерта Петков.

Ако искаме да се смени някой министър, например и ГЕРБ, и ПП трябва заедно да се съгласят, това е точната договорка. Нито една от партиите не може индивидуално да сменя министър, отбеляза Петков.

3 млрд. от новия дълг е изплащане на стария, а останалите пари, които се вземат като дълг, се вземат за покриване на дефицита, уточни Петков.

Властта е смислена само ако носи промяна, ако не носи, няма смисъл от нея, убеден е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Че платят и комисионни
177
0
 
0
 
! Отговори
@ к.184 преди 7 месеца
Уточнявам се: не става въпрос за влизане на Пеевски т.г. в ДПС, а за това, че от фиаското с опита за включване в кабинета Орешарски досега той беше ' играчът в резерв'. Едва след включването му в списъка Магнитски Пеевски се активира и понастоящем той е най-активният депутат на ДПС в НС и дори измести Карадайъ. Тази активност му изигра лоша шега в искането за незабавно отваряне на Руската църква в столицата и в няколко подобни случаи, но не може да се отрече, че нерядко улучва 'ваксата'.
176
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аааа,сега ли се усетихте?
175
1
 
4
 
! Отговори
Военен брокер преди 7 месеца
Кой уби Алексей и защо, нещо за машините да кажеш, комисионните ? Защо когато ПП е на власт около 1 лев на литър гориво се губят някъде? Плочта ДПС я слушаме от над 30 години изтърка се вече. Стига сте ни плашили с "лошите турци" .ДПС си е творение на ДС и няма нищо общо с етноса освен, че гласуват за тях -и те оплашени от "лошите българи". Тази схема разделяй народа на България и владей парите е стара и изтъркана е вече...
174
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кириле ти пак ли си сънувал измишльотини какво общо има зясна партия с партия в центъра? Ти изобщо учил ли си политология?
173
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ти кой проблем реши, освен на украинците всички проблеми ... цитат България е дала на Украйна най-много помощ като процентен дял от БВП сред всички страни по света... а след това изказване се дадоха и два реактора и ракетите... Вече сме дали най-много и от всички страни във Вселената хахахах
172
1
 
2
 
! Отговори
гошо преди 7 месеца
Кирчо, терсене ти е нали, време е да те отлюспят, още малко трябва да се осе...те.
171
0
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 месеца
Не е ли ясно , че Кики Лъжата и Кокорчо се готвят да прекарат Борисов, и ротация да няма? Искат да направят ротация на Габриел и Денков и да не пипнат никого от своите хора,които са назначили навсякъде! Че ДПС са далеч по-предсказуеми от ПП-та и ДБ-та! Прави впечатление,че почват да лаят по Борисов , а не по превратаджията Радев! Май за ново "Аллабала" се готвят!
170
3
 
6
 
! Отговори
май май преди 7 месеца
Май май Кирчо взе да се усеща, че Боко е хлъзгав, подъл и селски хитрец и отдавна играе заедно с ДСП и го използват яко. Или другият вариант е - това всичкото говорене да е само прах в очите на хората, а задкулисно да си играят заедно игричките всички.
169
0
 
8
 
! Отговори
до 194 преди 7 месеца
С едно малко уточнение - Пеевски не е влязъл тази година, а е в ДПС от доста години.
168
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Така е, турчин стане ли приятел на българин, е за винаги, обратното не е вярно!
167
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ДПС е протурска партия. Нейните лидери са умни и съобразителни хора и умеят да отстояват своите интереси и тези на на турската държава. Лошото е, че покрай етническите турци като Доган, Карадайъ, бившият кмет на Кърджали Хасан, в ръководството на ДПС има и българи, бивши членове на висок партиен пост като Йордан Цонев и влезлият тази година с гръм и трясък син на Ирена Кръстева - Пеевски. Още по-лошото е, че бивши ръководители на други партии и политолози се възхищават от него.
166
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Борисов не е от умните политици, първо е роден в Банкя, второ - макар че с поддръжката на *** е станал отличник в гимназията, но това е в Банкя, не в столицата и това се потвърждава с факта, че едва е успял да запише във ВМШ последната по рейтинг специалност - пожарникар. Дори роденият в с.Мирково Ив.Гешев е записал и учил в Симеоново за милиционер във факултета ''Национална полиция', а изкласи за юрист. Учудвам се ,че Г.Първанов казва за ББ,че бил много умен. Сигурно в петите.
165
1
 
1
 
! Отговори
Я па ти.. преди 7 месеца
До Лъвски 173 Недей да плашиш така Петков. И той е човек като всички нас.
164
7
 
3
 
! Отговори
Самоук социолог. преди 7 месеца
ДПС е изненада. От проруска партия след войната на Путин, мина на релсите на ЕС. И така е правилно.Указа се че Пеевски не е толкава лош , както го плюеха толкова години.Йордан Цонев отива в забвение.
163
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Егати профана е тоя. 3млрд били за рефинансиране, останалите - за покриване на дефицита. Ами като сте такива харвардски корифеи защо има дефицит бе, канадски ***! Оставка и затвор!
162
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Киро тАпУто започва да разбира, че е изконсумиран от Баце и Дебе лия.
161
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Киреее,дрънчи ли ти на война нещо,а?От бензиностанцията с оръжията какво казват?
160
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И трите формации ГЕРБ ппдб ДПС са производни на едни и същи хора. Проблемът е в разпределянето на баницата. Ахмед Доган, Алексей Петров и Бойко Борисов са главни оперативни лица. Пеевски, Кирчо, Асен, гнома и другите са подчинени на горните. Всичко е театро.
159
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Важно е да се приемат Конституционните промени за да не могат обирджии да продължават с нехайното управление! България има нужда като въздух от тези промени. Напред ПП/ДБ! Към нови висини!