Започват снимките на "Ной"

Режисьор е Дарън Аронофски
22 мар 2012 13:48, Петя Славова
0
Започват снимките на "Ной"
Снимка: Reuters

Снимките на новия филм на Дарън Аронофски ще започнат през юли. Режисьорът на "Черният лебед" се захваща с проекта "Ной". Киностудията "Парамаунт" е определила бюджет от 130 милиона долара за реализирането на проекта, съобщи Deadline.

Историята на Ной рядко привлича кинематографистите. След като обаче получил солиден бюджет, Аронофски се е наел да осъществи мащабен проект и да "създаде собствена вселена".

Дарън Аронофски се е интересувал от историята за потопа и за Ной още от 13-годишна възраст. Тогава той е получил награда за поема, в която потопът е описан през погледа на Ной и по-късно не един път е размишлявал за него. През 2007 г. в интервю за в. "Гардиън" Аронофски разказва, че Ной е бил първият човек, посадил лозя, направил вино и се напил с него. Пътят, изминат от Ной и неговото семейство, ме е занимавал ивдъхновявал още от детството, признава режисьорът. Надявам се, че ще мога да поднеса историята по новому, казва той.

В Ной ще се превъплъти Ръсел Кроу. Първоначално за нея бе спрягано името на Крисчън Бейл. Той обаче се отказа заради претоварен график. След това серазглеждаше името на Майкъл Фасбиндер.Сред другите актьори, които ще участват във филма, ще е ЛиъмНийсън.

Лентата, която ще се гради върху библейската история за Ноевия ковчег, е замислена отдавна от Аронофски. В началото на 2011 г. режисьорът каза, че има сценарий за "Ной", който обаче трудно може да бъде екранизиран. Затова той реши да създаде комикс на тази основа. В това начинание му помогна канадският художник Нико Хенрихон, работил преди за Марвел и Ди Си Комикс. Върху сценария на "Ной" работи Джон Лоугън, известен от "Гладиатор", "Авиаторът", "Последният самурай", "Суини Тод" и т.н.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари