Двойката на бъдещето е тройка

Томас Тиквер с новия си филм
Обновена: 16 дек 2011 11:11 | 15 дек 2011 14:14, Петя Славова
28

Снимка: Арт фест
Една съвсем нова формулировка на семейното щастие и участниците в него ни предлага Том Тиквер в новия си филм "Три".

Авторът на „Бягай, Лола“, „Небеса“, „Парфюмът“, „Интернешънъл“ се завръща с новата си история, в която отново проучва до къде може да стигне човека, оставяйки се да избира свободно. Волност до (без)крайност.

Сюжетът ни пренася в Берлин, където Хана (Софи Ройс) и Симон (Себастиан Шипер) живеят заедно без брак от 20 години. И двамата работят в сферата на изкуството, проявяват искрено любопитство към новаторството във всекидневието и са лесно податливи на разни експерименти.

Третият в историята е микробиологът Адам (Девид Щрисоу), идващ от източната част на Берлин, отворен до крайност към новото, готов да опита от всичко в живота.

Историята не спира да разпъва персонажите минимум в три посоки. Докато Хана изневерява на Симон, майка му съобщава, че е болна от рак. Докато Симон е упоен на операционната маса, разбира, че е можел да бъде баща преди 17 години, а Хана изживява интересни моменти с Адам. И отново докато Симон и Хана се вричат във вечна вярност, Адам успява да впечатли и двамата в любовния си флирт.

Тиквер бяга далеч от тривиалното, универсалното. Филмът му е арт изкушение, впечатляващо събрало експресивност, прямота и човечност. Колкото и смели да са действията на неговите персонажи, толкова Тиквер успява да  намери умереност и деликатност в изживяванията им.

„Три“ е странен сбор от жанрове, съвкупност от драматични, комични, мелодраматични и еротични елементи, далеч от условностите, които обществото се опитва да нареди на всеки.

Персонажите бягат от всекидневието, от битуването, от предварително приетите форми.  На полиекран текат паралелни действия, разказът е съвкупност от възможности и избори - да живееш или да умреш, да оставиш тялото си под земята или да го превърнеш в произведение на науката, да опиташ от вкуса на изневярата, да определиш сексуалността си.

Тиквер ни поднася вкус към свободата, където е трудно да определиш границите на допустимото, преосмисляйки по нов начин семейното щастие. Във връзката на бъдещето двама са недостатъчни, а трима в никакъв случай не са много.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
10
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Има сайтове за 18+,там си кажете болежките и 100% ще ви огрее ...нещо...)))))))))
7
4
 
5
 
! Отговори
до 4 преди 12 години
така е, аз искам с двама, а той с две и накрая той и аз
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гледах филма преди 2 месеца и спокойно мога да кажа, че статията е пълна с лъжи и измислици! Който я е списвал, или нищо не е гледал, или нещо не е превел както трябва от оригинала!
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Очакваме всеки момент, Томас да ни светне за Содом и Гомор.
4
3
 
10
 
! Отговори
VASILIS QNIS GERMAN преди 12 години
LOSCHOTO PRI TROIKITE E....CHE OBIKNOVENNO TOI ISKA S DVE JENI A TQ S DVAMA MAJE....KONSENSUS SE POLUCHAVA...PRI CHETVORKA...
3
3
 
6
 
! Отговори
Жо преди 12 години
В СТАТИЯТА не пише какъв е този Том ТИКВЕР. Що си мисля, че ТИКВЕР е министър-председател?
2
4
 
9
 
! Отговори
A преди 12 години
vinagi sam iskala seh s dvama maje
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никога не съм правила тройка, но що да не опитам