Мерил Стрийп с цветя, целувка, матрьошка и "Златна мечка"

Актрисата с награда за цялостно творчество на кинофестивала в Берлин
Обновена: 15 фев 2012 13:26 | 15 фев 2012 13:26, Петя Славова
0
Мерил Стрийп с цветя, целувка, матрьошка и "Златна мечка"
Снимка: БТА

Пред препълнената зала Мерил Стрийп получи цветя, матрьошки, целувка и "Златна мечка" за цялостно творчество на фестивала в Берлин, предадоха световните информационни агенции.

По време на пресконференцията след прожекцията на филма "Желязната лейди", 62-годишната актриса говори за цената на славата и за това как превъплъщението й в образа на Маргарет Тачър в биографичната продукция е променило мнението й за първата жена премиер на Великобритания: "Научих много неща за нея, които ме изненадаха, тъй като си бях съставила мнение за Маргарет Тачър още като млада".

Стрийп сподели и, че цената на успеха в Холивуд й струва доста неудобства: "Има пет музея за съвременно изкуство в Берлин. С удоволствие бих посетила някой от тях, но няма да го направя. Трудно е, защото ако отида да разгледам, ще се намерят петима души, които да разглеждат мен. Не се оплаквам, хубаво е, но изкуството ми липсва".

По време на пресконференцията един от присъстващите журналисти е излязъл на сцената и е поднесъл на холивудската звезда букет от бели цветя и я е целунал. Друг репортер пък е подарил на актрисата матрьошка, като всяка от куклите изобразява Стрийп в различни роли, сред които във филмите "Желязната лейди" и "Дяволът носи Прада".

Два дни преди да получи почетната "Златна мечка" на Берлинале, актрисата спечели британския еквивалент на "Оскар"-ите - награда БАФТА, за която е била номинирана 14 пъти за над 30 години в киното.

Мерил Стрийп е фаворит и за "Оскар" за превъплъщението си в образа на Маргарет Тачър.

Звездата е номинирана за най-престижната кинонаграда 17 пъти и я епечелила два пъти - през 1979 г. за актриса в поддържаща роля за "Крамър срещу Крамър" и през 1982 г. за най-добра актриса за "Изборът на Софи".


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари