Кондоми в ръцете на католик в "Децата на свещеника"

Филмът – тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
23 дек 2015 11:07, Петя Славова
2
Кондоми в ръцете на католик в "Децата на свещеника"
Снимка: София Филм Фест
Когато погребенията станат повече от ражданията, нещата не вървят на добре. Но, когато със сложния проблем се залавя сатирикът Винко Бресан, историята звучи по-весело и жизнеутвърждаващо.
 
Хърватският режисьор обича да изследва сериозни теми, но от комичната им страна, защото много добре усеща силата на иронията, способна да жегне именно, докато разсмива.
 
В "Децата на свещеника" Бресан ни води на остров в Далмация, където отец Фабиан (Кресимир Микич) си спомня времето, когато е бил духовен съветник на живописния остров Дневник. Именно там героят взема нещата в свои ръце като пука презервативите в района, влизайки в заговор с местния продавач.
 
Брешан залага на комедията, за да опише балканските нрави, виреещи в постюгославските райони, обременени от свръх национализъм, финансова нестабилност и етнически противоречия.
 
Постепенно тонът на режисьора променя забавния си ритъм, за да акцентира по-сурово и убедително върху абсурдите, породени от междукултурните различия.
 
"Децата на свещеника" е един от най-успешните хърватски филми за 2014 г. Може да го видим на 23 декември по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
jkasdjkaawnajwdnajwn преди 8 години
О колко скандално о какво чудо на чудесата. О велик филм велики режисьри