"Речта на краля" грабна "Оскар" за най-добър филм

Колин Фърт и Натали Портман са най-добрите актьори
Обновена: 28 фев 2011 07:49 | 28 фев 2011 07:16,
70
"Речта на краля" грабна "Оскар" за най-добър филм
Тазгодишните победители Снимка: Reuters

„Речта на краля” спечели „Оскар” за най-добър филм, предаде Ройтерс.  Очаквано Колин Фърт грабна приза за най-добър актьор за изпълнението си в същия филм.

Том Хупър пък беше отличен за най-добър режисьор за „Речта на краля”.  Лентата получи и статуетка за най-добър оригинален сценарий. 

Натали Портман взе „Оскар” за най-добра актриса за изпълнението си в „Черният лебед”.

За най-добра поддържаща мъжка роля наградата спечели  Кричсън Бейл за "Боецът", а Мелиса Лео стана най-добра актриса в поддържаща роля за същия филм.

Още по темата

„Генезис” беше отличен за операторско майсторство, а „Социалната мрежа” получи „Оскар”-и  за оригинална музика и за монтаж.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
............... преди 13 години
Филмът е чудесен...гледах го на един дъх , с интерес и напрежение ....Заслужава си наградите!!!
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво на Колин Фърт! Много харизматичен мъж!
62
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Спрете се бре хора!Абе унищожихте ги!Разбрах,че победителите масово започнали да връщат Оскарите като прочели унищожителната,но градивна критика във форума.
61
1
 
1
 
! Отговори
illusive преди 13 години
*** отдолу, нищо не разбирате от кино. всички оскари бяха дадени на най-добрите от номинираните, макар че според мен 'never let me go' е филмът на 2010.
60
1
 
1
 
! Отговори
Jivotinche преди 13 години
Ha-ha, onova krivogledo oposumche pozna za Natali Portman!Pomnite li go?
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кво речи?
58
3
 
2
 
! Отговори
няма ви преди 13 години
вече няма и да ви има , самоубихте се с наркотици, мангизи , криворазбран патриотизъм , чесно казано марлон брандо беше прав а думите му бяха , неговите думи ,..футитите ..баха киното в амерка. за сметка на вас се отвори руськото, китайското, яжнокорейското кино, и слава богу , щот вие вече не съществувате, и сами сте си виновни
57
0
 
5
 
! Отговори
зрител преди 13 години
За Оскарите мога да цитирам Шекспир - Много шум за нищо! И то не само тези - от доста години са само едната лъскава реклама. Колин Фърт е брилянтен /както обикновено/, но "големият фаворит" като цяло е доста протяжен и доскучава. Колкото до парите - 16 милиона са направо "нискобюджетен" филм за Холивуд!
56
6
 
7
 
! Отговори
НЕ преди 13 години
"Велик филм", "невероятен", ала-балаОскарите все повече затъпяват и се награждават глупави сюжети, но лесносмилаеми от профанизираната американска публика защото са свързани или с 1. историята на САЩ/Англия; 2. Холокоста; 3. Дерзанията на съвременния американец, който открива, че доброто е в малките нещаПрофанизираха се тотално тези награди, вече те не са представителни за мен. Не коментирам дори дали най-добрите от номинираните спечелиха, а въобще какви филми се номинират. Политика и бизнес
55
1
 
8
 
! Отговори
Елмар преди 13 години
Първо се научи как се пише опосУм и тогава изказвай кирливото си хейтърско мнение.. Пък ако седнеш и гледаш филмите, преди да коментираш, цена няма да имаш!
54
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти си "опосОм" - неграмотен отгоре на всичко!
53
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само като ги гледам тези 4-те опосома на снимката и ми става ясно защо американското кино пропада и не гледам филми от 2-3 години с малки изключения :)))
52
1
 
5
 
! Отговори
счети преди 13 години
Не мога да коментирам "заслужил"-"незаслужил", защото нямам необходимата компетентност, но като зрител със своите симпатии и анти такива, се радвам, че спечелиха "моите" /крива усмивка/ - често печелят филми, които не ме докосват по никакъв начин, конюнктурни актьори и т.н., но макар Портман да не ми е фаворитка, справи се мн.добре с ролята, Фърт го харесвам, Крисчън също, мрежата ме дразнеше невероятно, Генезис имаше вложена мисъл, но дотам. Така че този път Оскарите не ме издразниха!Все нещо:)
51
0
 
29
 
! Отговори
Gab4o преди 13 години
Само да кажа - вие българи ли сте или какво? Все повече неграмотни хора от всички възрасти виждам! Вие пишете `не знам`, `не мога`, `не искам` и т.н като една дума! ЗАПОМНЕТЕ ПО ДЯВОЛИТЕ - НЕ СЕ ПИШЕ `НЕЗНАМ`,` НЕМОГА`, `НЕИСКАМ` И Т.Н
50
8
 
4
 
! Отговори
14/88 преди 13 години
Вижте първо коя и каква е Портмън, кой стои зад нея и ще разберете защо е спечелила. Защо Мел Гибсън не печели напоследък?
49
3
 
10
 
! Отговори
nofx преди 13 години
Черният лебед и играта на Натали в този филм е уникална, гледайте го задължително - Велик филм!!!!
48
9
 
5
 
! Отговори
_ преди 13 години
Поредната излагация на Академията."Речта на краля" е филм с провален потенциал, вторите две трети на който са скучни, антиклимактични и въртящи се в кръг. Основната вина за което е на режисьорът и сценаристът (и двамата получиха оскари за това си безхаберие...), актьорите наистина се справят много добре, да му е честит на Колин Фърт.Другата излагация е при поддържащите на Бейл и особено на М. Лео. Аман от стимулиране и награждаване на истерични роли за сметка на премислените и ненатрапващи се.
47
9
 
19
 
! Отговори
Ivan преди 13 години
Чух че Слабаков е спечелил "Оскар" за най-удебелен черен дроб.
46
1
 
16
 
! Отговори
t666 преди 13 години
Речта на краля е нагледно доказателства как от един тривиален и наглед нищо особено като сюжет, благодарение на добри актьори може да се получи добър филм. Това още веднъж иде да покаже, че актьрската игра все още е фактор за формирането на един филм. Дай боже, още дълго да е така, на фона на анимациите, които завладяват игралните филми.
45
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това Карл Маркс ли в ляво на снимката ?